This is a bridge
This bridge is very long
On the road again
This slideshow uses a JQuery script adapted from Pixedelic

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Ομάδα Πρωτοβουλίας Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία

Παίδων «Αγία Σοφία

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος πλ. Βάθη, τηλ.: 2105221411, 6977325257,  6972510719 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. www.eskamea.gr, www.goneisamea.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΤΡΙΤΗ 30/04 ΣΤΙΣ 13:00 ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ, ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΜΠΑΡΑΛΙΑΣΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΕΤΑΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ, ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ

Στα πλαίσια της εκδήλωσης τα παιδιά της περιοχής ζωγραφίζουν για την υγεία, για τη ζωή, για την ειρήνη, για την εθελοντική αιμοδοσία, για τα παιδιά με Μεσογειακή Αναιμία, για τα παιδιά με αναπηρία. Αγωνιζόμαστε για μια ζωή που στο επίκεντρό της θα είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του, που οι κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας θα είναι στην υπηρεσία της υγείας, της ζωής, της ευτυχίας των παιδιών, των ανθρώπων. 

Αγώνας για δημόσια δωρεάν και υψηλής ποιότητας υγεία και πρόνοια:

  • Αποφασιστική ενίσχυση του νοσοκομείου παίδων «Η Αγία Σοφία» και των άλλων παιδιατρικών νοσοκομείων και της πρωτοβάθμιας παιδιατρικής περίθαλψης με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με βάση τις ανάγκες, καμία απόλυση, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Γενναία χρηματοδότηση σε όλα τα παιδιατρικά νοσοκομεία.
  • Όχι στα απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία και χειρουργεία, να λειτουργήσουν το πρωί όλα τα χειρουργικά τραπέζια με το ανάλογο προσωπικό.
  • Αναβάθμιση όλου του ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού.
  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση του παιδοογκολογικού.
  • Πλήρη στελέχωση του τμήματος ανοσοανεπάρκειας και των άλλων τμημάτων που κινδυνεύουν να κλείσουν (παιδοκαρδιοχειρουργικό, ΩΡΛ κ.λ.π).
  • Ενίσχυση με προσωπικό όλων των αιμοδοσιών των νοσοκομείων και των εξωτερικών συνεργείων για να αυξηθούν οι ώρες αιμοδοσίας τις καθημερινές και τις αργίες.
  • Δημόσια προγράμματα ενημέρωσης για την εθελοντική αιμοδοσία, τη δωρεά οργάνων και μεταμοσχεύσεων.
  • Όχι στις λίστες τρόμου για θεραπείες, εξετάσεις και χειρουργεία. Καμία πληρωμή για φάρμακα, θεραπείες, εξετάσεις και επεμβάσεις, τεχνολογικά βοηθήματα, σύγχρονα τεχνολογικά θεραπευτικά μέσα (αντλίες κλπ) για ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, έλληνες και μετανάστες. Είναι υποχρέωση του κράτους και πρέπει να τα καλύψει 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό!
  • Αύξηση των προνοιακών επιδομάτων κατά 100€ από 1/1/2024 (αναδρομικά).
  • Έκτακτη οικονομική ενίσχυση μπροστά στο Πάσχα και το καλοκαίρι 1000€ για να καλυφθούν απώλειες των τελευταίων ετών και να καλύψουν οι οικογένειες των ΑΜΕΑ τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα και στο ρεύμα. Άμεση κατάργηση δημοτικών τελών για όλα τα ΑΜΕΑ και τις οικογένειές τους.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΡΟΣ, ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 01/05/2024 ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Οι φορείς, 24/04/2024