This is a bridge
This bridge is very long
On the road again
This slideshow uses a JQuery script adapted from Pixedelic

ΚΟΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ – ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ, ΟΜΑΔΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ  ΤΗΣ ΟΓΕ, ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ 10:30πμ Γραφεία ΕΚ στο Κορωπί

(Παπανικολάου Δ. 10)

Με θέμα: «Οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες, οι οικογένειές τους τα πρώτα θύματα της βάρβαρης αντιλαϊκής, αντεργατικής, αντιαναπηρικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. Οι διεκδικήσεις για την προστασία των ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους και οι ανάγκες για δημόσιες δομές στην περιοχή μας.»

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες και οι οικογένειές τους πλήρωσαν την κρίση, χάθηκε κόσμος στην πανδημία που θα μπορούσε να είχε σωθεί. Οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους σε κίνδυνο, η ακρίβεια, το νέο ΕΣΥ και το Εθνικό Σχέδιο για την αναπηρία έρχονται να σαρώσουν ό,τι έχει μείνει όρθιο από τη λαίλαπα των προηγούμενων χρόνων. Η ανυπαρξία δημόσιων δομών υγείας-πρόνοιας, ειδικής αγωγής και αποκατάστασης στην περιοχή μας πλήττει ιδιαίτερα τις οικογένειες των ΑΜΕΑ.

Η έλλειψη νοσοκομείου και ταυτόχρονα η έλλειψη κέντρου αποκατάστασης βάσει του μεγέθους του πληθυσμού, της νοσηρότητας, τον αριθμό εγκεφαλικών επεισοδίων, των ατυχημάτων κ.λ.π  καθιστούν την κατάσταση δραματική αφήνοντας τις οικογένειες των ΑΜΕΑ έρμαιο των αρπακτικών του ιδιωτικού τομέα. Τα κέντρα υγείας με ελάχιστο προσωπικό, τα περισσότερα λειτουργούν μέχρι το μεσημέρι, ενώ τα ειδικά σχολεία, το να τα χαρακτηρίσει κανείς ως επικίνδυνα είναι λίγο. Ειδικό σχολείο Λαυρίου, ΕΝΕΓΥΛ Κορωπί, ειδικά σχολεία Ραφήνας και Νέας Μάκρης.

 Όλα είναι άθλια, με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και με την πλειοψηφία να λειτουργούν με αναπληρωτές. Για επιστημονικά αναλυτικά προγράμματα ούτε συζήτηση. Παράλληλα, πολλά παιδιά δεν πάνε σχολείο γιατί ακόμα και σήμερα δεν έχει εξασφαλιστεί η μεταφορά τους από το ιδιωτικοποιημένο και επικίνδυνο σύστημα μεταφοράς και έχουν το θράσος να μιλάνε για «προστασία των ευάλωτων ομάδων για δεδομένη κοινωνική ευαισθησία» και κουραφέξαλα. Όλοι εμείς και ιδιαίτερα οι χρόνιοι πάσχοντες ταλαιπωρούμαστε να περιμένουμε ένα ραντεβού στις λίστες του τρόμου για μία εξέταση, μία θεραπεία, μία επέμβαση, έναν επανέλεγχο, όταν δεν αναγκαζόμαστε αν βρούμε να πληρώσουμε στα διάφορα ιδιωτικά κέντρα. Και έχει το θράσος ο κύριος Γεωργιάδης να καμώνεται ότι θέλει να μας προστατεύσει ανακοινώνοντας τα απογευματινά ιδιωτικά χειρουργεία με τον σχετικό τιμοκατάλογο, λες και δεν έχουμε πληρώσει και ξαναπληρώσει με τους φόρους και τις εισφορές μας.

Η φτώχεια σαρώνει.

Την ίδια στιγμή με δικά τους στοιχεία το 50% των οικογενειών με ΑΜΕΑ, πάνω από 30.000 δηλαδή στην περιοχή μας, ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Οι πλειστηριασμοί, η ανέχεια, διαμορφώνουν ένα βάρβαρο εκρηκτικό περιβάλλον. Η μάνα του παιδιού με αναπηρία, η γυναίκα της οικογένειας έρχεται να αντικαταστήσει την ανυπαρξία δημόσιων δομών. Όλα αυτά την τρίτη δεκαετία του 21 ου αιώνα! Δίπλα στα ξενοδοχεία πολυτελείας και τις βίλες, το αεροδρόμιο με τη μεγαλύτερη κίνηση από ποτέ, τα όρια της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Μέσα από τις παρεμβάσεις στην εκδήλωση θα αναδειχθεί η φύση των προβλημάτων, οι αιτίες και οι υπεύθυνοι, οι συγκεκριμένες διεκδικήσεις.

Στην εκδήλωση θα χαιρετήσουν οι:

 Μάης Μέντης, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής,

 Τάνια Γαλανοπούλου, εκπρόσωπος των ομάδας Γυναικών Μεσογείων (Μέλος ΟΓΕ).

Μέντης Ανδρέας, Δάσκαλος με μεταπτυχιακές σπουδές στο αντικείμενο των μαθησιακών δυσκολιών και των τμημάτων ένταξης.

Θα μιλήσουν οι:

 Χάρης Χουρδάκης, Επικεφαλής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων. (ΣΕΑΑΝ)

Δημήτρης Τριπολίτης, Εκπαιδευτικός μέλος του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων.

Ιορδάνης Ψημένος, Καθηγητής  Παντείου Πανεπιστημίου και εκπρόσωπος της Ομάδας Πρωτοβουλίας Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Παίδων «Αγία Σοφία».

Θα παραβρεθεί και θα παρέμβει ο Σύλλογος Γονέων Ειδικού Σχολείου Λαυρίου.

Στην εκδήλωση  θα γίνουν παρεμβάσεις θα απαντηθούν ερωτήματα, θα θέλαμε τη γνώμη σας αλλά πάνω από όλα σαν ένας άνθρωπος παίρνουμε θέση, παίρνουμε απόφαση: ΩΣ ΕΔΩ!

Διεκδικούμε:

  • Γενικό Νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική
  • Ίδρυση Δημόσιου Κέντρου Αποκατάστασης
  • Αντικατάσταση των επικίνδυνων ειδικών σχολείων με σύγχρονα νέα και ίδρυση νέων ειδικών σχολείων με βάση τις ανάγκες της περιοχής στελεχωμένα με μόνιμο προσωπικό. Δημόσιο ασφαλές σύστημα μεταφοράς από και προς τα ειδικά σχολεία για όλα τα παιδιά.
  • Νοσηλευτές σε όλα τα σχολεία, κάλυψη όλων των αιτημάτων για παράλληλη στήριξη
  • Καμία πληρωμή για φάρμακα, θεραπείες, εξετάσεις, επεμβάσεις, είναι υποχρέωση του κράτους και πρέπει να την αναλάβει. Όχι στα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία. Η ζωή μας δεν τιμολογείται.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση, την Δευτέρα 8 του Απρίλη στις 17:30, στο Υπουργείο Εμπορίας της υγείας, ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, κηδεμόνες και εργαζόμενοι διαδηλώνουμε για την υγεία μας για την ζωή μας.

Με τον αγώνα μας, τις διεκδικήσεις μας, την αλληλεγγύη ανοίγουμε το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες μας!