This is a bridge
This bridge is very long
On the road again
This slideshow uses a JQuery script adapted from Pixedelic

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, Πλατεία Βάθης 210-5221411 www.eskamea.gr, www.goneisamea.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

  Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες,

Η μόνη απάντηση στη βαρβαρότητα που ζούμε είναι ο οργανωμένος αγώνας!

Αγώνας ενάντια στην ακρίβεια, στον πόλεμο, στο Νέο ΕΣΥ και το Εθνικό Σχέδιο για την αναπηρία.

Όλοι στην απεργία στις 6 Απρίλη 11πμ στο Σύνταγμα.

Προσυγκέντρωση των δυνάμεων της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου στις 10πμ

στον πεζόδρομο της πλατείας Κοραή (σταθμός μετρό Πανεπιστήμιο).

  Τα άτομα με αναπηρία, οι χρονίως πάσχοντες και οι οικογένειές τους έχουν πληγεί με τον πιο σκληρό τρόπο από την οικονομική κρίση και τις οριζόντιες περικοπές, σε θεραπείες, επιδόματα και συντάξεις αναπηρίας.

Τα τεράστια προβλήματα με τραγικές συνέπειες που έφερε η πανδημία στους βαριά ανάπηρους και χρονίως πάσχοντες από το σμπαραλιασμένο, εμπορευματοποιημένο σύστημα υγείας και πρόνοιας. Σήμερα τα ΑμεΑ και οι οικογένειές μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε και ένα άνευ προηγουμένου κύμα ακρίβειας στα προϊόντα πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, την ενέργεια, τα καύσιμα κ.α., που καθιστά αδύνατη ακόμα και την κάλυψη βασικών καθημερινών αναγκών, μπαίνει ζήτημα επιβίωσης.

            Τα μέτρα της κυβέρνησης για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος και των ΑμεΑ είναι κοροϊδία!

Με τον οργανωμένο αγώνα μας θα επιβάλλουμε τα μέτρα προστασίας των οικογενειών μας με βάση τις ανάγκες μας.

  Δε δεχόμαστε τον 21ο αιώνα να πεθάνει κόσμος από την πείνα, από το κρύο, από τη ζέστη, από τις στερήσεις ή επειδή δεν έχει να πληρώσει τις αναγκαίες εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών. Πολύ περισσότερο δε θα δεχτούμε να σκοτωθούν τα παιδιά μας για τους πολέμους τους.

            Γυρίζουμε την πλάτη στις συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΕΣΑΜΕΑ και ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ που χρόνια τώρα, αλλά πολύ περισσότερο σήμερα που οι οικογένειές μας είναι σε κίνδυνο, δίνουν άλλοθι στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, στέλνουν email και επιστολές εκτόνωσης, μπλοκάρουν κάθε αγωνιστική διεκδίκηση, καλλιεργούν αυταπάτες.

Διεκδικούμε γιατί οι ανάγκες μας το απαιτούνε:

  • Γενναία αύξηση όλων των επιδομάτων τουλάχιστον 100€ από 01/01/22.
  • Ένα ολόκληρο επίδομα και μία ολόκληρη σύνταξη μπροστά στις γιορτές του Πάσχα και το καλοκαίρι.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ για τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του ειδικού φόρου καυσίμων, καμία διακοπή ρεύματος σε σπίτι ή μικρή επιχείρηση, μείωση του ρεύματος κατά 50%, κατάργηση όλων των δημοτικών τελών για όλα τα ΑμεΑ και τους χρόνιους πάσχοντες.
  • Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.
  • Καμία πληρωμή για φάρμακα, θεραπείες, εξετάσεις, τεχνολογικά βοηθήματα κανένα πλαφόν. Κάλυψη όλου του κόστους 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό με βάση τα παραπεμπτικά των ειδικών.
  • Όχι στο νέο ΕΣΥ και το Εθνικό Σχέδιο για την αναπηρία της εξαθλίωσης και της εμπορίας των αναγκών μας της ίδιας της ζωής μας. Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από το κράτος.
  • Επαναφορά των επιδομάτων αναπηρίας στα ορφανά παιδιά ΑμεΑ που κόπηκε επειδή παίρνουν τη σύνταξη του θανόντα γονιού τους. Επέκταση των επιδομάτων στις κατηγορίες που μέχρι σήμερα δεν παίρνουν (κωφοί, πάσχοντες από άνοια, Alzheimer κ.ά.).
  • Κανένα επίδομα αναπηρίας και καμία σύνταξη κάτω από 600€
  • Δημόσια, δωρεάν, υψηλού επιπέδου ειδική αγωγή με ό,τι επιτάσσει η επιστήμη με άνοιγμα νέων δημόσιων δομών.
  • Ουσιαστική ενίσχυση της Π.Φ.Υ.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ

ΑΘΗΝΑ 30/3/22