This is a bridge
This bridge is very long
On the road again
This slideshow uses a JQuery script adapted from Pixedelic

Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττική και Νήσων, Σύλλογος Γονέων ΕΕΕΕΚ ΑΙΓΑΛΕΩ, Πανελλαδικός Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών (ΠΑΣΑΠ), Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ «ΚΕΡΑΥΝΟΣ», Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ)

ΚΑΛΕΣΜΑ

 ΠΡΟΣ ΤΑ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ, ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ (ειδικών σχολείων και αθλητικών σωματείων ΑμεΑ κλπ.)

Σύσκεψη σωματείων και φορέων του χώρου την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022 και ώρα 6 μμ, Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, Πλ. Κάνιγγος, 2ος όρ.)           

 Οι παραπάνω φορείς παίρνουμε την πρωτοβουλία και σας καλούμε σε κοινή σύσκεψη γιατί:

  • Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, οι χρονίως πάσχοντες και οι οικογένειές μας, έχουμε πληγεί με τον πιο σκληρό τρόπο από την οικονομική κρίση και τις οριζόντιες περικοπές, σε θεραπείες, μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και άλλες παροχές. Την ίδια την υποβάθμιση και συρρίκνωση των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών.
  • Αντιμετωπίσαμε τεράστια προβλήματα με τραγικές συνέπειες μέσα στην πανδημία ως συνέπεια του σμπαραλιασμένου, εμπορευματοποιημένου συστήματος υγείας και πρόνοιας. Χάθηκε κόσμος, συνάδελφοί μας, βασανίστηκαν πολλοί από εμάς.
  • Με το “νέο ΕΣΥ”, που ετοιμάζουν γενικεύονται οι συγχωνεύσεις και τα κλεισίματα τμημάτων και νοσοκομείων, γενικεύεται η εμπορευματοποίηση της υγείας μέσα και έξω από τον δημόσιο τομέα, με το Εθνικό Σχέδιο για την Αναπηρία με εργαλείο τη λειτουργικότητα κλιμακώνονται οι περικοπές σε όλες τις παροχές. Στο όνομα της αποασυλοποίησης και της δήθεν ένταξης ανοίγουν τον δρόμο για το κλείσιμο των ειδικών σχολείων και των ιδρυμάτων πρόνοιας, ο Καιάδας κυριολεκτικά του 21ου αιώνα για τα ΑμεΑ.
  • Σήμερα εμείς και οι οικογένειές μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε και ένα άνευ προηγουμένου κύμα ακρίβειας στα προϊόντα πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, την ενέργεια, τα καύσιμα κ.α., που καθιστά αδύνατη ακόμα και την κάλυψη βασικών καθημερινών αναγκών. Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι εμπαιγμός, δεν απαντάνε στοιχειωδώς στις ανάγκες μας!
  • Δε δεχόμαστε τον 21ο αιώνα να πεθάνει κόσμος από την πείνα, το κρύο ή τον καύσωνα το καλοκαίρι και τις στερήσεις ή επειδή δεν έχει να πληρώσει τις αναγκαίες εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες.
  • Δε θα δεχτούμε να σκοτωθούν τα παιδιά μας για τους πολέμους τους.

Σας καλούμε, ξεπερνώντας επιμέρους διαφορές και προκαταλήψεις, να συγκροτήσουμε μία ευρύτερη συμμαχία για την αναπηρία, για τους ανθρώπους με χρόνιες παθήσεις, για τα παιδιά με ιδιαίτερα προβλήματα, για τις ακόμα πιο δύσκολες μέρες που έρχονται και αγωνιστικά να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας της ζωής, της υγείας, του εισοδήματος του αναπήρου και της οικογένειάς του.

             Ξεπερνάμε τις συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΕΣΑΜΕΑ και ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ που χρόνια τώρα αλλά πολύ περισσότερο σήμερα που οι οικογένειές μας είναι σε κίνδυνο, δίνουν άλλοθι στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, στέλνουν email και επιστολές εκτόνωσης, μπλοκάρουν κάθε αγωνιστική διεκδίκηση, καλλιεργούν αυταπάτες.

Με ευθύνη απέναντι σε αυτούς που εκπροσωπούμε καλούμαστε να χαράξουμε κοινή αγωνιστική πορεία συμμετέχοντας στο μεγάλο πανεργατικό, παλλαϊκό ξεσηκωμό στις 6 του Απρίλη σε όλη την Ελλάδα. Ετοιμαζόμαστε για παραπέρα αναμέτρηση με την πολιτική της εξαθλίωσης.     

Υ.Γ.1 Συνημμένα σας αποστέλλουμε τα αιτήματα που με κινητοποίηση καταθέσαμε στο Υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή 18 του Μάρτη σαν πρώτη απάντηση στα μέτρα κοροϊδίας της κυβέρνησης. Αιτήματα που μέσα από συζήτηση και επεξεργασία στη σύσκεψη μπορούν να εμπλουτιστούν.

Υ.Γ.2 Στη σύσκεψη, εφόσον υπάρχει δυσκολία για τη φυσική σας παρουσία και ιδιαίτερα για τους συλλόγους από την επαρχία, θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης και παρέμβασης διαδικτυακά, μέσω του link: https://us05web.zoom.us/j/87421836365?pwd=Wmd1dXFkS3lEZTB4WlIvbUUwTkVBZz09
Meeting ID: 874 2183 6365

Password: 8mTY1K

EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

210-5221411

ΜΠΙΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: 6972510719

ΧΟΥΡΔΑΚΗΣ ΧΑΡΗΣ: 6977325257