ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)
ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ
Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος πλ. Βάθη, τηλ.: 2105221411, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.eskamea.gr, www.goneisamea.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΓΟΝΕΪΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΡΙΤΗ 7 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 11:00 Π.Μ. ΜΕΣΩ ZOOM
Στοιχεία zoom:
https://us02web.zoom.us/j/89602631334?pwd=kab94EpbJxHFymXcmFWCcU3v3b8A0e.1
Meeting ID: 896 0263 1334
Passcode: 010700
Τα show ευαισθησίας της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τον αυτισμό, μαρτυρά το πόσο στριμωγμένοι είναι, ας τους το κάνουμε πιο δύσκολο!
Αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι για να μπορέσουμε καλύτερα να οργανώσουμε και να ενισχύσουμε τις διάφορες πρωτοβουλίες που παίρνονται σε διάφορους χώρους για την αντιμετώπιση των μεγάλων και οξυμένων προβλημάτων καλό θα είναι να υπάρχει η καλύτερη δυνατή αντιπροσώπευση και συμμετοχή στην συγκεκριμένη σύσκεψη. Ταυτόχρονα υπάρχει η ανάγκη να πάρουμε έγκαιρα αμέσως μετά το Πάσχα όλα τα αναγκαία μέτρα για την οργάνωση της πανελλαδική κινητοποίησης για την ειδική αγωγή, στις 23 του Μάη στις 10: 00 πμ στο Σύνταγμα για την Αθήνα, ενώ ανάλογη αγωνιστική παρέμβαση θα γίνει και από φορείς της Θεσσαλονίκης την ίδια ημέρα. Σίγουρα και άλλοι σύλλογοι και άλλες περιοχές μπορούν να προγραμματίσουν ανάλογες αγωνιστικές παρεμβάσεις πιθανόν και κάποιοι φορείς που βρίσκονται κοντά στην Αθήνα αν το οργανώσουμε έγκαιρα να μπορέσουν να παρευρεθούν στην κινητοποίηση στο Σύνταγμα.
Η κοινή δράση με τις ομοσπονδίες γονέων, με τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, με συνδικάτα και συλλόγους γυναικών της ΟΓΕ είναι μία μεγάλη παρακαταθήκη. Δίνει μεγάλη δύναμη στον αγώνα μας. Τα show της κυβέρνησης με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του αυτισμού και του ίδιου του πρωθυπουργού που εμφανίστηκε πάλι στα κανάλια να δηλώνει την ευαισθησία του και ότι ανταποκρίθηκε στην επιστολή ενός μαθητή για να δώσει 400.000€ για να φτιαχτεί το σχολείο του στην Ηλιούπολη είναι δείγμα του πόσο στριμωγμένοι είναι. Ο κύριος Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός 7 χρόνια, ήταν και υπουργός άλλης κυβέρνησης της ΝΔ άλλα 3 χρόνια. Μετά από τόσες καταγγελίες που έχουμε κάνει και κινητοποιήσεις περίμενε την επιστολή του μαθητή για να λύσει το πρόβλημα το ενός σχολείου και μάλιστα περιορισμένα;
Το σχολείο αυτό είναι ακατάλληλο και επικίνδυνο πάνω από 20 χρόνια. Όπως και πολλά άλλα που έχουμε αναδείξει. Άλλωστε η κα Ζαχαράκη σε συνέντευξή της σε ραδιοφωνικό σταθμό, μόλις χθες αναγνώρισε για πρώτη φορά το πρόβλημα με την παλαιότητα των σχολικών κτηρίων στην γενική εκπαίδευση αλλά και στην ειδική αγωγή. Έχουν ανησυχήσει, τους έχουμε ζορίσει. Γι’ αυτό εδώ και καιρό άνθρωποι της κυβέρνησης με την στήριξη της ΕΣΑμεΑ και της ΠΟΣΓΚΑμεΑ καλούν κατά μόνας γονείς από διάφορα σχολεία και εκπαιδευτικούς, τάζοντάς τους επιμέρους λύσεις για να πάρουν απόσταση από τον κοινό αγώνα με τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, την ΣΕΑΑΝ, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των ειδικών σχολείων, που με αξιοπρέπεια παλεύουν και διεκδικούν. Για το καλό των παιδιών, των ανθρώπων μας, των οικογενειών μας να τους το κάνουμε ακόμα πιο δύσκολο.
Δυναμώνουμε την συσπείρωση, τον κοινό αγώνα, στηρίζουμε τις διάφορες πρωτοβουλίες σε δήμους, Περιφέρειες, ΥΠΕ, Υπουργεία , κλπ. Να προχωρήσουν τα έργα όπως δεσμεύτηκε η κυβέρνηση για το σχολείο της Ηλιούπολης και της Καισαριανής, για να δεσμευτούν οριστικά και να πάρουν τα αναγκαία μέτρα για να ανοίξει το ΕΕΕΕΚ Αθηνών από την νέα σχολική χρονιά, αλλά και του Βύρωνα και της Ν. Φιλαδέλφειας και τα άλλα σχολεία που είναι στα χαρτιά. Να τους ακυρώσουμε με τον αγώνα μας τα σχέδια η νέα σχολική χρονιά για τις ανάγκες της πολεμικής οικονομίας να είναι ακόμα χειρότερη. Για να διευρυνθεί ο αγώνας ενάντια στην υποθεραπεία και την υπομετάγγιση των παιδιών με μεσογειακή αναιμία και των χρονίως πασχόντων για να αντιμετωπιστούν οι καθυστερήσεις και οι περικοπές από τον ΕΟΠΥΥ για την άμεση καταβολή όλων των οφειλών προς τις οικογένειες. Για μέτρα προστασίας από την ακρίβεια, για ουσιαστικές αυξήσεις σε επιδόματα, μισθούς και συντάξεις. Δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την οργάνωση της Πανελλαδικής κινητοποίησης για την ειδική αγωγή το Σάββατο 23 Μάη.
Καλό Πάσχα σε όλους, φροντίζουμε να περάσουμε καλά εμείς και οι γύρω μας για την ανάσταση, την ζωή στο μπόι των ονείρων μας.
Καμία θυσία για τα κέρδη τους, για την πολεμική τους οικονομία, τον δικό τους πόλεμο.
Απεμπλοκή τώρα, καμία συμμετοχή στο σφαγείο. Τα παιδιά μας έξω από το ιμπεριαλιστικό σφαγείο. Θα νικήσει η ζωή, με τον αγώνα, με την αλληλεγγύη μας θα τα καταφέρουμε!!
Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ,
Το ΔΣ του Ενιαίου,
03/04/2026
