ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2018
Αρχική Ανακοινώσεις Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2018

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος 210-5221411, www.eskamea.gr, www.goneisamea.gr eskamea@otenet.gr

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, παίρνουμε την υπόθεση της προστασίας των δικαιωμάτων μας, της ζωής μας, των παιδιών μας, των οικογενειών μας, στα δικά μας χέρια.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της πανελλαδικής - πανεργατικής απεργίας στις 28 του Νοέμβρη. Με τα μπλοκ της Σ.Ε.Α.ΑΝ. και του Ενιαίου παίρνουμε μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στην Ομόνοια.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας 3 του Δεκέμβρη Παγκόσμια Ημέρα των ΑΜΕΑ. Ημέρα ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας. Συμμετέχουμε στο παναπηρικό συλλαλητήριο (προσυγκέντρωση 10:30 π.μ. στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου).

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ενάντια στις περικοπές των επιδομάτων και των συντάξεων αναπηρίας. Των σφαγίων των ΚΕΠΑ και του νέου οργανισμού περικοπών του ΟΠΕΚΑ. Συνολικότερα, ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή - αντιαναπηρική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Ακυρώνουμε, με τον αγώνα μας, τα σχέδια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, για τη διάσπαση του απεργιακού μετώπου, για την εκτόνωση και την ενσωμάτωση της δυσαρέσκειας εργαζομένων και αναπήρων, στα παιχνίδια των δυνάμεων του συστήματος.

Δεν τα κατάφεραν οι της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, δεν θα τα καταφέρουν οι της διοίκησης της ΕΣΑμεΑ και της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, που εδώ και τόσα χρόνια έκλειναν τα μάτια μπροστά στη σφαγή, στήριξαν το 3ο Μνημόνιο, το νόμο - λαιμητόμο Κατρούγκαλου, για την καρατόμηση των συντάξεων, τη δρομολόγηση της «λειτουργικότητας», σαν εργαλείο περικοπών με το πολυνομοσχέδιο του Γενάρη του ’17. Ανακάλυψαν τώρα τα προβλήματα. Χωρίς να μιλάνε για αιτίες και υπεύθυνους, ανακοίνωσαν κινητοποιήσεις για τις 3 του Δεκέμβρη.

ΔΕΝ «ΞΕΠΛΕΝΟΝΤΑΙ» ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!

Ανάπηροι, γονείς και κηδεμόνες, η ανάπτυξη που τόσο πολύ διαφημίζει η κυβέρνηση της πρώτης φοράς «αριστεράς» και η επιστροφή στην «κανονικότητα» που ευαγγελίζεται περνάει μέσα από τα συντρίμμια των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των αναπήρων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Τα ψίχουλα, που θα δώσουν, από τα ματωμένα πλεονάσματα το επόμενο διάστημα, όπως αυτό του κοινωνικού μερίσματος, είναι στη λογική «σου πήρα δέκα, πάρε ένα, να πεις και ευχαριστώ»!!!!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα από τις ψευτοπαροχές της Κυβέρνησης. Έχουνε σχέδια και δεσμεύσεις για γενικευμένες περικοπές στην Υγεία, την Πρόνοια, την Ειδική Αγωγή και στις όποιες παροχές για τα ΑμεΑ με εργαλείο τη «λειτουργικότητα».

Η μόνη απάντηση είναι ο οργανωμένος αγώνας.

Αγωνιστικά Διεκδικούμε:

 

  • · Ούτε ένα ευρώ περικοπή στα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας.
  • · Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και του ΟΠΕΚΑ.
  • · Κάλυψη όλων των απωλειών, επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο. Δεν «τσιμπάμε» στα παιχνίδια Κυβέρνησης και ΕΕ, για ολιγόμηνη αναβολή της περικοπής της προσωπικής διαφοράς, που είναι να γίνει από 1/1/19.
  • · Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου – Βρούτση και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Κατώτατος μισθός στα 751€. Καμία σύνταξη κάτω από τα 600€
  • · Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση καταβολή των οφειλόμενων στις οικογένειες των ΑμεΑ.
  • · Καμία πληρωμή από τις οικογένειες, τους ανάπηρους, τους χρονίως πάσχοντες, για τα αναγκαία φάρμακα, θεραπείες, εξετάσεις, τεχνικά βοηθήματα. Είναι υποχρέωση του Κράτους και πρέπει να τα καλύψει από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • · Δημόσιες, δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες πρώιμης διάγνωσης, έγκαιρης παρέμβασης, εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και αποκατάστασης των ΑμεΑ.

 

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 07 Δεκέμβριος 2018 13:53)