This is a bridge
This bridge is very long
On the road again
This slideshow uses a JQuery script adapted from Pixedelic

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

(Παράρτημα Δυτικών Συνοικιών)

Σύλλογος Γονέων ΕΕΕΕΚ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, τηλ.:2105221411, email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.goneisamea.gr

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

 Γονείς και κηδεμόνες, ανάπηροι και χρονίως πάσχοντες.

Παίρνουμε μέρος μαζικά και μαχητικά την Τετάρτη 18 του Μάη στις 7μμ Ιερά Οδό και Θηβών, πλατεία Ελευθερίας, στην μαζική συγκέντρωση Γονιών, εκπαιδευτικών και ΑμεΑ για την σχολική στέγη στο Δήμο Αιγάλεω.

            Τεράστια και διαχρονικά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολικά κτήρια όχι μόνο στον δήμο Αιγάλεω αλλά και σε όλη την Αττική.

            Κτήρια άκρως ακατάλληλα και επικίνδυνα για τα παιδιά και τους εργαζόμενους-εκπαιδευτικούς. Πόσο μάλλον όταν το κτήριο είναι άκρως ακατάλληλο και στεγάζει ειδικά σχολεία με παιδιά με αναπηρίες και ειδικά παιδιά με πολλαπλές αναπηρίες. Όπως το τυφλών πολυαναπήρων και του ΕΝΕΕΓΥΛ στα πολυκλαδικά, αλλά και αυτό στην Οριζομύλων που ενώ οι προδιαγραφές είναι για 100 παιδιά στεγάζει τέσσερα διαφορετικά ειδικά σχολεία στον ίδιο χώρο με παιδιά από 5 χρονών μέχρι 22. Ενώ στο ειδικό δημοτικό του Αιγάλεω μετά το σεισμό έχει γίνει περιπλανώμενος θίασος που κάποτε θα φτιαχτεί το παλιό (17ο Δημοτικό) για να μεταφερθούν εκεί προσωρινά!!! Που τότε θα κάνουν τις κατάλληλες παρεμβάσεις για να γίνει κατάλληλο για ειδικό, για να ξαναγυρίσουν στο κτήριο της Πελοποννήσου, δηλαδή «Φέξε μου και γλίστρησα»!!!!  

Όλα αυτά είναι αποτελέσματα της χρόνιας υποχρηματοδότησης, της πολιτικής συκοφάντησης και συρρίκνωσης των ειδικών σχολείων. Γι’ αυτό έχουμε σχολικά κτήρια σε άθλια κατάσταση από την έλλειψη επαρκούς συντήρησης, φθορών, στεγανοποίησης, υγρασίας, θέρμανσης κλπ, κτήρια που έχουν καταντήσει κυριολεκτικά αποθήκες. Σε συνδυασμό με την έλλειψη σε εκπαιδευτικό, επιστημονικό και λοιπό βοηθητικό προσωπικό και με ένα προσωπικό που κάθε χρόνο να αλλάζει κάνουν τα πράγματα ακόμα πιο δραματικά ιδιαίτερα τώρα σε καιρό πανδημίας. 

Δεν μας κάνουν χάρη, είμαστε στον 21ο αιώνα, τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα να εκπαιδεύονται σε ασφαλείς χώρους με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, με σύγχρονα επιστημονικά, αναλυτικά προγράμματα, με επαρκές μόνιμο προσωπικό απαλλαγμένο από την ανασφάλεια του αναπληρωτή, της απλήρωτης εργασίας και της ανέχειας, με την προοπτική ένταξης των παιδιών μας στην κοινωνία στην παραγωγή.

Κινητοποιούμαστε από τώρα ούτος ώστε το Σεπτέμβρη να έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την βελτίωση των υπαρχόντων σχολικών εγκαταστάσεων, για την ανέβρεση νέων κτηρίων που με τις αναγκαίες παρεμβάσεις να μπορούν να φιλοξενήσουν ειδικά σχολεία για να εξασφαλιστεί η αναγκαία αραίωση του μαθητικού πληθυσμού. Να ξεκινήσει τώρα η διαδικασία για την δέσμευση χώρων και το κτίσιμο νέων σχολείων. Να είναι όλο το αναγκαίο προσωπικό στην θέση του από την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς και στα ειδικά σχολεία αλλά και στα τμήματα ένταξης και παράλληλης στήριξης για να μην έχουμε το φαινόμενο να έρχεται προσωπικό μετά από 4 και 5 μήνες. Το ίδιο ισχύει και γα την μεταφορά των παιδιών, για να σταματήσει το φαινόμενο μαθητές να εγγράφονται και να μην μπορούν να παρακολουθήσουν ή γονείς να μεταφέρουν τα παιδιά και να τα φροντίζουν μέσα στο σχολείο. Η εκπαίδευση του παιδιού μας είναι υπόθεση του κράτους και πρέπει να το αναλάβει.

            Με τον αγώνα μας, μαζί με όλους τους γονείς, τον αγωνιστικό αναπηρικό και γονεϊκο κίνημα, με τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους στην ειδική αγωγή ακυρώνουμε το σχέδιο της κυβέρνησης που σε συνέχεια των δεσμεύσεων της προηγούμενης θέλουν να κλείσουν όλα τα ειδικά σχολεία. Γι’ αυτό συναντιόμαστε όλοι μαζί στον δρόμο του αγώνα στις 18 του Ιούνη την πανελλαδική μέρα δράσης και αγώνα για την προστασία των αναπήρων και των οικογενειών τους από την ακρίβεια, το νέο ΕΣΥ  και το εθνικό σχέδιο της εξαθλίωσης και του πολέμου. Η συγκέντρωση για την Αθήνα θα είναι στις 11πμ στο Σύνταγμα.

 

Τα ΔΣ του Ενιαίου.

Σύλλογος Γονέων ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω.

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.