This is a bridge
This bridge is very long
On the road again
This slideshow uses a JQuery script adapted from Pixedelic

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος 210-5221411 www.goneisamea.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η σχολική χρονιά δεν έχει αρχίσει για πάνω από τα μισά παιδιά με αναπηρία των ειδικών σχολείων. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Ομόθυμη απόφαση της σύσκεψης που διοργάνωσε ο Ενιαίος με την συμμετοχή συλλόγων γονέων και κηδεμόνων ειδικών σχολείων και γονιών για μαχητική κινητοποίηση την Δευτέρα στις 29 του Σεπτέμβρη στις 3:30 το μεσημέρι στο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα γίνει στο Δημαρχείο του Περιστερίου (Πλατεία Δημοκρατίας 1, Περιστέρι), πλησίον στάση ΜΕΤΡΟ Περιστέρι. Για να απαιτήσουμε να λυθεί η μεταφορά των παιδιών μας ΕΔΩ και ΤΩΡΑ! Την κινητοποίηση στηρίζουν η ΣΕΑΑΝ και η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής. Παράλληλα η σύσκεψη αποφάσισε την στήριξη όλων των κινητοποιήσεων που οργανώνουν οι γονείς των ειδικών σχολείων, οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι για τα μεγάλα προβλήματα της ειδικής αγωγής και της παιδείας.

Γονείς και κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι της ειδικής αγωγής. Τελειώνει ο πρώτος μήνας της νέας σχολικής χρονιάς και οι μισοί μαθητές με ειδικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες δεν πάνε ακόμα σχολείο. Τεράστιο παραμένει το πρόβλημα των μεταφορών! Δώσαμε μία πρώτη απάντηση με την κινητοποίησή μας μαζί με την Ομοσπονδία Γονέων την Τρίτη 16 του Σεπτέμβρη, στην Περιφέρεια Αττικής. Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας(!!) δεσμευτήκαν ότι μέχρι τις 25 Σεπτέμβρη όλα τα παιδιά θα είναι στο σχολείο τους. Δεν έχει γίνει ΤΙΠΟΤΑ!

Τι θα γίνει με τα παιδιά μας που δεν πηγαίνουν στο σχολείο, τι θα κάνουν οι γονείς που δουλεύουν και δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους; Θα τα αντιμετωπίσουμε (!!) στα πλαίσια της λογικής της κυβέρνησης, της ατομικής ευθύνης. Σαν δεν ντρέπονται! Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας και η κυβέρνηση μας λένε ότι φταίνε οι μεταφορείς. Μα αυτοί επέλεξαν να αφήνουν τις τύχες των παιδιών μας στα χέρια τους, να καθορίζει η αγορά, το κυνηγητό του κέρδους το αν και πως και πότε τα παιδιά μας θα πάνε στο σχολείο να μορφωθούν, να εκπαιδευτούν, να δουν ακόμα και τους φίλους τους.

Τα ειδικά σχολεία στα ίδια επικίνδυνα κτήρια, βεβαίως και η κατάσταση σε πολλά γενικά δεν είναι διαφορετική. Το πιο ελπιδοφόρο είναι ότι όλο και περισσότεροι σύλλογοι και γονείς επιλέγουν τον δρόμο του αγώνα. Ακουμπάμε ο ένας στον άλλον. Η απογοήτευση, η ατομική λύση είναι καταστροφή. Δεν αφήνουμε την απελπισία να μας πνίγει, τα παιδιά μας δεν είναι αναλώσιμα! Ενώνουμε τις αγωνίες μας, στον αγώνα, η αλληλεγγύη η μόνη διέξοδος.

Οι ανάπηροι, οι γονείς και κηδεμόνες, οι εκπαιδευτικοί παίρνουμε μαζικά μέρος στην μεγάλη πανελλαδική πανεργατική απεργία την 1η του Οκτώβρη και στα απεργιακά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα, για την Αθήνα στις 10:30 στα Προπύλαια. Ενάντια στον νόμο έκτρωμα για το 13ωρο, την κόλαση της πολεμικής οικονομίας που θα τσακίσει τις λαϊκές οικογένειες και ιδιαίτερα τις οικογένειες των ΑΜΕΑ.

Δεν θα μας γυρίσουν στον μεσαίωνα. Παντού ξεσηκωμός!

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ, ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!

Το ΔΣ του Ενιαίου,

23/09/2025