This is a bridge
This bridge is very long
On the road again
This slideshow uses a JQuery script adapted from Pixedelic

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Ενιαίος Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής & Νήσων

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος πλ. Βάθη, τηλ.: 2105221411 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.www.eskamea.gr, www.goneisamea.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΜΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΧΤΕΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΑΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!

Όλοι την Πέμπτη 20/06 στις 19:00, στην Βουλή στο Σύνταγμα

Στην συνάντησή μας με αντιπροσωπεία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας με επικεφαλή την Υφυπουργό κυρία Κεφαλά Μαρία – Αλεξάνδρα, τον Γενικό Γραμματέα κύριο Πύρρο Πρόδρομο και άλλα στελέχη του Υπουργείου, τέθηκαν τα ζητήματα που είχαν προταχθεί από την κινητοποίηση που είχαμε ανακοινώσει και ανεστάλη προσωρινά λόγω της συνάντησης που τελικά διεξήχθη  χθες το απόγευμα.

Πιο συγκεκριμένα τέθηκαν τα εξής:

Οι διώξεις ΑΜΕΑ από τα κέντρα ειδικής αγωγής, τα λεγόμενα ΝΠΙΔ και οι απολύσεις εργαζομένων, όπως στον «Ερμή», τον σύνδεσμο προστασίας του παιδιού στον Χολαργό, τους πλειστηριασμούς, τον αποκλεισμό παιδιών από τα ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, τα σφαγεία των ΚΕΠΑ, την εμπορευματοποίηση του αίματος και τα προβλήματα με την υπομετάγγιση παιδιών με Μεσογειακή Αναιμία, κλπ.

Ως προς την περίπτωση των διώξεων και των απολύσεων στον Ερμή και όχι μόνο, δεν έκριψαν την προσπάθειά τους να συγκαλύψουν την βαρβαρότητα των πράξεων των συγκεκριμένων διοικήσεων, προβάλλοντας με τον πιο «φυσιολογικό τρόπο» (!!), ότι δεν μπορούν να παρεμβαίνουν στην λειτουργία των διαφόρων κέντρων, λες και το κράτος δεν έχει καμία ευθύνη να ελέγχει αυτούς που διαχειρίζονται κρατικό χρήμα και μάλιστα έχουν στην ευθύνη τους ανθρώπους που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, όπως παιδιά με νοητική υστέρηση.  Τελικά κάτω από την πίεση της αντιπροσωπίας δέχτηκαν να ελέγξουν ξανά τις καταγγελίες μας, πράγμα που δεν δέχονταν ουσιαστικά τους τελευταίους 4 μήνες.

Όσον αφορά τους πλειστηριασμούς, εδώ το απογείωσαν! Μας είπαν οτι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει νέο πλαίσιο προστασίας των ευάλωτων και ως προς τις οικογένειες ΑΜΕΑ, που έχουν χάσει ήδη τα σπίτια τους και βρίσκονται στον δρόμο, όπως αυτή των Άνω Πετραλώνων που τους πέταξαν έξω από το σπίτι τους παραμονή των Χριστουγέννων 2023 και έκτοτε η Κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα, τους λένε να βρουν σπίτι να νοικιάσουν με επιδότηση 300€ τον μήνα για δύο χρόνια, όταν τα ενοίκια είναι στον θεό. Mας είπαν: «τι να κάνουμε αυτές είναι οι δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας». Ενώ προέβαλαν εκ νέου την θεωρία ότι όλα δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με επιδόματα, απαντώντας στο αίτημα για αύξηση της επιδότησης ενοικίου, για αυτούς που έχουν χάσει τα σπίτια τους και την παραχώρηση αξιοπρεπών σπιτιών από το κράτος στις οικογένειες αυτές. Έφτασαν στο σημείο να μας πουν ότι λόγω των υψηλών επιδομάτων δεν πάνε οι ανάπηροι και οι χρόνιοι πάσχοντες να δουλέψουν! Και σφαγμένοι και δαρμένοι!! Βέβαια δεν έβγαλαν λέξη να απαντήσουν για το εξευτελιστικό επίπεδο των επιδομάτων και την ανυπαρξία προκηρύξεων για προσλήψεις ΑΜΕΑ, αλλά και την άρνηση και αυτής  της κυβέρνησης και των προηγούμενων να εφαρμόσουν  τους δικούς τους νόμους που επιβάλλουν ένα ελάχιστο ποσοστό ΑΜΕΑ στην σύνθεση του προσωπικού, του δημόσιου, αλλά και του ιδιωτικού τομέα. Δηλαδή, να πάνε να μείνουν οι ανάπηροι σε χαρτόκουτα στον δρόμο ή σε αχούρια για να μπορούν αυτοί να χαρίζουν 250.000.000€ σε μία ΠΑΕ όπως γίνεται στο Βοτανικό, 11 δις στο όνομα της ανάπτυξης στους μεγαλοεπιχειρηματίες και να πληρώνουν μόνο για την φρεγάτα στην Ερυθρά 500.000€ την ημέρα για να βοηθιέται το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ να σφάζει παιδιά στη Γάζα, ενώ οι τράπεζες που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί πολλές φορές με λεφτά του ελληνικού λαού, να χρωστάνε 16 δις σε φόρους και να έχουν το δικαίωμα να τα πληρώσουν όπως θέλουν, όποτε θέλουν και αν θέλουν.

Κατηγορηθήκαμε από την αντιπροσωπεία του Υπουργείου ότι για «ιδεολογικούς λόγους» αντιτασσόμαστε στις ιδιωτικές δομές στον χώρο των ΑΜΕΑ και διεκδικούμε δημόσιες δομές ενώ μιλάμε και για το επικίνδυνο από την ιδιωτικοποίηση του αίματος, την ιδιωτικοποίηση της υγείας, της ειδικής αγωγής και αποκατάστασης. Εισπράξανε πληρωμένη απάντηση από την αντιπροσωπεία: Να πάνε να πούνε οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης στα παιδιά με μεσογειακή αναιμία, στους χρόνιους πάσχοντες που υπομεταγγίζονται και υποθεραπεύονται και πέφτει το προσδόκιμο ζωής τους και αυξάνεται η νοσηρότητα, ότι όλα αυτά γίνονται για ιδεολογικούς λόγους και εμμονές των κυβερνήσεων  τόσο της σημερινής, όσο των προηγούμενων αλλά και της ΕΕ.

      Για όλα τα παραπάνω και για να αναγκάσουμε την Κυβέρνηση να ανοίξει η ειδική αγωγή με όρους ασφάλειας, με όλο το αναγκαίο προσωπικό στην θέση του και με λυμένο το θέμα της μεταφοράς από την πρώτη μέρα με την νέα σχολική χρονιά,  στηρίζουμε την πρωτοβουλία των συλλόγων γονέων και κηδεμώνων των ειδικών  σχολείων.

Διαδηλώνουμε την Πέμπτη το απόγευμα στις 7.μ.μ. στις 20/06 μπροστά στην Βουλή στο Σύνταγμα, απαιτώντας για μέτρα προστασίας από την ακρίβεια, σύγχρονες δημόσιες και δωρεάν δομές (ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, ξενόνες, οικοτροφεία, βοήθεια στο σπίτι, στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης) για την αναπηρία, αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, ενάντια στην υπομετάγγιση, υποθεραπεία, το σχέδιο νόμου για την εμπορεία αίματος, το νέο ΕΣΥ της εμπορευματοποίησης, για αύξηση της επιδότησης σε μέρες και σε ποσό για τον κοινωνικό τουρισμό για τα ΑΜΕΑ και αύξηση των ωφελούμενων παιδιών με αναπηρία, αλλά και των κατασκηνώσεων με ευθύνη του κράτους με ποιότητα και ασφάλεια για να μπορέσουν να κάνουν διακοπές τα παιδιά με αναπηρία αλλά και οι οικογένειές τους. Αύξηση των επιδομάτων, των συντάξεων και των μισθών, μαζικές προσλήψεις όλων των ικανών προς εργασία αναπήρων και χρονίως πασχόντων, απαγόρευση απολύσεων.

Δυναμώνουμε τους αγωνιστικούς συλλόγους, τον Ενιαίο, τη ΣΕΑΑΝ, τις επιτροπές αγώνα.

Παίρνουμε την υπόθεση της ζωής μας, των δικαιωμάτων μας στα δικά μας χέρια!

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ,

Το ΔΣ του Ενιαίου,

14/06/2024