This is a bridge
This bridge is very long
On the road again
This slideshow uses a JQuery script adapted from Pixedelic

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εδμόνδου Ροστάν 11, τηλ: 6976724924, 6943684956, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.eskamea.gr

Εκδήλωση ενημέρωσης, συζήτησης και απόφασης για αγώνα Τετάρτη 31/01/24 στις 17:30 αίθουσα νερού του Δημαρχείου Θεσσαλονικής, Βασιλέως Γεωργίου 1Α, θα μιλήσει ο Χάρης Χουρδάκης επικεφαλής της γραμματείας της ΣΕΑΑΝ, θα γίνουν παρεμβάσεις από εκπροσώπους φορέων και άλλα στελέχη του αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος.(Η αίθουσα είναι πλήρως προσβάσιμη.)

                Οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες των λαϊκών οικογενειών σε κίνδυνο. Η ακρίβεια, το σμπαράλιασμα του δημόσιου συστήματος υγείας, το νέο ΕΣΥ της ιδιωτικοποίησης, οι πλειστηριασμοί, το εθνικό σχέδιο της αναπηρίας των περικοπών, έρχονται να αποτελειώσουν ότι είχε απομείνει όρθιο από την κρίση και την πανδημία. Ειδικά σχολεία που κλείνουν όπως της Πυλαίας, μαθητές με αναπηρία τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς που ακόμα δεν πάνε σχολείο γιατί δεν έχει λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς ή παστώνονται σε ένα σχολικό για ώρες για να πάνε και να έρθουν στο σχολείο τους, επιβεβαιώνοντας αυτό που για χρόνια καταγγέλλει η ΣΕΑΑΝ, ότι πρώτα απ’ όλα απαξιώνουν τα ειδικά σχολεία για να τα συκοφαντήσουν και μετά να τα κλείσουν στο όνομα της συμπερίληψης και της δήθεν ένταξης. Οι εμφανιζόμενες ως επίσημες συνδικαλιστικές οργανώσεις των ΑΜΕΑ (ΕΣΑΜΕΑ και ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ), κακέκτυπα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, μπουκωμένες με εκατομμύρια ευρώ από τα διάφορα ταμεία αρέσκονται σε ημερίδες αβροφροσύνης με την κυβέρνηση, όπως το αίσχος του show στις 4 του Δεκέμβρη στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με την παρουσία όλου σχεδόν του Υπουργικού συμβουλίου, όταν το αγωνιστικό αναπηρικό και γονεϊκό κίνημα διαδήλωνε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ΑΜΕΑ κόντρα στην βαρβαρότητα στους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, των Σερρών και αλλού. Αλλά αλήθεια τι έκαναν όλοι αυτοί με τους θανάτους στα ιδρύματα με τον εξοστρακισμό των χρονίων πασχόντων από τα νοσοκομεία τα χρόνια της πανδημίας και την υποθεραπεία σήμερα; Αλλά και το καλοκαίρι του 2023 που ετοιμάζονταν να πουλήσουν τα κτήρια της σχολής τυφλών Θεσσαλονίκης, η ΣΕΑΑΝ ευτυχώς ξεσήκωσε τον κόσμο και τους σταμάτησε.

Ο καλά οργανωμένος και συντονισμένος αγώνας

με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας η μόνη διέξοδος

                Ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες γυρίζουμε την πλάτη στις συμβιβασμένες και διεφθαρμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, δυναμώνουμε την ΣΕΑΑΝ, συγκροτούμε γραμματεία στην Θεσσαλονίκη, στην κεντρική Μακεδονία, παίρνουμε την υπόθεση της ζωής μας των δικαιωμάτων μας στα δικά μας χέρια. Μετατρέπουμε την απόγνωση, την οργή, την αγανάκτηση, σε απόφαση για αγώνα, ο ένας δίπλα στον άλλο, μπράτσο με μπράτσο είμαστε δυνατοί. Αν δεν υπήρχαν και αυτοί οι αγώνες ως τώρα τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. Οι ακόμα πιο μαζικοί, πιο αποφασιστικοί αγώνες μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τους μαχόμενους υγειονομικούς τους αγωνιστές εργαζόμενους στην ειδική αγωγή και στην εκπαίδευση, μπορούμε να σταματήσουμε τα χειρότερα, μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω στο δίλλημα της εποχής τα κέρδη τους ή οι ζωές μας επιλέγουμε την ζωή και θα νικήσουμε.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

                                                                                                                                                                 Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ Θεσσαλονίκης