This is a bridge
This bridge is very long
On the road again
This slideshow uses a JQuery script adapted from Pixedelic

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37,2ος ορ., Αθήνα, τηλ. 210-5221411, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.eskamea.gr

 

     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σ.Ε.Α.ΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2023-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΜΕΑ

Χαιρετίζουμε τους ανάπηρους, τους χρονίως πάσχοντες και τις οικογένειες τους, τους μαχόμενους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους σε υγεία, πρόνοια και ειδική αγωγή που συμμετείχαν στην μαζική μαχητική κινητοποίηση στις 3 του Δεκέμβρη Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας στο νοσοκομείο παίδων η «Αγία Σοφία». Σφίγγουμε το χέρι ξεχωριστά στα μέλη των οικογενειών των παιδιών με μεσογειακή αναιμία και των καρδιοπαθών που έδωσαν πάθος και συμμετείχαν με τους φορείς τους.

Μετά την συγκέντρωση που συμμετείχαν πλήθος φορέων και εκπρόσωποι κομμάτων ακολούθησε πορεία με τα πόδια και με αυτοκίνητα και μηχανάκια προς την βουλή για να επιδώσουμε το ψήφισμά μας. Η πορεία είχε θερμή υποδοχή από τον κόσμο για την οργάνωση της αλλά πάνω απ’ όλα για τον ίδιο τον σκοπό και το περιεχόμενό της.

Όλοι μαζί υψώσαμε φωνή διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη εγκληματική κατάσταση που επικρατεί στα παιδιατρικά νοσοκομεία, με τραγικές συνέπειες για τα παιδιά με αναπηρία-χρόνιες παθήσεις, όπως η υποθεραπεία των παιδιών με χρόνιες παθήσεις, η υπομετάγγιση των παιδιών με μεσογειακή αναιμία, η διάλυση του τμήματος ανοσοανεπάρκειας, της Ω.Ρ.Λ και πλαστικής κλινικής, η υποβάθμιση του παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου, οι τεράστιες λίστες αναμονής για χειρουργεία, οι πολύμηνες καθυστερήσεις των ραντεβού για εξετάσεις-θεραπείες, η επικείμενη λειτουργία των παιδοογκολογικών κλινικών και μονάδων σαν ΝΠΙΔ με ότι αυτό συνεπάγεται για τους μικρούς ασθενείς, τους γονείς τους, τους εργαζόμενους είναι μόνο ένα δείγμα αυτής της άθλιας κατάστασης. Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι-ες με τον αγώνα μας μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς, τους εργαζόμενους, το λαό μας να χτίσουμε ασπίδα προστασίας για τα παιδιά μας, για τους ανθρώπους μας, για τις οικογένειές μας.

Φτάνοντας οι διαδηλωτές στην Βουλή, αντιπροσωπεία των φορέων κατέθεσε στα κόμματα της Βουλής το ψήφισμα της κινητοποίησης.

Όμως αλγεινή εντύπωση σε όλους μας έκανε, η ουσιαστική εξαφάνιση του θέματος από τα περισσότερα κανάλια και το ελάχιστο της αναφοράς από την δημόσια τηλεόραση. Οι ώρες των καναλιών που αφιερώθηκαν στην παγκόσμια μέρα των ΑμεΑ ήταν πάλι γεμάτες από σόου ευαισθησίας και «συμπερίληψης» διαφόρων Μ.Κ.Ο και κατ’ επάγγελμα «ευαίσθητων».

Βέβαια την επόμενη μέρα αφιέρωσαν άπλετο χρόνο στην τηλεπασαρέλα («ημερίδα το ονόμασαν») που οργάνωσε η κρατικοδίαιτη Ε.Σ.ΑμεΑ με την κυβέρνηση με το σύνολο του υπουργικού συμβουλίου παρουσία πρωτοστατούντος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που όλοι μαζί αλληλοσυγχέρονταν για το μεγάλο έργο τους. Τέλος, μας έκαναν την χάρη ν’ αναγνωρίσουν ότι υπάρχουν και άλυτα προβλήματα αλλά «που θα πάει θα τα λύσουν!!» Και τρομάξαμε πραγματικά.

Το ότι η πολιτική που στηρίζουν είναι κίνδυνος θάνατος για τα ΑμεΑ το ξέραμε. Άλλωστε από κοινού προωθούσαν τις ιδιωτικοποιήσεις, τις περικοπές, την διάλυση της δημόσιας υγείας και της ειδικής αγωγής όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό που μας ξεπερνάει όμως είναι ότι εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός στην «ημερίδα» ισχυριζόμενος ότι προωθεί την επιστολική ψήφο λόγω της γνωστής ευαισθησίας του για τα ΑμεΑ. Θα εκβιάζουν ακόμα και τα ΑμεΑ για να τους ψηφίζουν μέσω της επιστολικής ψήφου, όπως και τον υπόλοιπο κόσμο πατώντας στις ανάγκες μας έχοντας το θράσος αυτοί που μας καταρρακώνουν κάθε μέρα ότι δήθεν το κάνουν για να μας εξασφαλίσουν το δικαίωμα ψήφου. Όλα αυτά με την ξεδιάντροπη στήριξη του προέδρου της ΕΣΑΜΕΑ Γιάννη Βαρδακαστάνη μέλος της Κ.Ε του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Και επειδή κάποιοι εμφανίζονται να λένε: «Πώς είναι δυνατόν να γίνεται εκβιασμός με την επιστολική ψήφο;» τους λέμε εδώ τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους, τους εκβιάζουν και τώρα που δεν υπάρχει επιστολική ψήφος. Καθένας μπορεί να καταλάβει τι έχει να γίνει στη συνέχεια και με κάθε άνθρωπο που  έχει ανάγκη ακόμα και το μεροκάματο.

Αν κάποιοι θεωρούν ότι αυτά που λέμε για την πολιτική τους ότι είναι υπερβολικά τους λέμε απλά: με την εφαρμογή αυτής της πολιτικής όλα αυτά τα χρόνια της τωρινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων αυξάνονται οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες, διογκώνεται η ανεργία στους ικανούς προς εργασία, οι οικογένειες καλούνται να βάλουν το χέρι ακόμα πιο βαθειά στην τσέπη για να πληρώνουν για τις θεραπείες, για τις ανάγκες εκπαίδευσης και αποκατάστασης των ανθρώπων και των παιδιών τους καθώς και για την φροντίδα τους.

Περιμένουμε ακόμα απάντηση από την κυβέρνηση και τα αρμόδια κρατικά όργανα αν έχει μειωθεί το προσδόκιμο ζωής των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων, των φτωχών λαϊκών οικογενειών τα τελευταία χρόνια της κρίσης, της πανδημίας, της ακρίβειας και της αναιμικής ανάπτυξης. Μπράβο τους, έπιασαν την επενδυτική βαθμίδα!

Εμείς οι γονείς και οι χρονίως πάσχοντες δηλώνουμε ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χαθεί άλλος χρόνος! Υπονομεύεται η υγεία των παιδιών μας! Κινδυνεύει η ίδια η ζωή τους, η ζωή μας. Χιλιάδες οικογένειες πασχόντων βρίσκονται σε απελπισία καθώς βλέπουν να ταλαιπωρούνται τα παιδιά τους, να φεύγουν έμπειροι διευθυντές και άλλοι ειδικοί γιατροί και υγειονομικοί για συνταξιοδότηση και πίσω τους να διαλύονται τα τμήματα τους ως αποτέλεσμα της χρόνιας υποστελέχωσης, της πολιτικής της μερικής και προσωρινής στελέχωσης με επικουρικούς εργαζόμενους με ημερομηνία λήξης, να ξηλώνεται και να εμπορευματοποιείται κομμάτι - κομμάτι η δημόσια παιδιατρική περίθαλψη και υγεία-πρόνοια συνολικότερα.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, όλοι μαζί ακόμη πιο έμπειροι, ακόμη πιο μαχητικοί, αποφασισμένοι μέχρι την νίκη!

ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ!