This is a bridge
This bridge is very long
On the road again
This slideshow uses a JQuery script adapted from Pixedelic

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Χαλκοκονδύλη 37, 2 ος όροφος πλατεία Βάθης. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 215221411www.eskamea.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., , www.goneiaamea.gr, info@goneisamea.gr ,

ΚΑΛΕΣΜΑ

Ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες γονείς και κηδεμόνες,

Πέμπτη 31 Αυγούστου διαδηλώνουμε έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 7μμ.

Ενάντια στις νέες περικοπές στις θεραπείες των ΑμεΑ

Να μπει ΤΕΡΜΑ στο σμπαράλιασμα του συστήματος υγείας

και στην εμπορευματοποίηση των αναγκών μας.

Τους τελευταίους μήνες, είναι σε εξέλιξη ένας νέος κύκλος περικοπών στις θεραπείες των ΑμεΑ. Περικοπές που επιβεβαιώνουν ότι το Εθνικό Σχέδιο για την αναπηρία, οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις στην υγεία, δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ελάχιστο πακέτο παροχών για τους πιο εξαθλιωμένους στη λογική «κόστος- όφελος», για τη στήριξη των επιχειρήσεων.

Σήμερα σου λένε, έχεις παράλληλη στήριξη έστω και δύο ώρες την εβδομάδα, δεν χρειάζεσαι ειδικό παιδαγωγό. Αύριο θα σου πουν, έχεις λογο, έργο, στο Ειδικό Σχολείο, δεν χρειάζεσαι ξεχωριστά θεραπείες από τον ΕΟΠΥΥ κι ας είναι ένας λογοθεραπευτής, εργοθεραπέυτής, ψυχολόγος για 100 μαθητές.

Από τις 11 του Ιούλη, ζητάμε συνάντηση με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, μέχρι και σήμερα δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση.

Η υγεία μας, οι ζωές μας, η ζωή των ανθρώπων μας σε κίνδυνο.

Σα να μη φτάνουν όλα αυτά, οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας βρίσκονται σε κατάσταση διάλυσης. Προσωπικό εξαθλιωμένο, σε παράκρουση, από τις ελλείψεις, την εντατικοποίηση, την υπερεφημέρευση, τμήματα που κλείνουν, -θες να κλείσεις ένα ραντεβού, πρέπει να περιμένεις μήνες, αν όχι χρόνο-, πρέπει να μιλήσεις με το γιατρό σου, αλλά πότε να τον δεις, από εφημερία σε εφημερία, κι αν μπορέσεις να τον δεις, τι να πρωτοπείς, όταν έξω από ιατρείο περιμένουν άλλοι 50;

Σου ζητά εξετάσεις για να δει την κατάσταση σου εκείνη τη στιγμή αλλά για να μπορέσεις να τις ολοκληρώσεις μπορεί να περάσει και χρόνος. Εκτός κι αν πληρώσεις να πας στον ιδιωτικό τομέα.

Ιδιωτικός τομέας, που γιγαντώνεται, που βγάζει δισεκατομμύρια, ποντάροντας στην αγωνία για τον άνθρωπο μας, στην ανασφάλεια μπροστά στην αρρώστια. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στο δημόσιο τομέα, σε απόγνωση, οδηγούνται μαζικά σε παραιτήσεις. 

Θυσία στο όνομα των κερδών.

Πληρώσαμε την κρίση. Χάσαμε μαζικά κόσμο μέσα στην πανδημία, που θα μπορούσε να είχε σωθεί. Χάνεται και σήμερα καθημερινά κόσμος, επειδή δε φτάνει το ασθενοφόρο στην ώρα του αλλά και γιατί δεν γίνεται η επέμβαση, το πρόγραμμα αποκατάστασης την ώρα που πρέπει. Θεραπείες ή/και οι εξετάσεις επειδή απλά δεν έχεις να πληρώσεις. Διότι το κράτος αντιμετωπίζει σαν κόστος την υγεία και τη ζωή σου. Δεν κάνει προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας. Δεν επενδύει σε υποδομές και σε νέο σύγχρονο εξοπλισμό, γιατί θέλουν να μας πάνε πελάτες στον ιδιωτικό τομέα.

Η οργάνωση, ο αγώνας η μόνη διέξοδος.

Έχουμε πείρα. Έχουμε πάθει και έχουμε μάθει. Έχουμε δώσει και αγώνες, που καθυστερήσαμε μέτρα αλλά και ακυρώσαμε κάποια από αυτά. Τώρα περισσότερο από ποτέ, χρειάζονται ακόμη πιο μαζικοί, πιο αποφασιστικοί αγώνες.

Δυναμώνουμε τη ΣΕΑΑΝ.

Ενισχύουμε τον Ενιαίο.

Είναι και δικοί μας αγώνες, οι αγώνες των μαχόμενων υγειονομικών!  

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 • Να παρθούν πίσω όλες οι τελευταίες αποφάσεις αλλά και όλες οι παλαιότερες που είχαν πάρει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που περικόπτουν θεραπείες, βάζουν πλαφόν, όρια ηλικίας και εξαιρέσεις. Μοναδική προϋπόθεση το παραπεμπτικό του ειδικού. Δεν δεχόμαστε επ’ ουδενί, την εφαρμογή της αντιεπιστημονικής απόφασης για θεραπείες εξ αποστάσεως.
 • Ίδρυση δημόσιων δομών, πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης, θεραπείας και αποκατάστασης για τα ΑμεΑ, υψηλής ποιότητας και δωρεάν.
 • Δωρεάν φάρμακα, θεραπείες, σύγχρονα θεραπευτικά μέσα, τεχνολογικά βοηθήματα για όλα τα παιδιά με αναπηρία, τα ΑμεΑ, τους χρόνια πάσχοντες, με 100% κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κανένα όριο, πλαφόν ή αποκλεισμό σε ασφαλισμένους ή ανασφάλιστους, Έλληνες ή μετανάστες.
 • Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 • Καμία πληρωμή για εξετάσεις, θεραπείες και επεμβάσεις στα πρωινά ή απογευματινά εργαστήρια, ιατρεία, χειρουργεία.
 • Μαζικές προσλήψεις γιατρών, άλλων επιστημόνων, ειδικών και άλλου προσωπικού στο δημόσιο σύστημα υγείας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
 • Μαζικές προσλήψεις διασωστών στο ΕΚΑΒ.
 • Λέμε ΟΧΙ στις εγκληματικές αποφάσεις για μεικτά πληρώματα και κάλυψη ιατρικών τμημάτων στα δημόσια νοσοκομεία με εφημερεύοντες γιατρούς άλλων ειδικοτήτων.
 • Άνοιγμα των νοσοκομείων και των τμημάτων που έχουν κλείσει.
 • Αποφασιστική ενίσχυση των τμημάτων για χρόνια πάσχοντες (διαβητολογικά κέντρα, ιατρεία σκλήρυνσης, σπάνιων ασθενειών, δημόσιες μονάδες τεχνητού νεφρού κλπ).
 • Αποφασιστική ενίσχυση των μεταμοσχευτικών κέντρων και της λειτουργίας των ΜΕΘ, για να ξεβαλτώσουν πια οι μεταμοσχεύσεις, για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Η κινητοποίηση στις 31 Αυγούστου στο Υπουργείο Υγείας, να σημάνει ένα νέο ξεκίνημα αγώνων. Να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν είμαστε αναλώσιμοι.

Η υγεία μας, η ζωή των ανθρώπων μας αξίζουν πολύ περισσότερο από τα κέρδη τους.

Όλες οι γραμματείες της ΣΕΑΑΝ, τα παραρτήματα του Ενιαίου, οι αγωνιστικοί σύλλογοι, ο καθένας και η καθεμία από εμάς, κάνουμε δική μας υπόθεση, την ενημέρωση, τη μαζική κάθοδο του κόσμου στην κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο.

Την Τρίτη 5 Σεπτέμβρη, σε πλατιά σύσκεψη συζητάμε την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα, παίρνουμε μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα αναδειχθούν στην Ειδική Αγωγή με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Στη σύσκεψη καλούνται να πάρουν μέρος εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και συνδικαλιστές από συλλόγους ΑμεΑ και γονέων αλλά και γενικότερα του λαϊκού κινήματος.

Κανένας μόνος του στη θύελλα, με τον αγώνας μας και την αλληλεγγύη υψώνουμε ασπίδα προστασίας, γύρω από τους ανθρώπους μας, τα σπίτια μας, τις οικογένειές μας.

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ

17/08/2023