This is a bridge
This bridge is very long
On the road again
This slideshow uses a JQuery script adapted from Pixedelic

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος πλ. Βάθη, τηλ.: 2105221411 www.goneisamea.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

            Γονείς και κηδεμόνες οργανώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στον σύγχρονο Καιάδα που ετοιμάζουν για τα παιδιά μας, τους ανθρώπους μας, τις οικογένειες μας.

Ξεσηκωνόμαστε-απεργούμε με τα ταξικά συνδικάτα και σωματεία

την Πέμπτη 3 Ιούνη όλοι στις 10 π.μ. στα Προπύλαια.

(Προσυγκέντρωση στις 9:30 π.μ. στο Πεζόδρομο της Κοραή).

            Για  να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο που καταργεί το 8ώρο που είναι κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες της μεγαλοεργοδοσίας (και πατώντας πάνω στους αντεργατικούς και αντισυνδικαλιστικούς νόμους των προηγούμενων) έρχεται να διαλύσει τις ζωές μας, να μας κλέψει και τον λίγο ελεύθερο χρόνο που περνάμε με τις οικογένειες μας. Να είμαστε πάντα διαθέσιμοι για τις ανάγκες τους κακοπληρωμένοι, χωρίς δικαιώματα, φοβισμένοι και υποταγμένοι.

  • Παλεύουμε ενάντια στα σχέδια της ΕΕ και της κυβέρνησης για το κλείσιμο των ειδικών σχολείων και των ιδρυμάτων.

Συμμετέχουμε μαζικά στην Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας,

Του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων την Κυριακή 13 Ιούνη στις 7 μμ στην πλατεία πίσω από την Μητρόπολη με όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας.

 Για να συζητήσουμε για το τι είναι αυτά που εξελίσσονται, για να δοθεί η απάντηση, για να οργανώσουμε τη δράση μας, τον αγώνα μας.

            Δεν πρέπει να αφήσουμε να μας πάρουν αυτά που κατέκτησαν με ποταμούς αίματος οι παππούδες μας και οι γονείς μας.

Πάνω σε αυτές τις κατακτήσεις πάτησαν οι ανάπηροι και οι οικογένειες μας για να εξασφαλίσουν τα όποια δικαιώματα είχαμε πριν λίγα χρόνια. Η ανεργία στα ΑμεΑ ξεπερνάει το 90% και οι γονείς που έχουν παιδία με αναπηρίες και χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα είχαν ελάχιστα δικαιώματα, παλεύουν με χίλιες δύο δυσκολίες, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις σύνθετες απαιτήσεις των παιδιών τους.

            Αν καταργηθεί το 8ώρο.

Οι τελευταίοι χρόνιοι πάσχοντες και ανάπηροι που δουλεύουν ακόμη, θα πεταχτούν έξω από τους εργασιακούς χώρους γιατί απλούστατα δεν θα μπορούν να δουλεύουν 10 και 13 ώρες και θα χαρακτηρίζονται αντιπαραγωγικοί.

Ο εργαζόμενος γονιός που δεν θα ξέρει πότε θα σχολάσει και ποιες ώρες θα δουλέψει δεν θα μπορεί να στηρίξει το παιδί του να το πάει στις θεραπείες θα αναγκαστεί να το παραμελήσει. Εκεί που δουλεύουν και οι 2 γονείς θα αναγκαστούν σε πολλές περιπτώσεις ο ένας από τους 2 να παραιτηθούν με τραγικές επιπτώσεις για το εισόδημα και την λειτουργία της οικογένειας.

            Για την στήριξη της κερδοφορίας και με το πρόγραμμα της ανάκαμψης σκοπεύουν να μην αφήσουν τίποτα όρθιο.

Με εργαλεία το Εθνικό Σχέδιο για τα ΑΜΕΑ που στην ουσία είναι η εξειδίκευση της στρατηγικής της ΕΕ για την αναπηρία στη χώρα μας, με την αρωγή των ΕΣΑΜΕΑ και ΠΟΣΓΑΜΕΑ και στο όνομα της προσβασιμότητας, της συμπερίληψης και της αποασυλοποίησης θέλουν το κλείσιμο των ειδικών σχολείων και των ιδρυμάτων.

Επίσης σε συνδυασμό με τη λειτουργικότητα που έφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τα σφαγεία των ΚΕΠΑ που έφερε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι τα εργαλεία για να κόψουν ακόμα περισσότερο τις δαπάνες για αναπηρικές συντάξεις, τα επιδόματα και τις θεραπείες. Ενώ με βάση το σχέδιο της ΕΕ και της κυβέρνησης για να δουλέψει ένας ανάπηρος θα πρέπει ο εργοδότης να εξασφαλίζει ποικίλες χρηματοδοτήσεις. Σαν δεν τρέπονται και τολμούν και τα γράφουν κιόλας.

Έχουμε πείρα, έχουμε το δίκιο, έχουμε τη δύναμη, συνεχίζουμε τον αγώνα.

Όλοι στην μάχη για:

  • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ώρου.
  • Να παρθεί πίσω το αντιδραστικό σχέδιο της κυβέρνησης για την αναπηρία.
  • Να παρθούν από τώρα όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα από την κυβέρνηση έτσι ώστε με τη νέα σχολική χρονιά να ανοίξουν κανονικά όλα τα ειδικά σχολεία που θα λειτουργούν με όρους ουσιαστικής εκπαίδευσης και προστασίας από την πανδημία, με άνοιγμα νέων δημόσιων δομών, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών συμβασιούχων και επικουρικών.
  • Με δημόσιο σύστημα και ασφαλούς μεταφοράς με ειδικό προσωπικό και μέσα.

            Να απαιτήσουμε αυτό που πραγματικά αξίζει στα παιδιά μας.

Μια ζωή με αξιοπρέπεια, μια ζωή με δικαιώματα, μια ζωή συμβατή με την ανάπτυξη της επιστήμης, της τεχνολογίας και της παιδαγωγικής.

Το ΔΣ του Ενιαίου.