Welcome to www.eskamea.gr συνδικαλιστική παράταξη με την επωνυμία ΕΣΚ ΑμΕΑ περιλαμβάνει τους ανάπηρους, τους χρόνιους πάσχοντες http://www.eskamea.gr/index.php/component/content/frontpage Sun, 20 Aug 2017 03:49:45 +0000 Joomla! 1.5 - Open Source Content Management el-gr ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΑΑΝ, ΕΝΙΑΟΥ, ΣΕΜΙΣΕΑ 25/07/2017 http://www.eskamea.gr/index.php/deltia/40-anaksan1/429-------25072017 http://www.eskamea.gr/index.php/deltia/40-anaksan1/429-------25072017 ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ.), Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, Σύλλογος Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα και Σχολεία Ειδικής Αγωγής, για τη συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Παύλο Πολάκη στις 21/7/2017.

22/07/2017

Οι δυνάμεις της ΣΕΑΑΝ, του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑμΕΑ και του ταξικού σωματείου των εργαζομένων στην ειδική αγωγή έδωσαν έναν πέρα για πέρα δίκαιο αγώνα διαδηλώνοντας την Πέμπτη 21/07 το βράδυ για την καταβολή των οφειλόμενων του ΕΟΠΥΥ προς τους γονείς για τις θεραπείες των παιδιών τους, για να σταματήσει το αίσχος μειώσεων ποσοστών αναπηρίας και να δοθεί τέλος στο όργιο της απληρωσιάς εργαζομένων στις μονάδες ειδικής αγωγής.

Τελικά, την Παρασκευή το πρωί κάτω από την πίεση της επιτυχίας της κινητοποίησης, που κατέληξε σε συμβολική κατάληψη του Υπουργείου Υγείας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Στη συνάντηση με την αντιπροσωπεία ο αναπληρωτής Υπουργός κος Πολάκης και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κος Μπερσίμης με περίσσιο θράσος προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το πρόβλημα, λέγοντας πως είναι πλασματική η εικόνα που δώσαμε γιατί αφορά μόνο σε 2 υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ πανελλαδικά, της Παλλήνης και της Αγ. Παρασκευής, ενώ εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες από γονείς που αναγκάζονται να σταματήσουν ή να περιορίσουν δραματικά τις αναγκαίες για τη ζωή των παιδιών τους θεραπείες. Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές φτάνουν τους 10 και παραπάνω μήνες, τόσο στις θεραπείες και πολύ περισσότερο στις παροχές σε είδος, στο σύνολο σχεδόν των καταστημάτων του ΕΟΠΥΥ πχ. Αιγάλεω για όλη τη Δυτική Αθήνα, Καλλιθέα για τα Νότια, Πειραιάς κλπ.

Ο Υπουργός προσπάθησε να ανάγει σε διοικητικό ζήτημα το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης. Έφτασε στο σημείο να διαστρεβλώσει την πρόταση που κατέθεσαν οι δυνάμεις μας από το Μάιο, για να συγκαλύψει τις ευθύνες του. Συγκεκριμένα προτάθηκε από τους φορείς μας, εφ’ όσον οι θεραπείες είναι επαναλαμβανόμενες, άρα έχουν υποστεί επαλειμμένους ελέγχους, να δοθούν έναντι προς τους γονείς για να μπορέσουν να συνεχίσουν τις θεραπείες των παιδιών τους. Έπειτα, να συμψηφιστούν αυτά τα ποσά στην πορεία της εκκαθάρισης. Η κινητοποίηση πήρε μεγάλες διαστάσεις, γιατί αν οι γονείς δεν αποπληρωθούν άμεσα μέσα στο καλοκαίρι, δεν θα μπορέσουν τα παιδιά τους να συνεχίσουν τις θεραπείες τους από το Σεπτέμβρη.

Ο Υπουργός επιχείρησε να χρεώσει στους φορείς ότι ζητούν να γίνεται πληρωμή θεραπειών χωρίς έλεγχο και η κινητοποίηση εξυπηρετούσε σκοπιμότητες! Κρύβει με επιμέλεια πως αυτή η καθυστέρηση στην αποπληρωμή είναι η μετακύληση στο χρόνο της πετσοκομμένης χρηματοδότησης του κράτους προς τον ΕΟΠΥΥ για την ειδική αγωγή κατά 50%. Εμπαίζει προκλητικά τους χιλιάδες γονείς, λέγοντας πως δεν υπάρχει πρόβλημα, την ώρα που με τη μείωση δαπάνης η ζωή των παιδιών τους κοστολογείται όσο ένα κουλούρι τη μέρα. Να σημειωθεί πως για τα πάνω από 200.000 παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες που έχουν ανάγκη για ειδική αγωγή το κράτος δαπανούσε μέχρι πέρσι 1.35€ για το κάθε παιδί την ημέρα ενώ με τις νέες μειώσεις φτάνει τα 0.70€.

Τα ΔΣ του Ενιαίου, του ΣΕΜΙΣΕΑ και η γραμματεία της ΣΕΑΑΝ χαιρετίζουν τη μαζική συμμετοχή γονέων, αναπήρων, εργαζομένων στην ειδική αγωγή και τη στήριξη που έδωσαν εργαζόμενοι από σωματεία και συνδικάτα της Αθήνας στη μαχητική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε. Κινητοποίηση που αποτέλεσε κλιμάκωση πολύμορφων παρεμβάσεων σε κεντρικές διοικήσεις, υπουργεία, κατά τόπους καταστήματα του ΕΟΠΥΥ και των ΚΕΠΑ, που έγιναν το τελευταίο διάστημα, για τα τραγικά προβλήματα που βιώνουν οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες αλλά και οι εργαζόμενοι στην πρόνοια και την ειδική αγωγή. Αποτέλεσμα της βάρβαρης αντιλαϊκής, αντι-αναπηρικής πολιτικής της κυβέρνησης, των περικοπών και της εμπορευματοποίησης της υγείας, πρόνοιας και ειδικής αγωγής.

Ο συλλογικός και ανυποχώρητος αγώνας που δίνουμε όλο αυτό το διάστημα έχει φέρει επιμέρους νίκες, δικαίωση συναδέλφων που γεύτηκαν με τον πιο βάρβαρο τρόπο τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής. Συνειδητοποιείται όλο και περισσότερο ότι η ανάπτυξη που προπαγανδίζει η κυβέρνηση πατάει πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων του λαού για τη στήριξη της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών. Πράγμα που το βιώνουμε από πρώτο χέρι στο δικό μας, ευαίσθητο κοινωνικό χώρο, που η επιχειρηματικότητα εν μέσω κρίσης καταγράφει υψηλή κερδοφορία.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ :

Αν μέχρι τις αρχές Σεπτέμβρη δεν καταβληθούν όλες οι οφειλές προς τους γονείς αλλά και τους εργαζόμενους στην ειδική αγωγή που δουλεύουν απλήρωτοι μέχρι και 1 χρόνο, θα μας βρουν ξανά μπροστά τους, ακόμα πιο δυνατούς, πιο οργανωμένους και με τη συμμετοχή πολλών ακόμα που μπορεί να δίστασαν να πάρουν μέρος στην τελευταία κινητοποίηση, αλλά δεν πρόκειται να διστάσουν να βγουν στο δρόμο μαζικά μπροστά στον κίνδυνο το Σεπτέμβρη τα παιδιά τους να μη μπορέσουν να ξεκινήσουν τις αναγκαίες θεραπείες και οι εργαζόμενοι να μη μπορέσουν να γυρίσουν στα κέντρα.

Όλο αυτό το διάστημα οι δυνάμεις της ΣΕΑΑΝ, του Ενιαίου και του ΣΕΜΙΣΕΑ θα δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης, της αποκάλυψης, της οργάνωσης και της καλλιέργειας μαχητικής ετοιμότητας του χώρου. Η ετοιμότητα είναι ακόμα πιο αναγκαία γιατί η κυβέρνηση θα δρομολογήσει άμεσα την εφαρμογή των μέτρων της 2ης αξιολόγησης και των προαπαιτούμενων για την 3η για μαζικές περικοπές στην πρόνοια και στην ειδική αγωγή, στα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας.

Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι αποτελεί πρόκληση η προσπάθεια της Ν.Δ. να καπηλευτεί με ανακοίνωσή της την τελευταία μας κινητοποίηση όταν η ίδια ως κυβέρνηση είχε δρομολογήσει τις παραπάνω εξελίξεις αλλά και ως αντιπολίτευση ψήφισε το 3ο μνημόνιο που προβλέπει δραστικές περικοπές στην πρόνοια και την ειδική αγωγή!!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΕΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

]]>
underground@in.gr (georg bill) frontpage Tue, 25 Jul 2017 07:51:39 +0000
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΑΜΕΑ http://www.eskamea.gr/index.php/anak/37-anakgoneis/428-2017-07-17-13-38-13 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/37-anakgoneis/428-2017-07-17-13-38-13 ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος πλ. Βάθη, τηλ:2105221411, www.goneisamea.gr, info@goneisamea.gr

Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων συνεδρίασε, για δεύτερη φορά μετά τις εκλογές του Συλλόγου, με την παρακάτω θεματολογία:

 1. Εκλογή προεδρείου του ΔΣ: Το προεδρείο συγκροτήθηκε ομόφωνα από τους παρακάτω: Πρόεδρος ο Γιάννης Βουτστινάς, Γ.Γ. ο Μιχάλης Λαλαδάκης, Αναπληρωτής Γραμματέας η Αιμιλία Παλαβού, Ταμίας η Καλογεράκη Ελισάβετ. Οι υπόλοιπες θέσεις του προεδρείου θα συμπληρωθούν σε επόμενη συνεδρίαση.
 2. Μέτρα για την εξασφάλιση της επιτυχίας της κινητοποίησης της Πέμπτης στις 7 το απόγευμα στο Υπουργείο Υγείας.

Η κινητοποίηση γίνεται για να απαιτήσουμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ την άμεση αποπληρωμή όλων των οφειλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ προς τους γονείς, για τις θεραπείες των παιδιών τους. Οφειλές που φτάνουν και τους 10 μήνες και που αν δεν καταβληθούν τώρα, μες στο καλοκαίρι, πολλές χιλιάδες παιδιά δεν θα μπορέσουν να ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβρη τις αναγκαίες θεραπείες τους θέτοντας σε κίνδυνο την Υγεία τους και την πορεία της ζωής τους. Το ΔΣ καλεί όλα τα στελέχη του Συλλόγου, τα συμβούλια των παραρτημάτων και ιδιαίτερα τα πάνω από τα 250 νέα μέλη του, να πρωτοστατήσουν στην ενημέρωση, στην εξασφάλιση της επιτυχίας της κινητοποίησης. Με εξορμήσεις στον ΕΟΠΥΥ, στα ΚΕΠΑ, στις υπηρεσίες πρόνοιας, στα κέντρα ειδικής αγωγής.

]]> underground@in.gr (georg bill) frontpage Mon, 17 Jul 2017 13:38:13 +0000 ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΑΑ ΓΙΑ ΚΕΠΑ-ΕΟΠΥΥ 18/07/2017 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/427--18072017 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/427--18072017

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος τηλ: 210-5221411 www.eskamea.gr, eskamea@otenet.gr

 

 • Κόβουν θεραπείες από τα παιδιά με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.
 • Στα ΚΕΠΑ γίνεται σφαγή αφήνουν αναπήρους χωρίς επιδόματα και σακατεμένους εργάτες χωρίς συντάξεις αναπηρίας.

 

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!

Πέμπτη 20 Ιούλη 2017, στο Υπουργείο Υγείας στις 7μμ,

μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια

στην βάρβαρη αντιλαϊκή, αντιαναπηρική πολιτική της κυβέρνησης.

Αγωνιστικά διεκδικούμε:

 

 • Καταβολή εδώ και τώρα (μέσα στο καλοκαίρι) όλων των οφειλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ σε γονείς και ασθενείς για τις θεραπείες τους με την κατάθεση των δικαιολογητικών ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν όλα τα παιδιά κανονικά τις θεραπείες τους από τον Σεπτέμβρη.

 

 • Κάλυψη 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των θεραπειών που έχουν ανάγκη τα παιδιά με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις.
 • Να σταματήσει η σφαγή των ΚΕΠΑ.
 • Κανένας ανάπηρος και χρονίως πάσχοντας χωρίς τα αναγκαία για να ζήσει (επίδομα, σύνταξη αναπηρίας).

 

ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ! ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ!

Ό, τι κόβουν από μισθούς, συντάξεις, φάρμακα, θεραπείες και ό, τι μαζεύουν από τους φόρους, τα χαρίζουν ως κίνητρα για την «ανάπτυξή τους»!!! στους μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοτραπεζίτες, μεγαλοεφοπλιστές.

Για τα κέρδη της πλουτοκρατίας μας οδηγούν στον μεσαίωνα!

Γονείς και κηδεμόνες, ανάπηροι και χρονίως πάσχοντες μετατρέπουμε την απόγνωση και την οργή σε μαχητική απόφαση αγώνα. Δεν ζητάμε ελεημοσύνη, ούτε τα ψίχουλα από το φαγοπότι των μεγαλοεπιχειρηματιών.

]]> underground@in.gr (georg bill) frontpage Thu, 13 Jul 2017 07:23:45 +0000 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ 10/07/2017 http://www.eskamea.gr/index.php/deltia/38-anakpara1/426--10072017 http://www.eskamea.gr/index.php/deltia/38-anakpara1/426--10072017

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος τηλ: 210-5221411 www.eskamea.gr, eskamea@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

07/06/2017

Η ΑΠΛΗΡΩΣΙΑ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΕΠΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!

Έκτακτη πλατιά σύσκεψη της Γραμματείας της ΣΕΑΑΝ την Δευτέρα 10 Ιούλη, στις 7μμ στα γραφεία της, Χαλκοκονδύλη 37, στον 2ο όροφο.

Με το αίτημα να καταβληθούν εδώ και τώρα όλα τα οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ σε γονείς και ασθενείς για τις θεραπείες τους, την κάλυψη 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των θεραπειών που έχουν ανάγκη τα παιδιά με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις. Για τα παραπάνω η ΣΕΑΑΝ μαζί με τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων και το ΣΕΜΙΣΕΑ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 29 Ιούνη.

Η κινητοποίηση έληξε χωρίς να γίνει καμία συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Οι φορείς περιμένουμε εδώ και μέρες το ραντεβού που υποτίθεται θα έκλειναν μαζί μας. Την ώρα που παιδιά σταματάνε τις θεραπείες τους, ακόμα και αυτές που υποτίθεται καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ, γιατί οι γονείς τους δεν μπορούν να πληρώσουν, η πολιτική ηγεσία μαζί με τον πρωθυπουργό απάντησε με μία φιέστα - πρόκληση στο Υπουργείο την επόμενη μέρα της κινητοποίησης.

Ακούσαμε τα παραμύθια περί εξασφάλισης καθολικής πρόσβασης στο σύστημα υγείας, τα αριστερά εγχειρήματα της κυβέρνησης με κοινωνική ευαισθησία στο χώρο. Ότι κατάφεραν την «αναστροφή» της πορείας κατάρρευσης του συστήματος και άλλα τέτοια ευτράπελα που ακούγαμε και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

]]> underground@in.gr (georg bill) frontpage Fri, 07 Jul 2017 10:37:50 +0000 ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 29/06/2017 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/425--29062017 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/425--29062017

Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α.)

Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Α.Μ.Ε.Α. Αττικής και Νήσων

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων

Χαλκοκονδύλη 37, 104 32 Αθήνα τηλ./fax: 2105221411, 6973929817, e-mail: semisea@yahoo.com

Να καταβληθούν εδώ και τώρα τα οφειλόμενα του ΕΟΠΥΥ στους γονείς για τις θεραπείες των παιδιών τους!!

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας!! Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 29 Ιούνη, 11:00 π.μ. στο Υπουργείο Υγείας!

Δύο μήνες μετά την τελευταία κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας, η ίδια πραγματικότητα διαψεύδει για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση, που, πουλώντας ευαισθησία και κομπάζοντας δήλωνε ότι δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση στην αποπληρωμή των θεραπειών των παιδιών. Τόλμησε να διαψεύδει τα στοιχεία που κατέθετε ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ, η ΣΕΑΑΝ και το ΣΕΜΙΣΕΑ για το διωγμό παιδιών από τα κέντρα, επειδή οι γονείς τους δεν μπορούσαν να πληρώνουν. Παιδιά συνεχίζουν και σήμερα να διώκονται από τα κέντρα ενώ οι οφειλές για την ειδική αγωγή προς τους γονείς φτάνουν μέχρι και τους 8 μήνες.

]]> underground@in.gr (georg bill) frontpage Tue, 20 Jun 2017 09:20:02 +0000 ΕΝΙΑΙΟΣ ΓΙΑ ΕΟΠΥΥ 20/06/2017 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/37-anakgoneis/424--20062017 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/37-anakgoneis/424--20062017

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος πλ. Βάθη, τηλ.: 2105221411, www.goneisamea.gr eskamea@otenet.gr

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 9.30πμ ΣΤΑ ΕΟΠΠΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ!

Άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλυφτούν δωρεάν όλες οι αναγκαίες θεραπείες για τα παιδιά μας.

Κυβέρνηση και ιδιοκτήτες των κέντρων ξεζουμίζουν τους γονείς, εμπορεύονται τα παιδιά μας.

Αγώνας τώρα!

Το κράτος έχει την υποχρέωση και την ευθύνη να εξασφαλίσει με την ίδρυση κρατικών δομών την πρώιμη διάγνωση και παρέμβαση, την εκπαίδευση και αποκατάσταση των παιδιών μας.

Καλούμε κάθε γονιό και κηδεμόνα να δυναμώσουμε το σύλλογο, να πυκνώσουμε τις γραμμές της ΣΕΑΑΝ. Συμπαρατασσόμαστε με τους εργαζόμενους του χώρου, το ταξικό τους σωματείο, το ΣΕΜΙΣΕΑ, που χρόνια είμαστε μαζί στον αγώνα για να αποτρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης και των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Βάζουμε μπροστά τις ανάγκες των παιδιών μας και των οικογενειών μας!

Χτίζουμε τη δική μας συμμαχία με όλους αυτούς που χτυπιούνται από αυτή την πολιτική.

Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας! Παίρνουμε θέση στον αγώνα!

Ετοιμαζόμαστε για μεγάλες αναμετρήσεις! Δεν θα σταματήσουν εδώ, έχουν το μεγάλο κόφτη έτοιμο, το λεγόμενο ελάχιστο κοινωνικό εισόδημα για μαζικές περικοπές στα επιδόματα και της συντάξεις αναπηρίας και στην ειδική αγωγή.

]]> underground@in.gr (georg bill) frontpage Fri, 16 Jun 2017 15:57:20 +0000 ENIAIOS 2017 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/37-anakgoneis/423-eniaios-2017 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/37-anakgoneis/423-eniaios-2017 ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ &

ΝΗΣΩΝ

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος πλ. Βάθη, τηλ.: 2105221411, www.goneisamea.gr,

eskamea@otenet.gr

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Άμεση χρηματοδότηση του εοπυυ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλυφτούν δωρεάν όλες οι αναγκαίες θεραπείες για τα παιδιά μας.

Κυβέρνηση και ιδιοκτήτες των κέντρων ξεζουμίζουν τους γονείς εμπορεύονται τα παιδιά μας .

Αγώνας τώρα.

Το κράτος έχει την υποχρέωση και την ευθύνη και πρέπει με την ίδρυση κρατικών δόμων να εξασφαλίσει την πρώιμη διάγνωση και παρέμβαση την εκπαίδευση και αποκατάσταση των παιδιών μας.

Καλούμε κάθε γονιό και κηδεμόνα να δυναμώσουμε το σύλλογο, να πυκνώσουμε τις

γραμμές της ΣΕΑΑΝ. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας μαζί με τους εργαζόμενους του χώρου, το ταξικό τους σωματείο, το ΣΕΜΙΣΕΑ, που χρόνια είμαστε μαζί στον αγώνα για να αποτρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης και των μεγαλοεπιχειρηματιών

Βάζουμε μπροστά τις ανάγκες των παιδιών μας και των οικογενειών μας. Κάνουμε τη δική μας συμμαχία το δικό μας μέτωπο ,διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας παίρνουμε θέση στον αγώνα.

]]> underground@in.gr (georg bill) frontpage Mon, 12 Jun 2017 11:36:05 +0000 ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΚΕΚ ΑΜΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΟΑΕΔ 2017-2018 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/422--2017-2018 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/422--2017-2018 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Άτομα με ειδικές ανάγκες και χρονίως πάσχοντες (ΣΚΠ, Διαβητικοί, Καρκινοπαθείς) με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω μπορούν να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής και παρακολούθησης του επιδοτούμενου προγράμματος για ανέργους ΑΜΕΑ στην Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑΜΕΑ Αθηνών για το σχολικό έτος 2017-2018. Οι αιτήσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με  Αναπηρία  Αθήνας, (Γαλατσίου 19, Γαλάτσι), τηλ. 210-2110878, 210-2023687 13-06-2017 έως 30-06-2017, ώρες από 08.30 π.μ. έως  13.οο μ.μ. σύμφωνα με την με αριθμ. 82005/02/10/2014 Απόφαση Διοικητή του ΟΑΕΔ.

Η διάρκεια της κατάρτισης είναι δύο (2) εκπαιδευτικά έτη και στους καταρτιζόμενους παρέχεται επιδότηση και υγειονομική κάλυψη στο ΙΚΑ.

Στα προγράμματα δε δύνανται να συμμετέχουν όσοι κατά τα τελευταία τρία (4) χρόνια έχουν συμμετάσχει σε κατάρτιση της Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία Αθήνας ή σε οποιοδήποτε ΚΕΚ ή άλλη Σχολή, καθώς επίσης τα άτομα με αναπηρία οφειλόμενη σε ψυχική ασθένεια. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα ανωτέρω προγράμματα κατάρτισης, θα πρέπει να έχουν ηλικία 18 έως 58 ετών.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΘΗΝΑΣ

ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ:

 • ΠΗΛΟΠΛΑΣΤΙΚΗ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΕΡΑΜΙΚΑ
 • ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΗ
 • ΔΕΡΜΑΤΙΝΩΝ ΕΙΔΩΝ
 • ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΛΥΚΕΙΟΥ:

 • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ (ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗ)
 • ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ
 • ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ

Οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στη Σχολή, προκειμένου να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση, προσκομίζοντας τα εξής δικαιολογητικά:

 • Κάρτα ανεργίας AμεA (Νέου Τύπου Ν. 2643/98 από υπηρεσία ειδικών κοινωνικών ομάδων ΕΚΟ/ΟΑΕΔ) και φωτοαντίγραφο της κάρτας.
 • Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας
 • Αντίγραφο τίτλου σπουδών (ίσο ή ανώτερο από το απαιτούμενο – υποχρεωτικής εκπαίδευσης). Οι αλλοδαποί χρειάζεται να προσκομίσουν επιπλέον για την Ελληνική γλώσσα απολυτήριο Δημοτικού από την Ελλάδα ή πιστοποιητικό ελληνομάθειας.
 • Δικαιολογητικά από τα οποία αποδεικνύονται το είδος και το ποσοστό αναπηρίας, ήτοι: Ιατρική γνωμάτευση με απόφαση υγειονομικής επιτροπής ΚΕΠΑ ή απόφαση υγειονομικής επιτροπής του Ν.2643 της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής του ΙΚΑ από την οποία να προκύπτει το είδος της πάθησης και το ποσοστό αναπηρίας άνω του 50%.
 • Αντίγραφο ατομικής φορολογικής δήλωσης (Ε1), και ατομικό εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογικού έτους 2017 (εισοδήματα του 2016), με φορολογητέο εισόδημα κάτω των 20.000 € ή υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 «ότι δεν υποβλήθηκε κατά το τελευταίο φορολογικό έτος φορολογική δήλωση λόγω μη ύπαρξης αντίστοιχης υποχρέωσης».
 • Αντίγραφο οικογενειακής φορολογικής δήλωσης (Ε1), και οικογενειακό εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογικού έτους 2017 (εισοδήματα του 2016), με φορολογητέο εισόδημα κάτω των 30.000 € ή υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 «ότι δεν υποβλήθηκε κατά το τελευταίο φορολογικό έτος φορολογική δήλωση λόγω μη ύπαρξης αντίστοιχης υποχρέωσης».

  ]]> underground@in.gr (georg bill) frontpage Fri, 09 Jun 2017 12:02:33 +0000 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ 06/06/2017 http://www.eskamea.gr/index.php/deltia/41-anakgoneis1/421--06062017 http://www.eskamea.gr/index.php/deltia/41-anakgoneis1/421--06062017 ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ

  ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

  Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος πλ. Βάθη, τηλ:2105221411, www.goneisamea.gr, info@goneisamea.gr

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Αθήνα 06/06/2017

  Όλοι στην κινητοποίηση αύριο Τετάρτη 7.6.2017, στα κεντρικά του ΕΦΚΑ

  στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου 8, στην Ομόνοια, στις 13.00μμ.

  • Ενάντια στο σφαγιασμό δύο παιδιών που πάσχουν από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και ενός μεταλλεργάτη σακατεμένου από εργατικό ατύχημα.

  Ο Σύλλογος μας με οργή πληροφορήθηκε το σφαγιασμό δυο παιδιών με ΣΚΠ από τα ΚΕΠΑ και παρ’ ότι είναι σε εκλογική διαδικασία, με ομόφωνη απόφαση του απερχόμενου ΔΣ και της εφορευτικής επιτροπής, καλούμε όλους τους γονείς και κηδεμόνες να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΣΕΑΑΝ την Τετάρτη στης 7 του Ιούνη στις 13.00μμ στην κεντρική διοίκηση του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) Αγίου Κωνσταντίνου 8 στην πλατεία Ομονοίας.

  • Να μπει τέρμα στο σφαγείο των ΚΕΠΑ.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανάπηρους και χρονίως πάσχοντες, ανεξαρτήτου ποσοστού αναπηρίας.
  • Επίδομα αναπηρίας με βάση τις ανάγκες που προκύπτουν από την αναπηρία και επίδομα ανεργίας, η οποία ρημάζει τους ανάπηρους και τους χρονίως πάσχοντες.

  Να δοθεί το 67% και στα δυο παιδιά με ΣΚΠ ούτος ώστε να εξασφαλιστεί η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη και να έχουν ένα επίδομα για να μπορούν να καλύψουν στοιχειωδώς τις ανάγκες τους αφού δεν μπορούν να δουλέψουν.

  Προειδοποιούμε: ότι θα υπερασπίσουμε με νύχια και με δόντια το θεσμό των αναπηρικών συντάξεων και των επιδομάτων αναπηρίας και θα αχρηστέψουμε μαζί με την εργατική τάξη και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τα σχέδια κυβέρνησης, κεφαλαίου και ΕΕ για την οριστική κατάργηση τους.

  ]]> underground@in.gr (georg bill) frontpage Tue, 06 Jun 2017 16:57:48 +0000 seean 07/06/2017 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/420-seean-07062017 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/420-seean-07062017  

  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

  Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος τηλ: 210-5221411 www.eskamea.gr, eskamea@otenet.gr

   

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΙΟΥΝΗ στα κεντρικά του ΕΦΚΑ (Αγ. Κωνσταντίνου 8 Ομόνοια, πρώην ΙΚΑ) στη 1μμ.

  ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΦΚΑ!

  ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΚΕΠΑ!

  Εδώ και πολύ καιρό έχουν αφήσει ανασφάλιστο και χωρίς σύνταξη μεταλλεργάτη με ανήλικα παιδιά που σακατεύτηκε και αχρηστεύτηκε στα χέρια του από εργατικό ατύχημα σε εργοστάσιο το 2004.

  Η σφαγή συνεχίστηκε με δύο νέους με σκλήρυνση κατά πλάκας , ηλικίας 29 και 30 χρονών αντίστοιχα, με την απόφαση και της Β’ βάθμιας επιτροπής που τους άφησε ανασφάλιστους και χωρίς επίδομα με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να συνεχίσουν τις θεραπείες τους και να εξασφαλίσουν στοιχειωδώς τα προς το ζην.

  Παρά τη δυναμική παρέμβαση της ΣΕΑΑΝ την ημέρα της Β’ βάθμιας κατά τη διάρκεια της οποίας συναντηθήκαμε με τον υποδιοικητή του ΕΦΚΑ και την υπεύθυνη για τα ΚΕΠΑ, κα Νιαρχάκου ζητώντας τους να δώσουν λύση στην αδικία των συναδέλφων, παρά τις διαβεβαιώσεις τους ότι θα το έκαναν την περασμένη εβδομάδα, εκείνοι συνεχίζουν να εμπαίζουν, κοροϊδεύοντας συνειδητά τους συναδέλφους.

  Καταγελούμε την στάση της διοίκηση του ΕΦΚΑ. Απαιτούμε εδώ και τώρα να δοθεί το ποσοστό αναπηρίας 67% ως δικαιούνται αφενός στον ανάπηρο μεταλλεργάτη για να μπορέσει να πάρει την αναπηρική σύνταξη που δικαιούται, για να μπορέσει να ζήσει ο ίδιος και τα παιδιά του, αφετέρου στους δύο νέους πάσχοντες από ΣΚΠ ώστε να έχουν την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ένα εισόδημα για να ζήσουν.

  ]]> underground@in.gr (georg bill) frontpage Mon, 05 Jun 2017 11:21:12 +0000