Welcome to www.eskamea.gr συνδικαλιστική παράταξη με την επωνυμία ΕΣΚ ΑμΕΑ περιλαμβάνει τους ανάπηρους, τους χρόνιους πάσχοντες http://www.eskamea.gr/index.php/component/content/frontpage Wed, 12 Aug 2020 18:45:26 +0000 Joomla! 1.5 - Open Source Content Management el-gr ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ-ΕΝΙΑΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 15 ΤΟΥ ΙΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 7:30μμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/553--15-730- http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/553--15-730-

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37 2ος όροφος, 210-5221411, www.eskamea.gr, eskamea@otenet.gr

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

www.goneisamea.gr, info@goneisamea.gr

Κάλεσμα!

15 ΙΟΥΛΗ στις 7.30μμ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΠΑΝΑΝΑΠΗΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ.

Οι θεραπείες, η Ειδική Αγωγή, η Αποκατάσταση δεν είναι είδος πολυτέλειας για να εξαρτάται από τη τσέπη σου, ή να κλείνει και να σταματά εν καιρώ πανδημίας.

Γονείς και κηδεμόνες, ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες η υπεράσπιση των οικογενειών μας, η των δικαιωμάτων μας , στα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ!

Κάνουμε προσωπική υπόθεση την επιτυχία της συγκέντρωσης της Τετάρτης.

Για να αναγκαστεί η κυβέρνηση με τον αγώνα μας, να πάρει

ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ για τη προστασία από τη πανδημία, για την Υγεία, τη Πρόνοια, την Ειδική Αγωγή και την Αποκατάσταση.

Εμείς το ζούμε στις οικογένειες μας, στη καθημερινή μας ζωή. Το κλείσιμο των νοσοκομείων για κάθε άλλη πάθηση πλην κορονοϊού για να καλύψουν τη γύμνια τους μπροστά στην πανδημία όπως και το κλείσιμο της Ειδικής Αγωγής, της Αποκατάστασης, το σταμάτημα των θεραπειών, το πληρώσαμε, δε μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Προειδοποιούμε θα το ξανακάνουν με το πρώτο νέο κύμα.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

Είμαστε στον 21ο αιώνα , της ρομποτικής χειρουργικής, των γονιδιακών θεραπειών, της νανοτεχνολογίας, των αλμάτων της επιστήμης. Δεν μπορούμε να δεχθούμε να είναι για λίγους, να μας γυρίσουν στο Μεσαίωνα. Δεν μπορεί κυβέρνηση, ΕΕ, να αξιοποιούν τη πανδημία για να συγκαλύψουν τις αιτίες της κρίσης και τη θέληση τους να πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι , οι ανάπηροι, ο λαός μας, οι λαοί.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΑΡΚΕΤΑ, ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!!

Να γιατί αξιοποιούν τη κρίση και την πανδημία , για να περάσουν μέτρα όπως η απαγόρευση των διαδηλώσεων, για να εξασφαλίσουν «σιγή νεκροταφείου», στην απελευθέρωση των απολύσεων με τις ΠΝΠ, τη μείωση των μισθών, την αλλαγή των συμβάσεων, αλλά και το σταμάτημα των θεραπειών και το κόψιμο των επιδομάτων των ΑμεΑ.

Κούνια που τους κούναγε!!

Ως εδώ και μη παρέκει.

Με τις οικογένειες μας, με τους συναδέλφους μας,

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ τη Τετάρτη στο Σύνταγμα για:

· Την εξασφάλιση των θεραπειών ΔΩΡΕΑΝ με ευθύνη του κράτους με ή χωρίς πανδημία.

· Να πάρει ΤΩΡΑ ΟΛΑ εκείνα τα αναγκαία μέτρα η κυβέρνηση για να ανοίξει κανονικά η Ειδική Αγωγή το Σεπτέμβρη. Με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, με εξασφαλισμένο Δημόσιο σύστημα μεταφοράς με ειδικευμένο προσωπικό με όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα προστασίας έτσι ώστε μέσα στο Ειδικό Σχολείο, στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής, να κάνει δωρεάν όλες τις απαραίτητες θεραπείες το παιδί με βάση τα παραπεμπτικά των ειδικών. Για να μην αναγκάζεται αυτό και η οικογένεια του να γυρνά από το πρωί μέχρι το βράδυ στο δρόμο από κέντρο σε κέντρο, να σμπαραλιάζεται και να αφαιμάζετε οικονομικά.

· Να ανοίξουν νέες δημόσιες δομές στην Ειδική Αγωγή και επίταξη των Ιδιωτικών γιατί όλες οι υπάρχουσες είναι υπεράριθμες. Για να εξασφαλιστεί η απαραίτητη αραίωση του πληθυσμού, η ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών με όρους ασφάλειας λόγω πανδημίας. Το ίδιο πρέπει να γίνει με τα οικοτροφεία, τους ξενώνες, τα ιδρύματα χρονίων πασχόντων και με τα γηροκομεία, για να μην έχουμε τα ίδια τραγικά φαινόμενα όπως στη Γαλλία, τις ΗΠΑ κ όχι μόνο.

· Αποφασιστική, γενναία αύξηση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού με διπλασιασμό των διανυκτερεύσεων, χωρίς τα ασφυκτικά πλαφόν, για να μπορέσουν να κάνουν διακοπές τα ΑμεΑ και οι οικογένειες τους. Μοναδική διέξοδος μετά από τόσους μήνες εγκλεισμού, κρίσης, απολύσεων, περικοπών, φτωχοποίησης. Δεν γίνεται να προκαλεί η κυβέρνηση, που δίνει σήμερα τα μισά για το Κοινωνικό Τουρισμό (30εκ€ συνολικά, από τα 60εκ που έδινε το 2011), όταν και αυτά είναι λεφτά των ασφαλισμένων και από το κρατικό προϋπολογισμό να χαρίζουν τόσα δισεκατομμύρια στους μεγαλοξενοδόχους και μεγαλοεπιχειρηματίες.

· Να μπει τέρμα στην απαράδεκτη κατάσταση με τις κατασκηνώσεις των ΑμεΑ. Να αναλάβει το κράτος τώρα άμεσα στην ευθύνη για τη γενναία αύξηση των ωφελούμενων. Αποφασιστική ενίσχυση της ποιοτικής λειτουργίας με σύγχρονα προγράμματα. Αύξηση των εργαζόμενων όλων των ειδικοτήτων και εξασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

· Να ξαναδοθεί το επίδομα αναπηρίας σε όλα τα παιδιά που κόπηκε –εν μέσω καραντίνας- επειδή έπαιρναν τη σύνταξη του θανόντα γονιού τους.

· Όχι στη λειτουργικότητα και στα σφαγεία των ΚΕΠΑ, βασικά εργαλεία στη περικοπή των επιδομάτων και των συντάξεων αναπηρίας.

· Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων σε Υγεία, Πρόνοια, Ειδική Αγωγή και Αποκατάσταση.

· Καμία απόλυση και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών.

· Μαζικά τεστ σε περιθαλπόμενους και εργαζόμενους σε Ειδική Αγωγή, εκπαίδευση και αποκατάσταση αλλά και στα Ιδρύματα Πρόνοιας.

Υπάρχει διέξοδος.

Ο οργανωμένος, ασυμβίβαστος αγώνας, με σημαία τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Το Δ.Σ. του Ενιαίου

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

 

]]>
underground@in.gr (georg bill) frontpage Tue, 14 Jul 2020 05:28:03 +0000
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ ΙΟΥΛΗΣ 2020 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/552--2020 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/552--2020

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37,2ος ορ., Αθήνα, τηλ. 2105221411, eskamea@otenet.gr www.eskamea.gr

Ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες,

Ξεσηκωμός!!

Το χουντικής έμπνευσης τερατούργημα της κυβέρνησης για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, έχουμε κάθε συμφέρον να συμβάλλουμε κi’ εμείς με τον αγώνα μας να μείνει στα χαρτιά. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις. Συμβάλουμε στον γενικότερο ξεσηκωμό, ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες, συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 9 του Ιούλη στις 8 το απόγευμα στο Σύνταγμα. Προσυγκέντρωση 7 μμ στo πεζόδρομο της Κοραή (στάση μετρό Πανεπιστήμιο).

Πρωτοστατούμε στους συλλόγους μας να πάρουν αποφάσεις. Οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία τους, οι συνταξιούχοι αλλά κι οι μαθητές και οι φοιτητές.

Αυτοί, οι λίγοι που συγκεντρώνουν αμύθητα πλούτη από τη δουλειά των πολλών, από την εμπορευματοποίηση των αναγκών μας, από την Υγεία, τη Πρόνοια, την Ειδική Αγωγή, την Αποκατάσταση, το Πολιτισμό, θέλουν να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους, την εξουσία τους.

Τρέμουν την οργάνωση μας, τους αγώνες μας.

Γι’ αυτό η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το 3ο Μνημόνιο , ψήφισε και το νόμο ενάντια στις απεργίες. Η σημερινή κυβέρνηση έρχεται τώρα να μας απαγορεύσει το δικαίωμα να διαδηλώνουμε, να διεκδικούμε. ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ.

Κανένας πατέρας, καμιά μάνα, καμία λαϊκή οικογένεια δεν θα δεχθεί να μη μπορεί να πάρει τα φάρμακα για το παιδί της, για το παππού και τη γιαγιά και την ίδια στιγμή να σιωπά.

Κανένας ανάπηρος δε πρόκειται να υποταχθεί βλέποντας την επιστήμη και τη τεχνολογία να κάνουν τεράστια βήματα και αυτός να μη μπορεί να τα χρησιμοποιήσει προς όφελος του, για την βελτίωση της ζωής του επειδή δεν έχει να πληρώσει.

Καμία οικογένεια εργαζόμενου, συνταξιούχου, αυτοαπασχολούμενου, που δουλεύει, που έχει δουλέψει μια ζωή, που προσφέρει, δε θα συμβιβαστεί και δεν θα αποδεχτεί να μην έχει σχολείο που να μορφώνει το παιδί της, δουλειά με δικαιώματα, Υγεία, Πρόνοια με ότι η επιστήμη επιτάσσει.

Είστε μακριά νυχτωμένοι αν νομίζετε πως θα βλέπουμε τα παιδιά μας, τα αδέλφια μας, τους γονείς και τους συναδέλφους μας να σακατεύονται στους χώρους δουλειάς εξαιτίας της έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και θα μένουμε με σταυρωμένα χέρια.

]]> underground@in.gr (georg bill) frontpage Fri, 03 Jul 2020 05:17:23 +0000 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΕΙΑΑ ΙΟΥΝΗΣ 2020 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/551--2020 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/551--2020

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37,2ος ορ., Αθήνα, τηλ. & φαξ: 2105221411, eskamea@otenet.gr www.eskamea.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ,

ΤΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.

Πρωτοβουλία της Σ.Ε.Α.ΑΝ. για συντονισμένο αγώνα έτσι ώστε να μπει τέρμα στην υποβάθμιση του Ε.Κ.Α. (Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης,) πρώην Ε.Ι.Α.Α.

Μαχητικά στηρίζουμε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 9 του Ιούλη στις 8 το απόγευμα στο Σύνταγμα.  Προσυγκέντρωση 7 μμ στ πεζόδρομο της Κοραή (μετρό Πανεπιστήμιο).

 

Για ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία, για αποφασιστική στήριξη της Υγείας, της Πρόνοιας, της Ειδικής Αγωγής και Αποκατάστασης.

Το συνεπές αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα (η Σ.Ε.Α.ΑΝ.), μαζί με τους μαζικούς φορείς της περιοχής, χρόνια τώρα στέκονται στο πλευρό των ασθενών, και των οικογενειών τους, συνοδών και εργαζομένων και είναι υποστηρικτής στα δίκαια αιτήματα τους. Ενάντια στην υποχρηματοδότηση, την απαξίωση και την εμπορευματοποίηση των θεραπειών και της αποκατάστασης τους. Για μαζικές προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού (εργοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές, ψυχολόγων, λογοθεραπευτών, κοινωνικούς λειτουργούς), νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Προσωπικό απαραίτητο για ένα κέντρο αποκατάστασης. Την ίδια ώρα ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων είναι προσωπικό με ελαστικές σχέσεις εργασίας (επικουρικό, ΟΑΕΔ, εργολαβικό, κλπ.) που δεν καλύπτουν τις ανάγκες του κέντρου και καλούνται να κάνουν ότι μπορούν μέσα σε αυτές τις δύσκολές συνθήκες.

Προσωπικό που όταν αποκτήσει μία εμπειρία, εξοικειωθεί με τις δυσκολίες του χώρου, απολύεται.

Ενώ οι ασθενείς και οι οικογένειες τους -λόγω των ελλείψεων-, ουσιαστικά υποχρεώνονται να πληρώνουν οι ίδιοι, για πρόσθετες θεραπείες. Αφού το πρόγραμμα αποκατάστασης κρατά το πολύ μια ώρα την ημέρα, ενώ το καλοκαίρι κ τις γιορτές με το ζόρι ένα μισάωρο κάθε δύο με τρεις ημέρες. Ενώ την ίδια στιγμή καλούνται να πληρώσουν για αποκλειστικές νοσοκόμες ή συνοδούς γιατί τους λένε οι υπεύθυνοι του κέντρου ότι, « δεν μπορεί να εισαχθεί ο ασθενής αν δεν έχει άνθρωπο δικό του επί 24ώρου δίπλα του να τον βοηθάει».

 

]]>
underground@in.gr (georg bill) frontpage Wed, 01 Jul 2020 06:24:26 +0000
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΟΑΕΔ 2020-2021 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/550--2020-2021 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/550--2020-2021 Kοινωνικός τουρισμός ΟΑΕΔ

Στις 25 Ιουνίου ξεκινάει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων του διευρυμένου και ενισχυμένου Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2020-2021

Για να δείτε το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ

Για να δείτε την Δημόσια Πρόσκληση πατήστε εδώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ

Ξεκινάει σήμερα στις 10.00 το πρωί η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τους δικαιούχους και παρόχους του προγράμματος Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών, με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2020-2021 του ΟΑΕΔ. Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59 αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

Δείτε ΕΔΩ τους δικαιούχους

Δείτε ΕΔΩ τους παρόχους

Για πρώτη φορά επιδοτούνται ακτοπλοϊκά εισιτήρια και αυξάνεται η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων από 5 σε 6 βράδια. Επίσης, μειώνεται η ιδιωτική συμμετοχή σε όλα τα ξενοδοχεία, ενώ αυξάνεται η επιδότηση του ΟΑΕΔ. Επίσης για πρώτη φορά προστίθεται ο Νομός Έβρου στο ειδικό πλαίσιο των 10 διανυκτερεύσεων και της μηδενικής ιδιωτικής συμμετοχής.

Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 1 Αυγούστου 2020 έως τις 31 Ιουλίου 2021 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ. Οι διακοπές θα έχουν διάρκεια από μία έως δέκα διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου, Κω και του Νομού Έβρου ή
από μία έως έξι διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

]]> underground@in.gr (georg bill) frontpage Fri, 26 Jun 2020 05:32:41 +0000 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ ΙΟΥΝΗΣ 20220 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/549--20220 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/549--20220

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ-ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, 210-5221411,

www.eskamea.gr,eskamea@otenet.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τα γεγονότα στη κλινική «Ταξιάρχαι» το περασμένο Απρίλιο δείχνουν με τον πιο εμφανή τρόπο τις ευθύνες από τη πολιτική της υποβάθμισης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και της ενίσχυσης των ιδιωτικών δομών υγείας με γνώμονα την ανταγωνιστικότητα και το κέρδος.

Στη κλινική εντοπίστηκαν 41 κρούσματα σε 20 ασθενείς αιμοκαθαιρόμενους και 21 σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Με αποτέλεσμα οι 13 νεφροπαθείς να έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι την ημέρα που ολοκληρώθηκε το πόρισμα. Η εισαγγελία καλεί 5 στελέχη της κλινικής να καταθέσουν ως ύποπτοι για κακουργηματικού χαρακτήρα παραβίαση των μέτρων πρόληψης για το κορονοϊό.

Βεβαίως, υπάρχουν τεράστιες ποινικές ευθύνες γι’ αυτό το έγκλημα που πρέπει να αποδοθούν στους υπεύθυνους με τη δέουσα αυστηρότητα. Όμως υπάρχουν και οι πολιτικές που είναι τεράστιες και επικίνδυνες και αφορούν τις επιλογές όλων των κυβερνήσεων παλαιών και νέων. Ευθύνες που έχουν να κάνουν με την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην υγεία, την ανταγωνιστικότητα που με σκοπό την αύξηση κερδών, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών αλλά και των εργαζομένων. Για αυτή την εξασφάλιση των κερδών δε λαμβάνονται τα επιβαλλόμενα μέτρα προστασίας τόσο για τους ασθενείς-πελάτες όσο και για το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό. Άλλωστε όπως έλεγαν πολλοί μαγαζάτορες της υγείας στο προσωπικό του «μη φοράτε μάσκες γιατί τρομάζουν οι πελάτες και θα φύγουν». Είναι τέτοια η εξόφθαλμη στήριξη του Ιδιωτικού Τομέα στη περίπτωση των νεφροπαθών που σήμερα μερικές δεκάδες ιδιωτικές κλινικές σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν μόνο με νεφροπαθείς αφού έχουν εξασφαλισμένη τη πελατεία. Όπως άλλωστε είναι γνωστό κάθε νεφροπαθής τελικού σταδίου χρειάζεται αιμοκάθαρση. Πιο συγκεκριμένα, από τους 10.000 αιμοκαθαιρόμενους νεφροπαθείς σε ΜΤΝ οι 7.500 κάνουν αιμοκάθαρση στις Ιδιωτικές Μονάδες, με λεφτά που πληρώνουν οι εργαζόμενοι μέσα από τα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Αυτό το διάστημα της πανδημίας δεν πραγματοποιήθηκαν ούτε πραγματοποιούνται τεστ για το κορονοιο σε αυτές τις δομές, και συγκεκριμένα στις ΜΤΝ ως μετρό πρόληψης. Ακόμα και σήμερα ο νεφροπαθής σε Μονάδα ιδιωτικής κλινικής που χρειαστεί να κάνει τεστ ή το πληρώνει από τη τσέπη του, γιατί δεν καλύπτεται από το νοσήλιο του ΕΟΠΥΥ ή πριν την αιμοκάθαρση πρέπει να πάει σε εφημερεύον νοσοκομείο για να το κάνει δωρεάν, παρόλο που οι νεφροπαθείς τελικού σταδίου είναι στις πιο ευπαθείς ομάδες . Πρόβλημα δημιουργείται τώρα το καλοκαίρι διότι προκύπτει η ανάγκη μετακίνησης των νεφροπαθών -που είναι σε θέση να μετακινηθούν- σε άλλες ΜΤΝ για παραθεριστικούς λόγους καθώς ζητούνται από τους ασθενείς να κάνουν και να πληρώσουν 2 τεστ.

]]> underground@in.gr (georg bill) frontpage Wed, 24 Jun 2020 05:53:50 +0000 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΚ ΑΜΕΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/548-2020-06-19-09-53-28 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/548-2020-06-19-09-53-28 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ ΗΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α3ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: Εθν. Αντιστάσεως 8 17456 Άλιμος Πληροφορίες: Ηλίας Διαμαντής ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210 9989675 mail: a3@oaed.gr Χρόνος διατήρησης: Βαθμός προτεραιότητας: Ημερομηνία: 18-06-2020 Αρ. Πρωτ. :34894

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για την εισαγωγή καταρτιζομένων στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία Αθηνών, για το σχολικό έτος 2020-2021.

Έχοντας υπόψη: την με αριθμ. 3313/64/16-06-2020 (ΑΔΑ: ΨΥΡΓ4691Ω2-9ΧΣ) Απόφαση Δ.Σ του Οργανισμού Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις προϋποθέσεις για την εισαγωγή τους στα πιο κάτω τμήματα κατάρτισης να υποβάλλουν σχετική αίτηση σύμφωνα με τα ακόλουθα:

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝΟ συνολικός αριθμός των των εισακτέων, για όλα τα τμήματα ανέρχεται σε 80 άτομα (πλέον των ισοβαθμούντων μέχρι 20% ποσοστού), εκ των οποίων:

·12 σπουδαστές με κώφωση (αυτοί θα καταταγούν με αύξουσα ταξινόμηση σε πίνακα Α, με βάση εισοδηματικά κριτήρια)

·12 σπουδαστές με ψυχικές ασθένειες (αυτοί θα καταταγούν με αύξουσα ταξινόμηση σε πίνακα Β με βάση εισοδηματικά κριτήρια) και

·56 σπουδαστές με λοιπές οργανικές παθήσεις (αυτοί θα καταταγούν με αύξουσα ταξινόμηση σε πίνακα Γ με βάση εισοδηματικά κριτήρια).

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ / ΤΜΗΜΑΤΑ Για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης

·ΠΗΛΟΠΛΑΣΤΙΚΗ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΕΡΑΜΙΚΑ

·ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΗ – ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

·ΔΕΡΜΑΤΙΝΩΝ ΤΣΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ

·ΕΙΚΟΝΩΝ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ Για αποφοίτους λυκείου

·ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ (ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗ)

·ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ

·ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ

]]> underground@in.gr (georg bill) frontpage Fri, 19 Jun 2020 09:53:28 +0000 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ - ΕΝΙΑΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 11 ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ 2020 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/547--11-16-2020 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/547--11-16-2020  

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37 2ος όροφος, 210-5221411, www.eskamea.gr, eskamea@otenet.gr

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

www.goneisamea.gr, info@goneisamea.gr

 

ΚΑΛΕΣΜΑ


Γονείς, ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ,

για τη ζωή μας , για τη προστασία των οικογενειών μας.


Όλοι στο συλλαλητήριο των εργατικών ομοσπονδιών και σωματείων στις

11 ΙΟΥΝΗ στις 7μμ στο Σύνταγμα και πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία. Προσυγκέντρωση για το αγωνιστικό αναπηρικό και γονεϊκό κίνημα

στις 6.15 μμ στο πεζόδρομο της Κοραή (μετρό Πανεπιστήμιο).

 

Πληρώσαμε τη κρίση τους , δε θα πληρώσουμε ξανά.

Αλληλεγγύη στον Αμερικάνικο λαό που μάχεται ενάντια στη φτώχεια, το ρατσισμό και τη καταστολή. Μια είναι η αιτία, η μήτρα του ρατσισμού, της φτώχειας, για τις εκατόμβες των νεκρών από τη πανδημία στις χώρες της Ευρώπης του ανεπτυγμένου καπιταλισμού, σ’ αυτή του Αμερικάνικου ονείρου. Το κυνηγητό του κέρδους, η εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Πρόνοιας, της ίδια της ανθρώπινης ζωής.

 

Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ!!!

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΜΕ!!

Αγώνας για ουσιαστικά μέτρα προστασίας από τη πανδημία, για την Υγεία, τη Πρόνοια, την Ειδική Αγωγή.

§ Κατάργηση των αντιεργατικών ΠΝΠ.

§ ΟΧΙ στην ανεργία.

§ ΟΧΙ στις απολύσεις.

§ Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων σε Υγεία, Πρόνοια, Ειδική Αγωγή και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και αυτών με το μπλοκάκι.

§ Επίταξη όλων των δομών του Ιδιωτικού Τομέα (υγείας, πρόνοιας, ειδικής αγωγής), άνοιγμα νέων αλλά και αυτών που έχουν κλείσει σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο με ευθύνη του κράτους, με ένταξη και των εργαζόμενων και των αυτοαπασχολούμενων.

§ Από τώρα να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα η κυβέρνηση για τη πραγματικά κανονική λειτουργία από Σεπτέμβρη της Ειδικής Αγωγής, Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης με βάση τις ανάγκες μας.

 

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας.

16 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ με τους μαχόμενους υγειονομικούς, τους εργαζομένους στη Πρόνοια και την Ειδική Αγωγή.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας.

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

Το ΔΣ του Ενιαίου.

 

]]>
underground@in.gr (georg bill) frontpage Wed, 10 Jun 2020 06:04:28 +0000
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ 9 ΙΟΥΝΗ 2020 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/37-anakgoneis/546--9-2020 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/37-anakgoneis/546--9-2020

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

www.goneisamea.gr, eskamea@otenet.gr

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας καλούμε στη σύσκεψη που θα γίνει στις 9 του Ιούνη ημέρα Τρίτη στις 7 μμ, στα γραφεία μας (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος), με τη συμμετοχή συλλόγων γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ από τα Ειδικά Σχολεία, τα Κέντρα Ειδικής Αγωγής και τα Ιδρύματα αλλά και τις διάφορες κατηγορίες ΑμεΑ και χρονίως πασχόντων.

Παίρνουμε απόφαση για μαζική συμμετοχή στην απεργία και το συλλαλητήριο στις 16 του Ιούνη για προστασία από τη πανδημία με ένα ισχυρό, πανίσχυρο Δημόσιο Τομέα Υγείας, Πρόνοιας Ειδικής Αγωγής. Συγκέντρωση στις 9πμ, στο πεζόδρομο της Κοραή. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους της Ειδικής Αγωγής στο Υπουργείο Υγείας.

Θεωρούμε ότι η πανδημία ανέδειξε με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο τα τραγικά προβλήματα της Υγείας, της Πρόνοιας, της Ειδικής Αγωγής και Αποκατάστασης. Προβλήματα τα οποία έχουν να κάνουν από τη μια πλευρά με την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση του Δημόσιου Τομέα για να στηριχτεί η Ιδιωτικοποίηση, η επιχειρηματική δράση σε αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς.

]]> underground@in.gr (georg bill) frontpage Fri, 05 Jun 2020 07:23:01 +0000 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑ-ΕΝΙΑΙΟΥ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΙΟΥΝΗ 2020 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/545--16-2020 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/545--16-2020

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (ΣΕΑΑΝ)

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, Τηλ.: 2105221411 www.eskamea.gr, eskamea@otenet.gr

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

www.goneisamea.gr, eskamea@otenet.gr


 
Γονείς, ανάπηροι, χρόνια
πάσχοντες ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ,για τη ζωή μας , για τη  προστασία των οικογενειών μας.
 16 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ με τους
μαχόμενους υγειονομικούς, τους εργαζομένους στη Πρόνοια και την Ειδική Αγωγή.

Για ουσιαστικά μέτρα προστασίας από τη πανδημία, για την Υγεία, τη Πρόνοια, την Ειδική Αγωγή.

Συγκέντρωση στις 9πμ στο πεζόδρομο της Κοραή (μετρό Πανεπιστήμιο), θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Υγείας.

§ Επίταξη όλων των δομών του Ιδιωτικού Τομέα (υγείας, πρόνοιας, ειδικής αγωγής), άνοιγμα νέων αλλά και αυτών που έχουν κλείσει σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο με ευθύνη του κράτους, με ένταξη και των εργαζόμενων και των αυτοαπασχολούμενων.

§ Από τώρα να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα η κυβέρνηση για τη πραγματικά κανονική λειτουργία από Σεπτέμβρη της Ειδικής Αγωγής, Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης με βάση τις ανάγκες μας.

§ Με κρατική ευθύνη να λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις το καλοκαίρι για τα παιδιά μας και γενναία επέκταση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού.

§ Καμία περικοπή σε θεραπείες, επιδόματα και συντάξεις αναπηρίας.

]]> underground@in.gr (georg bill) frontpage Fri, 05 Jun 2020 07:18:07 +0000 ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/544--16-2020 http://www.eskamea.gr/index.php/anak/36-anaksan/544--16-2020  

ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ

 

ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ

Πανελλαδική Απεργία στην Υγεία

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ γιατί δεν ανεχόμαστε να συνεχιστεί η απαράδεκτη κατάσταση στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ αυτά που ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ για να καλύψουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας και να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της δουλειάς μας, μέσα σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες, όπου η εντατικοποίηση μας «τσακίζει» με τις αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες και τα χιλιάδες χρωστούμενο ρεπό και άδειες.

Για περισσότερους από 2 μήνες, συνεχίζουμε την προσπάθεια για την προστασία της υγείας του λαού, ενάντια στην επιδημία SARS-CoV-2, αντιμετωπίζοντας μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, που είναι αποτέλεσμα της χρόνιας πολιτικής υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και εμπορευματοποίησης.

Οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για τη διαχείριση της επιδημίας δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, όχι μόνο για την ουσιαστική ανυπαρξία μέτρων για την προστασία της υγείας στους χώρους δουλειάς, αλλά και για τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό στις δημόσιες μονάδες υγείας, που δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν με προσλήψεις επικουρικών υγειονομικών, που καλύπτουν προσωρινά μικρό μόνο μέρος των χιλιάδων κενών οργανικών θέσεων, και τις δωρεές εκπροσώπων επιχειρηματικών ομίλων επιχειρηματίες – που αξιοποιούνται για τη συνέχιση της απεμπόλησης της κρατικής ευθύνης για την υγεία.

]]> underground@in.gr (georg bill) frontpage Wed, 03 Jun 2020 13:45:49 +0000