This is a bridge
This bridge is very long
On the road again
This slideshow uses a JQuery script adapted from Pixedelic

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

(Παράρτημα Δυτικών Συνοικιών)

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, τηλ.:2105221411, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Site:  www.goneisamea.gr, www.eskamea.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Γονείς και κηδεμόνες, στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνουν οι σύλλογοι γονέων των ειδικών σχολείων του δήμου Αιγάλεω την Πέμπτη 23 Φλεβάρη στις 8μμ στο Δημαρχείο του Αιγάλεω (Ιερά Οδός 364 & Κάλβου. Στάση Μετρό Αγ. Μαρίνα).

Ενάντια στα τεράστια και διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολικά κτήρια στον δήμο Αιγάλεω, κτήρια άκρως ακατάλληλα και επικίνδυνα για τα παιδιά και τους εργαζόμενους-εκπαιδευτικούς. Πόσο μάλλον όταν τα κτήρια αυτά στεγάζουν ειδικά σχολεία και υποδέχονται παιδιά με αναπηρίες ακόμα και παιδιά με πολλαπλές αναπηρίες. Κτήρια όπως το τυφλών πολύ-αναπήρων και του ΕΝΕΕΓΥΛ στα πολυκλαδικά.

Το ΕΕΕΕΚ τυφλών πολυαναπήρων στεγάζει πάνω από 80 μαθητές, τους έχει δοθεί αίθουσα σε πάνω όροφο χωρίς ράμπα ή ειδικό ασανσέρ για να έχουν πρόσβαση τα παιδιά και αναγκάζονται να στοιβάζονται σε αίθουσες στο ισόγειο. Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αιγάλεω (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Αιγάλεω), αριθμεί 134 μαθητές και 44 άτομα προσωπικό, οι 134 μαθητές με αυτισμό και κινητικές αναπηρίες που φοιτούν στο ΕΝΕΕΓΥΛ, αναγκάζονται να πηγαίνουν στις τουαλέτες που βρίσκονται στον 1ο όροφο, χωρίς ράμπα, τουαλέτες που είναι άκρως ακατάλληλες για ειδικό σχολείο και μη προσβάσιμες σε μαθητές με κινητική αναπηρία. Αλλά και το σχολικό συγκρότημα των ειδικών σχολείων στην Ορυζομύλων που ενώ οι προδιαγραφές του είναι για 100 παιδιά στεγάζει τέσσερα διαφορετικά ειδικά σχολεία με πάνω από 300 μαθητές  από 5 μέχρι 22 χρονών.

Αυτή η κατάσταση είναι αποτελέσματα της χρόνιας υποχρηματοδότησης, της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής της συκοφάντησης και συρρίκνωσης των ειδικών σχολείων. Τα σχολεία αυτά είναι προσβολή για εμάς, τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς και σε αυτές τις συνθήκες καθίστανται και επικίνδυνα σε ένα σοβαρό γεγονός (σεισμό, πυρκαγιά κλπ). Σε συνδυασμό με την έλλειψη σε εκπαιδευτικό, επιστημονικό και λοιπό βοηθητικό προσωπικό, χωρίς μόνιμες εργασιακές σχέσεις απαξιώνουν κάθε εκπαιδευτική ανάγκη των παιδιών μας. Όλα αυτά οι φορείς μας τα είχαν αναδείξει με ανακοινώσεις και κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα. Όμως δήμος και κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες,  σφύριζαν αδιάφορα.

Δεν μας κάνουν χάρη, είμαστε στον 21ο αιώνα, τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα να εκπαιδεύονται σε ασφαλείς χώρους με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, με σύγχρονα επιστημονικά, αναλυτικά προγράμματα, με επαρκές μόνιμο προσωπικό ώστε να ανοίγεται στα παιδιά μας η προοπτική ένταξής τους στην κοινωνία και την παραγωγή.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • από τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς (Δήμο, Κυβέρνηση κλπ) να γίνουν άμεσα όλες οι αναγκαίες και απαραίτητες παρεμβάσεις για τη βελτίωση των υπαρχόντων σχολικών εγκαταστάσεων.
  • Να ξεκινήσει τώρα η διαδικασία για τη δέσμευση χώρων και το χτίσιμο νέων σύγχρονών ειδικών σχολείων για να αντικατασταθούν τα σημερινά ακατάλληλα κτήρια του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. και των τυφλών-πολυαναπήρων και του ειδικού δημοτικού Αιγάλεω. Να ιδρυθούν νέα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων για να αποσυμφοριθούν τα υπεράριθμα ειδικά σχολεία που στεγάζονται στην Ορυζομύλων και τα άλλα σχολεία της Δυτικής Αθήνας.
  • Να αποπερατωθεί και να λειτουργήσει το ΕΕΕΕΚ Περιστερίου που χρόνια έχει μείνει στα χαρτιά.

Η ασφαλής, σύγχρονη και ολοκληρωμένη εκπαίδευση των παιδιών μας είναι υποχρέωση του κράτους και πρέπει να την αναλάβει.

Τα ΔΣ του Ενιαίου.

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.