ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ALPHA BANK
Αρχική Δελτία Τύπου Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ALPHA BANK

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ALPHA BANK

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, τηλ: 210-5221411, www.eskamea.gr, eskamea@otenet.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προγραφές ανάπηρων εργαζομένων από την ALPHA BANK

Η Διεύθυνση της ALPHA BANK εξανάγκασε εργαζόμενο με αναπηρία να υπογράψει την απόλυσή του με τη «διαδικασία της εθελούσιας εξόδου». Εργαζόμενος με αναπηρία που είχε προσληφθεί, το 1992, με τον ειδικό νομό για τις προσλήψεις αναπήρων (Νόμος 1648), εξαναγκάστηκε να υπογράψει την απόλυση του, για να προχωρήσει η αναδιάρθρωση προσωπικού της τράπεζας, για την στήριξη της κερδοφορίας της.

Ξεπερνάει κάθε όριο η προσπάθεια στελεχών της τράπεζας να δικαιολογήσουν την παραπάνω απαράδεκτη απόφαση, λέγοντας ότι ο συνάδελφος δεν είναι συνεργάσιμος και ότι δε δουλεύει, όταν για χρόνια ο συνάδελφος ήταν ενταγμένος κανονικά και διεκπεραίωνε τα καθήκοντα του. Όμως τα τελευταία χρόνια οι άνθρωποι της Διεύθυνσης, μετά την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας από την ALPHA BANK, περιθωριοποίησαν τον συνάδελφο, αφήνοντάς τον ουσιαστικά χωρίς καθήκοντα, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα πέσει στα μαλακά η απόλυσή του.

Η ALPHA BANK δεν σταμάτησε, όμως, μόνο εκεί. Στο νέο οργανόγραμμα-κανονισμό που κυκλοφόρησε, καταργεί την τεχνική υπηρεσία, άρα δεκάδες θέσεις εργαζομένων και μαζί με αυτές, τις μοναδικές που από το νόμο είναι προσδιορισμένες να δουλεύουν ανάπηροι, αυτές των τυφλών τηλεφωνητών. Η ξετσιπωσιά σε όλο της το μεγαλείο! Η γνωστή λογική, ο ανάπηρος κοστίζει, ο ανάπηρος δεν βγάζει κέρδος, αν μπορούμε να βγάλουμε λεφτά εμπορευόμενοι τις ανάγκες του καλώς, αλλιώς, στον Καιάδα! Όλα για την κερδοφορία!

Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που με την κάλυψη της αλλά και με τα μέτρα που δρομολογεί ενάντια στους ανάπηρους (περικοπές σε θεραπείες, επιδόματα και συντάξεις) δίνει άλλοθι στην επίθεση της μεγαλοεργοδοσίας.

Ύστερα από την άρνηση της Διοίκησης της ALPHA BANK να πάρει πίσω την απόλυση του συναδέλφου, αλλά και την άρνησή της να συναντηθεί με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ.), η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ. καλεί σε συγκέντρωση, μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών & Συναφών Επιχειρήσεων Ν. Αττικής, την Πέμπτη 23.8.18 και ώρα 11πμ στη Διοίκηση της ALPHA BANK (Σταδίου 40).

Ως εδώ και μη παρέκει!!!

Απαιτούμε, μαζί με τα ταξικά συνδικάτα των Κλάδων, εδώ και τώρα να παρέμβει η κυβέρνηση για να παρθούν πίσω οι απολύσεις.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Να παρθεί πίσω η απόλυση με τη μορφή «εθελούσιας εξόδου» του εργαζόμενου με αναπηρία στην ALPHA BANK, να μην καταργηθεί η τεχνική υπηρεσία και η θέση τυφλών τηλεφωνητών στην ίδια τράπεζα.

2. Απαγόρευση κάθε απόλυσης εργαζομένου με αναπηρία και γονιού ΑμεΑ.

3. Μαζικές προσλήψεις με ευθύνη του κράτους, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, αναπήρων και γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ.

Όλοι στη συγκέντρωση την Πέμπτη 23.8.18 και ώρα 11πμ

στη Διοίκηση της ALPHA BANK (Σταδίου 40),

για να παρθεί πίσω η απόλυση του συναδέλφου.

Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία!

Δε θα γίνουμε αναλώσιμοι για την κερδοφορία!

Η κανονικότητα έρχεται: Mας πνίγει, μας καίει, λόγω έλλειψης υποδομών και μέσων!! Μας πετάει στον Καιάδα!!!

ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ!!!! ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!!

Αθήνα, 21/8/2018

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.