ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ26/07/2018
Αρχική Δελτία Τύπου Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ26/07/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ26/07/2018

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37 2ος όροφος, 210-5221411 www.eskamea.gr eskamea@otenet.gr

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος πλ. Βάθη, τηλ:2105221411, www.goneisamea.gr, info@goneisamea.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την ώρα που δρομολογείται η εφαρμογή των προαπαιτούμενων για γενικευμένες περικοπές στα επιδόματα, τις συντάξεις αναπηρίας και τις θεραπείες με εργαλείο τη λεγόμενη λειτουργικότητα, τα σφαγεία των ΚΕΠΑ (Κέντρα Εκτίμησης Ποσοστού Αναπηρίας) συνεχίζουν τη δουλειά τους.

Πέμπτη, 26 Ιούλη στις 11.00 πμ, στο Υπουργείο Εργασίας, (Σταδίου 29)

συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις περικοπές σε ανάπηρους, χρόνιους πάσχοντες και τις οικογένειές τους.

Η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΕΦΚΑ, παρά τις διαβεβαιώσεις και τα παραμύθια περί εξόδου στην κανονικότητα, επιλέγει την τακτική της πυγμής και του τσαμπουκά, αφήνοντας ανάπηρους και χρόνιους πάσχοντες χωρίς αναπηρικές συντάξεις, επιδόματα και τις ελάχιστες παροχές που έχουν απομείνει.

Σε κινητοποίησή μας πριν ένα μήνα στον ΕΦΚΑ και στο Υπουργείο Εργασίας πριν από 15 μέρες καταγγείλαμε το αίσχος των περικοπών ποσοστών αναπηρίας σε μια σειρά συναδέλφους και συναδέλφισσες. Σε συνάδελφο με σοβαρή καρδιοπάθεια και με δύο επεμβάσεις είπαν να ξαναγυρίσει στη δουλειά – εργάτης σε αποθήκη- σε ηλικία 59 χρονών ενώ έπαιρνε σύνταξη αναπηρίας για 5 χρόνια. Σε συναδέλφισσες με σοβαρή χρόνια πάθηση, ερυθροματώδη λύκο σε υποτροπή, τους μειώνει το ποσοστό με αποτέλεσμα να χάνουν και την ελάχιστη προστασία του νόμου. Μεταλλεργάτης, με αχρηστευμένα και τα δυο του χέρια από εργατικό ατύχημα, παραμένει ακόμα χωρίς σύνταξη ενώ κάθε μέρα που περνάει πληθαίνουν οι καταγγελίες για τη σφαγή που εξελίσσεται στα ΚΕΠΑ.

Απ’ ό,τι φαίνεται, επειδή το νέο σύγχρονο γενικευμένο σφαγείο του ΟΠΕΚΑ, που συστήθηκε με το ίδιο νομοσχέδιο που κατάργησε το δικαίωμα της απεργίας, καθυστερεί να προχωρήσει στο θεάρεστο έργο του έδωσαν εντολή στα ΚΕΠΑ να πιάσουν τους στόχους της «κανονικότητας». Σφαγή και πάλι σφαγή! Η Υπουργός είχε το θράσος να κομπάζει μπροστά στην αντιπροσωπεία της ΣΕΑΑΝ λέγοντας ότι τα ΑμΕΑ έπρεπε «να τη θεωρούν θεά για το καλό που τους έχει κάνει» και όχι να της κάνουν πολεμική!

Θεούς μπορεί να θεωρούν, την ίδια και την κυβέρνησή της, οι επιχειρηματίες του χώρου που κάνουν χρυσές δουλειές με τη στήριξη της ΕΕ, εμπορευόμενοι τις ανάγκες στην υγεία, την εκπαίδευση και την αποκατάσταση, τη στήριξη και την προστασία των ανθρώπων με αναπηρία και των χρονίως πασχόντων. Την ανάλογη αναγνώριση φαίνεται πως δίνουν και οι διεφθαρμένες «συνδικαλιστικές ηγεσίες» της ΕΣΑΜΕΑ και ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ και άλλες εμφανιζόμενες «αναπηρικές οργανώσεις» για τις επιχορηγήσεις που παίρνουν από διάφορους δρόμους, από τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων, τα κρατικά ταμεία και τις οργανώσεις της ΕΕ αλλά και από τα κέρδη που εξασφαλίζουν από τη δικιά τους επιχειρηματική δράση. Συνδικαλιστές να σου πετύχουν!

Παίρνουμε την υπόθεση της προστασίας των παιδιών μας, των ανθρώπων μας στα δικά μας χέρια! Με τον αγώνα μας τους λέμε ξεκάθαρα : οι άνθρωποί μας δεν είναι για τα δόντια σας! Οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες και οι οικογένειές τους δεν θα λιπάνουν τη μηχανή της κανονικότητας, της ανάπτυξης και των κερδών!

Στο δρόμο του αγώνα η λύση! Κανείς μόνος του στη θύελλα!

Όλοι στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας!

 

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 10 Οκτώβριος 2018 14:32)