ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΑΑΝ 13/07/2018
Αρχική Δελτία Τύπου Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΑΑΝ 13/07/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΑΑΝ 13/07/2018

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος πλ. Βάθη, τηλ.: 2105221411, www.eskamea.gr, eskamea@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 12 Ιουλίου 2018 στη 1 μ.μ. στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κατόπιν μαχητικής παράστασης διαμαρτυρίας για τα τραγικά προβλήματα που βιώνουν οι μετανάστες ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες με τις οικογένειές τους, καθώς και οι πρόσφυγες, που πραγματοποίησαν τα μέλη της Σ.Ε.Α.ΑΝ., του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων και της Γραμματείας Προσφύγων και Μεταναστών του ΠΑΜΕ, έγινε συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώ Φωτίου.

Στη συνάντηση μπήκαν επιτακτικά τα φλέγοντα προβλήματα που βιώνουν καθημερινά οι ανάπηροι και χρονίως πάσχοντες με τις οικογένειές τους, και ιδιαίτερα οι μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους, εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που γίνονται με τις ευλογίες ΕΕ και ΝΑΤΟ και με την συμμετοχή και της ελληνικής κυβέρνησης.

Πραγματικές λύσεις και απαντήσεις σε αυτά τα προβλήματα, που είναι κυριολεκτικά ζωής και θανάτου, η κυρία υπουργός δεν έδωσε. Στα περισσότερα δήλωνε αναρμόδια και «πέταγε το μπαλάκι» πότε στο ένα υπουργείο και πότε στους Δήμους!

Μάλιστα είχε το θράσος, για κάποια ψίχουλα που παραχωρεί η κυβέρνηση της πρώτης φοράς Αριστερά, να πει στους παρευρισκόμενους στη συνάντηση, ότι θα έπρεπε να την έχουν σα θεά(!!!!!) και όχι να της κάνουν «πολεμική»!!!!!!

Η πρόκληση της κυρίας υπουργού ξεπερνάει κάθε όριο! Την ώρα που δηλώνει αυτά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και με τη δική της καθοδηγητική ευθύνη, προωθεί συγκεκριμένα μέτρα για γενικευμένη περικοπή σε επιδόματα, συντάξεις αναπηρίας και στις θεραπείες των ΑμεΑ.

Κατόπιν της ανυποχώρητης στάσης της αντιπροσωπείας των φορέων και μετά τα αναμφισβήτητα ζωντανά παραδείγματα που κατάθεσαν οι συνδικαλιστές στη συνάντηση, αναγκάστηκε να πει ότι θα τα μελετήσει και δεσμεύτηκε για νέα συνάντηση μαζί και με τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Πετρόπουλο.

Παραδείγματα που κατέθεσε η αντιπροσωπεία στη συνάντηση ήταν για μια σειρά ανάπηρους μετανάστες που έπαιρναν το επίδομα και το τελευταίο διάστημα τους κόπηκε. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα που έχει μείνει ανάπηρος από τα βασανιστήρια που έχει υποστεί στην Τουρκία, που εκτός των άλλων διωκόταν στην πατρίδα του, επειδή εναντιώθηκε στην εισβολή και κατοχή της Τουρκίας στη βόρεια Κύπρο, και ενώ έπαιρνε επίδομα 700 €, του μειώθηκε στα 300€, φέρνοντας τον σε απόγνωση, να μην μπορεί να ζήσει.

Ακόμα, η κυρία υπουργός αμφισβήτησε την σφαγή που γίνεται στα ΚΕΠΑ! Ατύχησε, βέβαια, γιατί μέλος της αντιπροσωπείας, ήταν πρόσφατα παθών, αφού και με απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής, του μειώθηκε το ποσοστό, με αποτέλεσμα να μείνει, χωρίς τη σύνταξη αναπηρίας, μετά από πέντε χρόνια, ενώ έχει βαριά καρδιοπάθεια και έχει κάνει δύο επεμβάσεις.

Ενώ η διοίκηση του ΕΦΚΑ, παρ’ όλες τις καταγγελίες για μια σειρά συναδέλφισσες και συναδέλφους, δεν έχει ακόμα απαντήσει, ως είχε δεσμευτεί.

Βεβαίως, η αντιπροσωπεία έδωσε και τα παραδείγματα με μετανάστες που δούλεψαν για χρόνια στην Ελλάδα και ενώ σακατεύτηκαν από τα εργατικά ατυχήματα - εργοδοτικά εγκλήματα, δεν έχουν «ποῦ τήν κεφαλήν κλίνῃ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της συνάντησης, μέλη της αντιπροσωπείας που δεν είχαν ανέβει ακόμα, προπηλακίστηκαν από στελέχη του υπουργείου και άνδρες της ασφάλειας, με αποτέλεσμα ανάπηροι να κινδυνέψουν να εγκλωβιστούν στο ασανσέρ.

Εμείς, από την πλευρά μας, δεσμευόμαστε ότι δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας, μαζί με τους συναδέλφους μετανάστες και πρόσφυγες, για :

· Την αναγνώριση ίδιων δικαιωμάτων για Έλληνες και μετανάστες αναπήρους και χρονίως πάσχοντες με οποιαδήποτε άδεια παραμονής και τους πρόσφυγες με οποιοδήποτε καθεστώς (επιδόματα, συντάξεις, θεραπείες, τεχνολογικά βοηθήματα). Καθώς και ένταξη στα ειδικά σχολεία και την Ειδική Αγωγή, χωρίς καμιά επιβάρυνση, όλων των παιδιών με αναπηρία, μεταναστών και προσφύγων.

· Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για Έλληνες και μετανάστες ανάπηρους και χρονίως πάσχοντες, αλλά και τους πρόσφυγες.

· Δικαίωμα εγγραφής των ανάπηρων μεταναστών στα ειδικά μητρώα ανέργων αναπήρων, ούτως ώστε να έχουν δικαίωμα για δουλειά, ένταξη σε προγράμματα κατάρτισης και λοιπά.

· 600 ευρώ επίδομα ανεργίας σε ανέργους Έλληνες και μετανάστες ανάπηρους και χρονίως πάσχοντες για όσο κρατάει η ανεργία.

Συνεχίζουμε! Θα βρισκόμαστε καθημερινά στους δρόμους με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με σημαία τις σύγχρονες ανάγκες μας, Ελλήνων και μεταναστών αναπήρων, γιατί ούτε αυτά που είχαμε πριν ήταν αυτά που η επιστήμη επέβαλε και ο παραγόμενος πλούτος επέτρεπε. Γιατί μας ετοιμάζουν ακόμα χειρότερα, για την στήριξη της κερδοφορίας, γι’ αυτό πρέπει να συγκρουστούμε με το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης, τα κόμματα που το στηρίζουν, την ΕΕ και τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Γιατί το κυνηγητό του κέρδους είναι αυτό που φέρνει την φτώχεια, την εξαθλίωση, αλλά και τους πολέμους με τα καμένα και πνιγμένα προσφυγόπουλα και γεμίζει τον κόσμο με ανάπηρους.

Γιατί μπορούμε να το κατακτήσουμε και μας πρέπει, μια άλλη κοινωνία και ζωή που στο κέντρο της θα έχει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Ανοίγουμε μέτωπο στον ρατσισμό, στον φασισμό και απομονώνουμε τους δολοφόνους της ΧΑ, που είναι τα μαντρόσκυλα του συστήματος, που θέλουν να σκοτώνουν και να πνίγουν μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ δεν κρύβουν τους μύχιους πόθους τους, ως άξιοι συνεχιστές των Ναζί, να σκοτώσουν τους ανάπηρους και τους ηλικιωμένους, γιατί είναι «άχρηστοι και κόστος»(!!!!!!!) και δεν μπορούν να βγάλουν κέρδη για τα αφεντικά τους.

Ένας για όλους και όλοι για έναν!

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

 

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 25 Ιούλιος 2018 19:41)