ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΑΑΝ 10/05/2017
Αρχική Δελτία Τύπου Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΑΑΝ 10/05/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΑΑΝ 10/05/2017

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΟΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος 201-5221411 eskamea@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 10/05/2017

Οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες και οι οικογένειες τους σε θέση μάχης!

Μπροστά στην πανεργατική απεργία στις 17 του Μάη κλιμακώνουμε τις αγωνιστικές μας παρεμβάσεις. Δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό οι ανάπηροι και χρονίως πάσχοντες να έχουν τη δική τους αγωνιστική συμβολή στην επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων.

ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ!!!

Χθες, Τετάρτη 10.5.2017, έγινε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας ενάντια στα χαράτσια και τις περικοπές. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης αντιπροσωπία της ΣΕΑΑΝ, του Ενιαίου και του ΣΕΜΙΣΕΑ, συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Π. Πολάκη.

Στα ζωτικά αιτήματα των αναπήρων και χρονίως πασχόντων (παρατίθενται στο τέλος του κειμένου) απάντησε ως εξής:

1) Όσον αναφορά στις καθυστερήσεις στις αποπληρωμές των θεραπειών από πλευράς του ΕΟΠΥΥ στους γονείς, ισχυρίστηκε ότι το πρόβλημα είναι μεταβατικό και όταν θα υπογραφούν οι συμβάσεις με τα κέντρα, θα λυθεί οριστικά. Στην παρατήρηση της αντιπροσωπίας ότι αυτές οι καθυστερήσεις έχουν σαν αποτέλεσμα να σταματούν τις θεραπείες τους τα παιδιά στα διάφορα κέντρα, απάντησε ότι  «δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω, θα λυθεί με την υπογραφή των συμβάσεων». Αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα έχει σε αυτά τα παιδιά το σταμάτημα των θεραπειών. Στην πολύ απλή πρόταση της ΣΕΑΑΝ να αποζημιώνεται ο γονιός με την κατάθεση των δικαιολογητικών στον ΕΟΠΥΥ και να γίνεται συμψηφισμός του ποσού μετά τον έλεγχο με το επόμενο παραπεμπτικό. Ο κύριος υπουργός το αρνήθηκε γιατί απλά οι καθυστερήσεις έχουν να κάνουν με τον κόφτη, με τη μείωση των δαπανών για την Ειδική Αγωγή και γενικότερα για την Υγεία.

2) Εκεί που ο υπουργός ξεπέρασε κάθε όριο πρόκλησης ήταν όταν αμφισβήτησε ότι υπάρχουν εξετάσεις και φάρμακα που δεν καλύπτονται από τον ΕΟΠΠΥΥ και αναγκάζονται οι ανάπηροι και χρόνιοι πάσχοντες να πληρώνουν από την τσέπη τους. Όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν, κάνουν πλημμελώς τις θεραπείες τους ή τις  σταματούν, εκθέτοντας την υγεία τους και τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Τις επόμενες ημέρες για ενημέρωση του κυρίου υπουργού θα του αποστείλουμε και θα το δώσουμε στη δημοσιότητα μια πρώτη κατάσταση από εξετάσεις, θεραπείες και φάρμακα που οι ανάπηροι και οι χρόνιοι πάσχοντες πληρώνουν στο 100% ή σε ένα μεγάλο ποσοστό από την τσέπη τους. Βεβαίως οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι ήταν ειλικρινής!!! η δήλωσή του ότι δεν μπορούν να χορηγήσουν δωρεάν τα ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. στους χρόνιους πάσχοντες και στους ανάπηρους γιατί υπάρχουν οι δεσμεύσεις απέναντι στους θεσμούς!!!!!!!

Δηλαδή, επιβεβαίωσε ξεδιάντροπα την ανάγκη στήριξης της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών. Για εκεί υπάρχουν λεφτά όπως κατήγγειλε η αντιπροσωπεία και διατράνωναν οι διαδηλωτές έξω από το υπουργείο ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ-ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.

Στο τέλος, ενημερώνοντας η αντιπροσωπεία τους συγκεντρωμένους για το αποτέλεσμα της συνάντησης κάλεσαν την ένταση των προσπαθειών για την χρονιάτικη εκδήλωση της ΣΕΑΑΝ την Κυριακή 14 του Μάη στις 13:00 στο Εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου και στην απεργία στις 17 του Μάη με προσυγκέντρωση των δυνάμεων της ΣΕΑΑΝ, του Ενιαίου και του ΣΕΜΙΣΕΑ στις 9:30πμ στα γραφεία της ΣΕΑΑΝ στην Χαλκοκονδύλη 37.

Πλαίσιο αιτημάτων

ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΟΦΤΗ ΣΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.

 • Άμεση γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό με βάση τις ανάγκες και άμεση καταβολή όλων των οφειλόμενων σε γονείς για τις θεραπείες των παιδιών τους, σε ασθενείς, ανάπηρους και χρόνιους πάσχοντες αλλά και στους υγειονομικούς.
 • Άμεση κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό του κόστους λειτουργίας όλων των κέντρων Ειδικής Αγωγής, των ΣΥΔ (Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης), ξενώνων, οικοτροφείων και ιδρυμάτων, στην προοπτική ένταξης αυτών στο δημόσιο. Καμία επιβάρυνση των γονέων για τη φιλοξενία των παιδιών τους. Καμία σύνδεση της φιλοξενίας με περιουσιακά στοιχεία, εισοδηματικά κριτήρια.
 • Δημόσιο δίκτυο μονάδων πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης με πανελλαδική διάρθρωση.
 • Όχι στη διάλυση των δημόσιων ιατροπαιδαγωγικών κέντρων, μαζικές προσλήψεις τώρα, ίδρυση νέων με βάση τις ανάγκες.
 • Όλοι οι ανάπηροι και οι χρονίως πάσχοντες να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δωρεάν όλα τα αναγκαία τεχνολογικά βοηθήματα, προθέσεις και τεχνητά μέλη, ανεξαρτήτως ποσοστού αναπηρίας, αν είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι εργαζόμενοι ή άνεργοι, Έλληνες ή μετανάστες.
 • Όχι στη διάλυση του ΕΙΑΑ (Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης). Αναβάθμιση τώρα. Γενναία χρηματοδότηση του ΕΙΑΑ με βάση τις ανάγκες ανάπτυξής του, από τον κρατικό προϋπολογισμό, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ίδρυση δημόσιων κέντρων αποκατάστασης σε όλη την Ελλάδα με δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.
 • Γενναία χρηματοδότηση των υπηρεσιών υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Όχι στις βάρβαρες περικοπές, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων σε όλες τις υπηρεσίες υγείας (ΚΥ, ΠΕΔΥ, ΕΚΑΒ, νοσοκομεία, ιδρύματα πρόνοιας) με βάση τις ανάγκες ανάπτυξής τους.
 • Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας, Ειδικής Αγωγής με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς.
 • Σταθερή ένταξη όλων των ανασφάλιστων και απόρων νεφροπαθών σε συγκεκριμένη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (Μ.Τ.Ν.). Όχι στην εγκληματική μεταφορά τους από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να κάνουν αιμοκάθαρση.
 • Προσλήψεις των ικανών προς εργασία ΑμεΑ στις υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας.
 • Να μπει τέρμα στα σφαγεία των ΚΕΠΑ. Κάτω τα χέρια από τα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας.

 

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 18 Μάιος 2017 09:49)