Αρχική Δελτία Τύπου Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΚΕΠΑ 20/10/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΚΕΠΑ 20/10/2016

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος τηλ: 210-5221411 www.eskamea.gr, eskamea@otenet.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

20/10/2016

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΣΤΑ ΚΕΠΑ!

Το έγκλημα των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων και την σημερινής ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι προμελετημένο και καλά σχεδιασμένο.

Εργαζόμενοι, ανάπηροι με οργάνωση και αγώνα μπορούμε να τους σταματήσουμε.

  1. Απόφαση που μυρίζει εκδίκηση σε βάρος ανάπηρου πολιτικού πρόσφυγα από την Τουρκία. Που παρά την παρέμβασης της ΣΕΑΑΝ και τα στοιχεία που κατέθεσε στην επιτροπή. Η Β’ βάθμια υγειονομική επιτροπή ενώ δεν μπόρεσε να αμφισβητήσει το ποσοστό αναπηρίας, τον αποχαρακτήρισε από παραπληγικό με αποτέλεσμα το επίδομα του να μειωθεί κατά 400€.
  2. Σε άλλη περίπτωση σε βαριά χρόνιο πάσχοντα Β.Μ. με μη αναστρέψιμες βλάβες, νεανικό διαβήτη, βάρια διαβητική νευροπάθεια, αμφηβλιστροηδοπαθεια, και όχι μόνο. Μετά από 25 χρόνια ενεργούς υπηρεσίας στα 57 του χρόνια, του έδωσαν ξανά αναπηρική σύνταξη για ένα χρόνο λες και θα θεραπευτεί μέσα σε αυτό το διάστημα.
  3. Βαριά πάσχω από ΣΚΠ, Παραπληγικός, σε αμαξίδιο Κ.Μ από την Ικαρία. Μετά από 25 χρόνια δουλειάς λόγο της πάθησης του πήρε σύνταξη αναπηρίας από τον ΟΓΑ και το αντίστοιχο επίδομα παραπληγίας. Του έκοψαν την σύνταξη και το επίδομα μετά από 20 χρόνια και παρά τις διαβεβαιώσεις του διοικητή του ΟΓΑ ύστερα από κινητοποίηση των δυνάμεων της ΣΕΑΑΝ το καλοκαίρι για επαναχωρίγηση της σύνταξης και του επιδόματος, δεν έχει πάρει ακόμα την σύνταξη που του την έχουν κόψει 6 μήνες και το επίδομα του που του το έχουν κόψει 18 μήνες.
  4. Ανάπηροι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ αρνούνται οι υπηρεσίες πρόνοιας των δήμων να τους καταβάλουν το επίδομα τους την στιγμή που το ασφαλιστικό τους ταμείο δεν τους δίνει ούτε σύνταξη ούτε επίδομα. Οι υπηρεσίες πρόνοιας επικαλούνται νόμο χωρίς να λένε ποιος. αλλά και ποιος νόμος και αν υπάρχει μπορεί να γίνει δεκτός, όταν κάποιος μένει ανάπηρος πρέπει να πεθάνει.

Γι’ αυτά και γι’ άλλα προβλήματα η ΣΕΑΑΝ μαζί με τους εργαζόμενους στην ειδική αγωγή, το ΣΕΜΙΣΕΑ κινητοποιηθήκαμε στο υπουργείο Εργασίας στις 7 του Οκτώβρη. Παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργείου εκατοντάδες εργαζόμενοι στα κέντρα ειδικής αγωγής παραμένουν για μήνες απλήρωτοι, χιλιάδες ανάπηροι έχουν μείνει χωρίς επίδομα και σύνταξη ενώ εκατοντάδες παιδιά διώχνονται από τα «φιλανθρωπικά» κέντρα ειδικής αγωγής γιατί οι γονείς δεν έχουν να πληρώσουν τα τροφεία της ευαισθησίας.

Προσπαθούν να μας κουράσουν, να μας απογοητεύσουν, κάποιους να τους κοροϊδέψουν πάλη. Είναι Γελασμένη.

Μαζεύουμε πείρα. Όλο και περισσότεροι την απόγνωση, την οργή θα την εκφράσουν στον αγώνα.

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΝΑΛΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΙΞΗ ΤΟΥΣ.

  • Κάτω τα χέρια από τα επιδόματα και τις συντάξεις.
  • Δωρεάν φάρμακα και θεραπείες γι’ όλους.

 

ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΑΑΝ, ΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ.


Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2016 15:15)