Αρχική Δελτία Τύπου Σ.Ε.Α.ΑΝ. Δελτίο Τύπου ΣΕΑΑΝ 18/10/2016

Δελτίο Τύπου ΣΕΑΑΝ 18/10/2016

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος τηλ: 210-5221411 www.eskamea.gr, eskamea@otenet.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

18/10/2016

ΕΦΟΡΕΙΕΣ

Προκλητική ταλαιπωρία αναπήρων στο όνομα των περικοπών σε όλη την Ελλάδα με την κάλυψη της κυβέρνησης.

Όπως καταγγέλλουν δεκάδες συνάδελφοί αλλά και μετά από επιτόπου παρεμβάσεις της ΣΕΑΑΝ, οι εφορείες ζητάνε και απαιτούν πιστοποιητικά και χαρτιά από διάφορες πηγές, ακόμα και όταν ο ανάπηρος είναι αποδειγμένα ανάπηρος από την ημέρα που γεννήθηκε. Για να κατατάξουν τον ανάπηρο στην ανάλογη κατηγορία για να έχει ακόμα και αυτές τις ελάχιστες φοροαπαλλαγές που του έχουν απομείνει, τον περνάνε από 40 κύματα. Ενώ υπάρχει εγκύκλιος που αναγνωρίζει όλες τις αποφάσεις των υγειονομικών επιτροπών του κράτους και των ασφαλιστικών ταμείων, οι εφορείες ζητανε νέες αποφάσεις από τις υγειονομικές επιτροπές των σφαγείων των ΚΕΠΑ.

Όταν ο ανάπηρος ξαναπερνάει νιοστή φορά από τις επιτροπές των ΚΕΠΑ επιδεί οι εφορείες εκκαθαρίζουν παρελθόντα έτη τους λένε ότι το νέο πιστοποιητικό ισχύει από το 2016 και μετά, οπότε τους καλούν να πληρώσουν για εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις που με βάση το νόμο είναι αφορολόγητα.

Του χρόνου αλήθεια τι θα πουν;;;;;

Η κατάσταση αυτή καταγγέλθηκε από την ΣΕΑΑΝ στην συνάντηση με τον υπουργό οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλότο που έγινε το καλοκαίρι, αλλά παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού τα ίδια Παντελάκι μου τα ίδια Παντελή μου.

Κάτω από την επίμονη παρέμβαση της ΣΕΑΑΝ κλίστηκε συνάντηση που οριστικέ για την Τετάρτη 26 Οκτώβρη στις 4μμ με στέλεχος του υπουργείου οικονομικών.

Επιτέλους. Δεν φτενέ οι ανάπηροι και οι ελάχιστες παροχές τους και οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι για την κρίση και το χρέος. Την κρίση και το χρέος τα έφεραν τα αμύθητα κέρδη των ολίγων που εκμεταλλεύονται την δουλειά και τις ανάγκες των πολλών.

Διεκδικούμε:

  • Τέρμα στα χαράτσια και την φοροληστεία.
  • Αφορολόγητο 25000€ ατομικό για τον ανάπηρο και 50000€ για την οικογένεια με προς αύξηση 5000€ για κάθε παιδί.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ για τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και σε φάρμακα, θεραπείες και τεχνολογικά βοηθήματα για αναπήρους.
  • Ούτε 1€ περικοπή στα επιδόματα αναπηρίας και τις αναπηρικές συντάξεις.
  • Καμία σύνταξη και ιδιαίτερα οι συντάξεις αναπηρίας κάτω από 600€.
  • Καμία πληρωμή από ανάπηρους, χρονίως πάσχοντες αλλά και όλο τον λαό για τα αναγκαία φάρμακα, τεχνικά βοηθήματα, εξετάσεις και θεραπείες.
  • Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ.

ΔΕ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝΕ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ

ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 04 Νοέμβριος 2016 19:16)