Αρχική Δελτία Τύπου Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ, ΕΝΙΑΙΟΣ, ΣΕΜΙΣΕΑ 07/10/2016

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ, ΕΝΙΑΙΟΣ, ΣΕΜΙΣΕΑ 07/10/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  • ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
  • Να μπει τέρμα στην σύγχρονη δουλεία της απλήρωτης δουλειάς.
  • Κατάργηση κάθε πληρωμής από τους ανάπηρους και τους χρόνιους πάσχοντες για εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες αλλά και για τροφεία των ανάπηρων παιδιών στα κέντρα ειδικής αγωγής.
  • Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ.

 

Παρασκευή 7 του Οκτώβρη αγωνιστική παράσταση διαμαρτυρίας στις 10.30πμ στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

 

  • Η κυβέρνηση της αριστεράς όπως και οι προηγούμενες μαζί με τους φιλάνθρωπους εγκληματούν ενάντια στην ειδική αγωγή.
  • Πρώτα η απλήρωτη δουλειά, η τρομοκρατία, οι απολύσεις και μετά το κλείσιμο!

Με τον αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Μετά τις απολύσεις του καλοκαιριού σε Παμμακάριστο και Μαργαρίτα, τη σκυτάλη πήρε τοΣικιαρίδειο, η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών και το ΕΣΕΕΠΑ που απέλυσαν συνδικαλισμένους εργαζόμενους. Το Σικιαρίδειο φιλανθρωπικό ίδρυμα μάλιστα, πρότυπο παρέμβασης για την κυβέρνηση της αριστεράς, που στη διοίκησή του η πλειοψηφία του ΔΣ και ο πρόεδρός του διορίζονται από την κυβέρνηση, αφού συρρίκνωσε και φέτος της υπηρεσίες του, μειώνοντας την παραμονή των παιδιών στο κέντρο από 6 ώρες στις 3, ολοκληρώνει το έργο του!

Απολύει εργαζόμενους που ήταν άκρως απαραίτητοι για τη λειτουργία του ιδρύματος! Τα τελευταία χρόνια τα παιδιά που εξυπηρετεί το κέντρο έχουν μειωθεί από 200 σε 60,  λόγω της συρρίκνωσης των υπηρεσιών, και οι εργαζόμενοι από 75 σε 25.

Τις απολύσεις έχει στηρίξει η πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων η οποία είναι και μέλος της διοίκησης του ιδρύματος, γνωστή από προηγούμενες υπηρεσίες της προς την εργοδοσία και την κυβέρνηση. Είναι γνωστό ότι τη μεγάλη έκταση που καταλαμβάνει το Σικιαρίδειο την ορέγονται μεγάλα συμφέροντα στην περιοχή…  Φαίνεται ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η απόφαση της διοίκησης να εκδιωχθεί από το χώρο το μοναδικό δημόσιο ειδικό σχολείο της περιοχής.

Ήδη, στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών ύστερα από την αντίδραση των εργαζομένων και του κλαδικού σωματείου των μισθωτών οδηγών, η διοίκηση δήλωσε ότι θα επανεξετάσει την απόφασή της τις επόμενες μέρες.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Να πάρουν τώρα πίσω τις απολύσεις!

Μοναδικός ελπιδοφόρος δρόμος, ο μαζικός, οργανωμένος αγώνας.

Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α)

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων


Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 11 Οκτώβριος 2016 10:27)