Αρχική Δελτία Τύπου Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΑΑΝ 22/04/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΑΑΝ 22/04/2016

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, τηλ και φαξ: 210 52 21 411, eskamea@otenet.gr, www.eskamea.gr

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

22/04/2016

 

Την Πέμπτη το απόγευμα ύστερα από κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας ΑΜΕΑ και εργαζόμενων στην Ειδική Αγωγή έγινε συνάντηση με τον κύριο Κατρούγκαλο.

Ο κ. Κατρούγκαλος απευθυνόμενος στην αντιπροσωπεία για το νόμο λαιμητόμο για το ασφαλιστικό είπε: «Αφήστε να περάσει ο νόμος για το ασφαλιστικό, ο νόμος λαιμητόμος και οι περικοπές στις αναπηρικές συντάξεις και μετά θα εξετάσουμε τι θα γίνει με τους αναπήρους.»

Η πρόκληση, η υποκρισία σ’ όλο της το μεγαλείο. Με αριστερό πρόσημο αυτή τη φορά. Δεχτείτε να σας κρεμάσουμε με καλό σχοινί και σαπούνι και μετά θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά σας.

Όταν η αντιπροσωπεία της ΣΕΑΑΝ του έθεσε το ζήτημα «αφού έχετε σκοπό να επανεξετάσετε συνολικά το ζήτημα των αναπηρικών συντάξεων και των παροχών στα ΑΜΕΑ γιατί δεν παίρνετε πίσω τις διατάξεις για τη μείωση των αναπηρικών συντάξεων, τη σύνδεσή τους με το ποσοστό αναπηρίας και τα χρόνια ασφάλισης;» Ο κύριος Υπουργός μας κάλεσε πρώτα να δεχτούμε το νόμο λαιμητόμο και την περικοπή στις αναπηρικές συντάξεις και μετά βλέπουμε.

Οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες, οι γονείς και κηδεμόνες δεν θα κάνουν χαρακίρι. Ξέρουν ότι η μοίρα τους και η θέση τους είναι με τα αδέλφια τους, με τα παιδιά τους, με τους εργαζόμενους, τους άνεργους, με τους ανθρώπους της βιοπάλης της πόλης και του χωριού.

Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι τα περί εξαιρέσεων των αναπήρων που πλασάρει η κυβέρνηση με το αβαντάρισμα της ΕΣΑΜΕΑ είναι στη γνωστή λογική του διαίρει και βασίλευε. Μα ο καθένας καταλαβαίνει όταν πλήττονται τα θεμελιακά δικαιώματα της εργατικής λαϊκής οικογένειας η οικογένεια που θα πληγεί περισσότερο θα είναι η οικογένεια του ανάπηρου. Γιατί η οικογένειά τους ουσιαστικά το μοναδικό τους στήριγμα αφού είναι γνωστές οι μαζικές περικοπές στις όποιες παροχές υπήρχαν και η διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, πρόνοιας, ειδικής αγωγής, έχουν τραγικές συνέπειες για τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους.

Αυτό που μας εξοργίζει είναι η προσπάθεια και αυτής της κυβέρνησης να πλασαριστεί ως κοινωνικά ευαίσθητη που πάσχει!!! παρά τις δυσκολίες;;; να προστατέψει τους αδύνατους, τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Όλα αυτά όταν γενικεύονται οι σφαγές των αναπήρων και των χρονίως πασχόντων στα ΚΕΠΑ αφήνοντας χιλιάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες χωρίς επίδομα και σύνταξη, ενώ δεκάδες χιλιάδες χρόνιοι πάσχοντες σταματάνε ή κάνουν πλημμελώς τις θεραπείες τους αφού καλούνται να πληρώσουν τεράστια ποσά και με το παράλληλο πρόγραμμα.

Για την παραπάνω κατάσταση τεράστιες είναι οι ευθύνες της ηγεσίας της ΕΣΑΜΕΑ που μετά το ΣΕΒ μπήκε σε «υπεύθυνο διάλογο» με την κυβέρνηση συμμετέχοντας σε επιτροπή μαζί της από την πρώτη βδομάδα ανακοίνωσης του σχεδίου έκτρωμα για το ασφαλιστικό. Οι επιχορηγήσεις τους να ‘ναι καλά κι αλίμονο στα ΑΜΕΑ.

Η αντιπροσωπεία ξεκαθάρισε στον κ. Υπουργό ότι αν δεν παρθεί πίσω ο νόμος λαιμητόμος για το ασφαλιστικό, δεν υπάρχει καμία βάση συζήτησης γιατί αν ξηλωθούν και τα τελευταία κοινωνικά στηρίγματα της κοινωνικής ασφάλισης δεν μπορεί να υπάρξει εξασφάλιση των αναπήρων και των οικογενειών τους.

Οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες όπως δήλωσε η αντιπροσωπεία θα βρεθούν στο δρόμο στα συλλαλητήρια και στις απεργίες αν τολμήσει η κυβέρνηση να καταθέσει το νόμο ταφόπλακα για το ασφαλιστικό στη Βουλή.

Για τα υπόλοιπα ζητήματα για τα οποία έγινε κινητοποίηση εργαζομένων και ΑΜΕΑ δήλωσε αναρμοδιότητα και ανέτοιμος να απαντήσει παραπέμποντας τους φορείς στην αναπληρώτρια Υπουργό Θ.Φωτίου, δηλώνοντας ότι θα παραβρεθεί στη συνάντηση και ο ίδιος. Ραντεβού κλείστηκε με την κ. Φωτίου.

Τα άλλα κρίσιμα ζητήματα που θέσαμε στη χθεσινή κινητοποίηση εργαζόμενοι και ΑΜΕΑ:

  1. Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλονται στους εργαζόμενους των κέντρων ειδικής αγωγής και των ξενώνων ου ΕΚΑ που στις περισσότερες των περιπτώσεων για πάνω από 2.000 εργαζόμενους φτάνουν από 8 μήνες έως και 15 μήνες.
  2. Την άμεση κατάργηση των τροφείων που έχουν επιβάλει μια σειρά κέντρα 300, 400, 500 ευρώ κάθε μήνα ρημάζοντας τις οικογένειες των παιδιών με αναπηρίες και εκδιώχνοντας πολλά παιδιά με νοητική στέρηση και αυτισμό επειδή οι γονείς τους δεν έχουν να πληρώσουν.
  3. Να γυρίσουν πίσω τα παιδιά στα κέντρα ειδικής αγωγής που εκδιώχθηκαν για τον παραπάνω λόγο, χωρίς καμία επιβάρυνση.

Με βάση τα παραπάνω η γραμματεία της ΣΕΑΑΝ καλεί τους ανάπηρους, τους χρόνιους πάσχοντες και τους γονείς σε γενική κινητοποίηση την Τρίτη 25 Απρίλη συμμετέχουμε με το δικό μας μαζικό μαχητικό μπλοκ στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ για το ασφαλιστικό στις 7 μμ στο Σύνταγμα. Προσυγκέντρωση για τα ΑΜΕΑ και τις οικογένειές τους στις 6:30 μμ στην Πλατεία Κοραή.

Την Τετάρτη 26 Απρίλη στις 10:30 πμ στο Υπουργείου Εργασίας καλούνται οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες που μπορούν να ενισχύσουν με την παρουσία τους να στηρίξουν με την παρουσία τους την κοινή αντιπροσωπεία ΣΕΑΑΝ και ΣΕΜΙΣΕΑ που θα συναντιέται εκείνη την ώρα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Σε περίπτωση που η κυβέρνηση με τη στήριξη των μεγαλοεπιχειρηματιών και της ΕΕ τολμήσει να καταθέσει στη Βουλή και να το πάει για συζήτηση το νόμο έκτρωμα απαντάμε ανάπηροι με όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους με 48ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία.

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 05 Μάιος 2016 16:19)