Αρχική Δελτία Τύπου Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΣΕΑΑΝ 23/03/2016

ΣΕΑΑΝ 23/03/2016

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, τηλ και φαξ: 210 52 21 411, eskamea@otenet.gr, www.eskamea.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκτιμήσεις και αποφάσεις της Γραμματείας της ΣΕΑΑΝ Τρίτη 23 Φλεβάρη 2016.

Την προηγούμενη Τρίτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ΟΚΙΔΕ πλατιά σύσκεψη της Γραμματείας της ΣΕΑΑΝ. Η σύσκεψη κατέληξε στις παρακάτω εκτιμήσεις και αποφάσεις:

Ο νόμος λαιμητόμος για το ασφαλιστικό μπορεί να μείνει στα χαρτιά! Έχουμε τη δύναμη!

Με τον αγώνα των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών της πόλης και του χωριού. Mε τη συμβολή των αναπήρων και των χρονίως πασχόντων, των οικογενειών τους από τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Η επιτυχία της μεγάλης πανεργατικής απεργίας, η επιμονή, η αντοχή, η μαζικότητα των μπλόκων της μικρής και φτωχής αγροτιάς με επικεφαλής την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή και οδηγό τις αποφάσεις των συσκέψεων της Νίκαιας μας γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία.

Οι πολλοί νέοι ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες που πήραν μέρος για πρώτη φορά στην απεργία και στα συλλαλητήρια μαζί με τη ΣΕΑΑΝ και τον ΕΝΙΑΙΟ Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ μας γεμίζουν ευθύνη αλλά και εμπιστοσύνη, ότι μ’ αυτή τη στάση και την κατεύθυνση μπορούμε να συμβάλλουμε πολλοί περισσότεροι να ξεπεράσουν αυταπάτες και να πουν τέρμα στη μοιρολατρία. Να πιστέψουν στη δύναμή τους, να στρατευτούν με το αγωνιστικό ριζοσπαστικό αναπηρικό κίνημα, οι εργαζόμενοι με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα το ΠΑΜΕ και να βάλουμε απέναντί μας την κυβέρνηση, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, την ΕΕ και όσους τους στηρίζουν. Για να μπορέσουμε να τους σταματήσουμε στην πορεία να τους ανατρέψουμε, για μια κοινωνία και εξουσία που στο κέντρο της θα είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του.

Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την προσπάθεια της κυβέρνησης που με τη στήριξη της ΕΣΑΜΕΑ προσπαθεί να εμφανίσει ότι ο νόμος σφαγείο μπορεί και να εξαιρέσει τις ευάλωτες ευπαθείς ομάδες. Λες και δεν είναι αυτοί που με το 3ο μνημόνιο κυβέρνηση, ΕΕ, κόμματα και οργανώσεις που το στήριξαν, προδιέγραψαν τη σφαγή των συντάξεων, ιδιαίτερα των αναπηρικών και των δημόσιων υποδομών για τα ΑΜΕΑ, την Πρόνοια. Μα υπάρχει μέτρο που χτυπάει την εργατική λαϊκή οικογένεια, που οι επιπτώσεις του να μην είναι πιο δραματικές στην οικογένεια που έχει ανάπηρο ή χρονίως πάσχοντα; Όταν η οικογένεια είναι η μόνη ουσιαστικά δομή που έχει μείνει για τη στήριξη του ανάπηρου, του χρόνιου πάσχοντα, του ηλικιωμένου γίνεται όταν κόβεται ο μισθός, η σύνταξη του γονιού, του αδερφού, να μην χειροτερέψει η ίδια η ζωή του ανάπηρου; Μήπως τα σφαγεία των ΚΕΠΑ δεν συνεχίζουν να αφήνουν ανάπηρους χωρίς επιδόματα, συντάξεις αλλά και χωρίς φάρμακα και θεραπείες μέσω της μείωσης των ποσοστών αναπηρίας;

Ομόφωνα οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη καταγγέλουμε την προκλητική, υποκριτική θεατρική παράσταση της κυβέρνησης στη βουλή με την ψήφιση του λεγόμενου παράλληλου προγράμματος που υποτίθεται πως εξασφαλίζει δωρεάν φάρμακα και θεραπείες στους ανασφάλιστους, στους ανυπεράσπιστους, στους «έχοντας ανάγκη»!!! Όλα αυτά όταν δεκάδες χιλιάδες συνάδελφοί μας ακόμα και όταν είναι ασφαλισμένοι αναγκάζονται να σταματήσουν θεραπείες επειδή δεν έχουν να πληρώνουν τα τεράστια ποσά που τους ζητούν για εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες είτε γιατί είναι εκτός λίστας είτε μέσω της συμμετοχής. Όλα τα παραπάνω θα συνεχίσουν να υπάρχουν και μετά την ψήφιση του παράλληλου προγράμματος και θα γενικεύονται όσο συρρικνώνεται ο δημόσιος τομέας υγείας! Με ασπιρίνες και με ψίχουλα ούτε ο καρκίνος γιατρεύεται, ούτε ζει ο άνθρωπος!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ:

  1. Πέμπτη 3 Μαρτίου στις 12:30 μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας στην Αριστοτέλους 19 ενάντια στην εμπορευματοποίηση της υγείας για να σταματήσουν εδώ και τώρα να πληρώνουν οι ανάπηροι και όλος ο λαός για τις αναγκαίες εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες. Κανένα φάρμακο, εξέταση ή θεραπεία εκτός λίστας. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στις υπηρεσίες υγείας με βάση τις ανάγκες. Όχι στην απάτη του παράλληλου προγράμματος. Να μπει τέρμα στην εμπορευματοποίηση των αναγκών μας.
  2. Κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στο νόμο λαιμητόμο. Δεν επιτρέπουμε στην κυβέρνηση με τους ελιγμούς της και τους εκβιασμούς της να μας αποκοιμίσει, να μας διαιρέσει ή να μας κουράσει. Παίρνουμε τα μέτρα μας με υλικό και συγκεντρώσεις σε κάθε χώρο, ίδρυμα, ειδικό σχολείο, ΚΕΠΑ ούτως ώστε περισσότερος κόσμος να μπει στον αγώνα. Να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις από τις ΓΣ των Συλλόγων κι αν η κυβέρνηση τολμήσει να καταθέσει το σχέδιο έκτρωμα στη Βουλή, να απαντήσουμε μ’ όλη την εργατική τάξη και το λαό με γενικό ξεσηκωμό με 48ωρη απεργία! Να νεκρώσουν τα πάντα, να γεμίσουν οι δρόμοι με τα ποτάμια της οργής και του αγώνα για να μείνει ο νόμος λαιμητόμος στα χαρτιά.
  3. Η ΣΕΑΑΝ και ο ΕΝΙΑΙΟΣ και η Επιτροπή Αγώνα Ανέργων ΑΜΕΑ στα πλαίσια πρωτοβουλιών τους ενάντια στην ανεργία και το ασφαλιστικό θα υποδεχτούν αγωνιστικά την πορεία των Ανέργων της Πάτρας με επικεφαλή τον αγωνιστή Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη που θα καταλήξει στην Αθήνα τις επόμενες μέρες. Στα πλαίσια αυτά για μέτρα προστασίας των ανέργων ΑΜΕΑ θα γίνει κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας στο τέλος Μάρτη.
  4. Η ΣΕΑΑΝ θα στηρίξει τις πρωτοβουλίες του ΕΝΙΑΙΟΥ ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης στην ειδική αγωγή, που κλιμακώθηκε με την τροπολογία που κλείνει τα τμήματα ένταξης.
  5. Τέλος η σύσκεψη κατέληξε να στηριχτούν ολόπλευρα η κινητοποίηση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες ενώνοντας τις δυνάμεις μας με το αγωνιστικό αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό κίνημα ενάντια στην επέμβαση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή, στην αιτία που προκαλεί τα κύματα των προσφύγων και τα πνιγμένα παιδιά στο Αιγαίο που δεν είναι άλλο από τη διαπάλη των διαφόρων χωρών και οργανισμών όπως ΝΑΤΟ και ΕΕ στον αγώνα τους για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και για τους δρόμους μεταφοράς, αγωγούς κλπ. που είναι βαμμένοι με το αίμα των λαών. Ακέραιη είναι η ευθύνη της κυβέρνησης που στηρίζει τις αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, εφαρμόζει το Δουβλίνο 2 και 3, και έφερε τους μακελάρηδες σαν διαχειριστές στο Αιγαίο.

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 29 Φεβρουάριος 2016 18:17)