Αρχική Δελτία Τύπου Σ.Ε.Α.ΑΝ. Δελτίο Τύπου Σεπτέμβρης 2015

Δελτίο Τύπου Σεπτέμβρης 2015

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

Χαλκοκονδύλη 37, Αθήνα, 2ος όροφος, τηλ. & φαξ: 210 52 21 411, E-mail: eskamea@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΑΜΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 10:30πμ ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 37 2ος ΟΡΟΦΟΣ.

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες ξεσηκωμός!.

Με το 3ο Μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ισοπεδώνεται ό,τι έχει μείνει στην πρόνοια, επιδόματα και αναπηρικές συντάξεις στέλνονται στον Καιάδα, μεθοδεύονται περικοπές στις παροχές σε φάρμακα, θεραπείες, καταργούνται οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και των ΑΜΕΑ.

Με το 3ο Μνημόνιο μειώνονται οι ήδη πενιχρές δαπάνες για την Πρόνοια κατά 50% (σελ. 322-323 του Μνημόνιο). Από 1 δις 800 εκατομμύρια θα μείνουν από το 2015 και για τα επόμενα χρόνια μόνο 900 εκατομμύρια. Όταν μόνο για τα επιδόματα αναπηρίας μέχρι χθες χρειαζόταν 800 εκατομμύρια.

Ιδρύματα θα κλείσουν, ανάπηροι και εργαζόμενοι θα πεταχτούν στο δρόμο, το παιδί χωρίς οικογένεια θα είναι έρμαιο στα χέρια των ιδιωτών.

Η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ μπήκε στην ημερήσια διάταξη για το πετσόκομμα των αναπηρικών συντάξεων και των επιδόματα των ΑΜΕΑ, όπως έγκαιρα είχε προειδοποιήσει το συνεπές ριζοσπαστικό αναπηρικό κίνημα, η ΣΕΑΑΝ, όταν όλοι οι άλλοι έκαναν πως δεν την έβλεπαν.

Εκτός από τις μαζικές περικοπές των επιδομάτων που θα συνδεθούν με το κατώτερο εγγυημένο εισόδημα, τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, θα χτυπηθούν και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των αναπήρων και των χρονίως πασχόντων.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Με το νέο υπολογισμό των συντάξεων στη λογική της ανταποδοτικότητας με βάση τις εισφορές, οι αναπηρικές συντάξεις θα φτάνουν ακόμα και στα 87 ευρώ το μήνα. Για παράδειγμα αν κάποιος είχε 1500 ένσημα δηλαδή 5 χρόνια δουλειάς και πάθαινε κάποιο σοβαρό ατύχημα μπορούσε να βγει σε αναπηρική σύνταξη που δεν θα ήταν κάτω από 387€, σήμερα με το νέο μνημόνιο θα πάρει μόνο 87€.

2. Την ίδια στιγμή καταργούνται οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις για μια σειρά κατηγορίες βαριά αναπήρων και χρονίως πασχόντων όπως μεσογειακή αναιμία, αιμορροφιλία, νεφροπαθείς, παραπληγικούς κλπ. Θα παίρνουν Σύνταξη στα 62 και στα 67 έτη όταν το προσδόκιμο ζωής για κάποιες από αυτές τις κατηγορίες δε φτάνει ούτε τα 55 χρόνια. Από τη λαίλαπα αυτή δεν εξαιρούνται ούτε και οι τυφλοί αφού καταργείται ο Ν. 612 και βέβαια οι πλειοψηφίες σε Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών και ομοσπονδία κλαψουρίζουν στην ποδιά των υπουργών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κοροϊδεύοντας για μια ακόμη φόρα τους συναδέλφους και για το συνταξιοδοτικό αλλά και αποκρύπτοντας τους την αλήθεια για το τι περιμένει τα επιδόματα μας.

Η κυβέρνηση της «για πρώτη φορά αριστεράς» και πριν το μνημόνιο είχε δείξει τις προθέσεις της, αφού εφάρμοσε τον χειρότερο προϋπολογισμό για την πρόνοια, ενώ η σφαγή των αναπήρων συνεχιστικέ όλο αυτό το διάστημα στα ΚΕΠΑ. Την ίδια στιγμή, δεν έχασε χρόνο αφού με εισήγηση του Αναπληρωτή υπουργού κοινωνικών ασφαλίσεων, στελέχους της αριστερής πλατφόρμας και σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ νούμερο 2, Στρατούλη ψήφισε το νόμο 4331 που εκσυγχρονίζει! Δηλαδή, μοντάρει καλύτερα τους μηχανισμούς των ΚΕΠΑ ώστε να λειτουργούν καλύτερα και πιο γρήγορα και να σφάζουν πιο πόλους και πιο αποτελεσματικά. Ενώ φτάνει στο σημείο να δίνει ντεφάκτο δικαίωμα στις υπηρεσίες πρόνοιας των δήμων να απορρίπτουν εκ των προτέρων και αμετάκλητα το δικαίωμα προσφυγής του αναπήρου στα ΚΕΠΑ.

Συνεχίζουμε των αγώνα μας. Συσπειρωνόμαστε με την ΣΕΑΑΝ και τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων δυναμώνουμε τις γραμμές της κοινωνικής συμμαχίας. Καλούμε σε ετοιμότητά και επαγρύπνηση ώστε να μην περάσουν στην πράξη το νέο μνημόνιο τα νέα μέτρα. Να μην μας γίνουν συνείδηση η ηττοπάθεια, ο συμβιβασμός, το δεν γίνετε τίποτα.

Συμμετέχουμε στη σύσκεψη της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ το Σάββατο 10:30 π.μ. στη Χαλκοκονδύλη 37, οργανώνουμε τη δράση μας, συντονίζουμε τον αγώνα μας, ετοιμαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τη νέα σφαγή που έρχεται!

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 30 Σεπτέμβριος 2015 21:20)