Αρχική Δελτία Τύπου Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΑΑΝ ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΑΑΝ ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2015

ΣΥΝΤΟΝΗΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ

Χαλκοκονδύλη 37, Αθήνα, 2ος όροφος, τηλ. & φαξ: 210 52 21 411,

E-mail: eskamea@otenet.gr

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδρίασε για πρώτη φορά μετά της εκλογές η γραμματεία της ΣΕΑΑΝ και εκτίμησε τα παρακάτω:

«Οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες και οι οικογένειες τους ούτε μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης έχουν κανένα λόγω να δώσουν πίστωση χρόνου – ανοχή στη νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Λόγια παχιά πασπαλισμένα με μπόλικη ευαισθησία, τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα! Όμως τα προβλήματα είναι οξυμένα! Οι ανάγκες των παιδιών μας ζωτικές. Οι θεραπείες είναι άμεσα αναγκαίες δεν μπορούν να περιμένουν! Στα ΚΕΠΑ οι συνάδελφοι σφαγιάζονται! Η ανεργία τσακίζει κόκαλα. Οργάνωση, αγώνας η μόνη διέξοδος. Εμείς δεν χρωστάμε σε κανέναν, αρκετά έχουμε πληρώσει. Τα ψίχουλα της κυβέρνησης και των κοινωνικών δικτύων δεν μπορούν να μας ξεγελάσουν.

Με κριτήριο την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών και διεκδικώντας τώρα άμεσα την κάλυψη όλων των απωλειών που είχαμε τα τελευταία χρόνια από τις περικοπές η γραμματεία της ΣΕΑΑΝ αποφάσισε τα παρακάτω:

  1. Να ζητήσουμε κατ’ επείγουσα συνάντηση με το νέο υπουργό εργασίας και τον υπουργό υγείας απαιτώντας άμεσες λύσεις στα ζωτικά εκρηχτικά προβλήματα που βιώνουν οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες και οι οικογένειές τους.
  2. Όλες οι δυνάμεις της ΣΕΑΑΝ με υπεύθυνο τρόπο συζητούν και παίρνουν συγκεκριμένα μέτρα για να μπει ο χώρος στη μέγιστη αγωνιστική ετοιμότητα. Συνέρχονται όλες οι επιμέρους γραμματείες, πλαισιώνονται με νέες δυνάμεις, σχεδιάζουν την δουλεία τους, βγάζουν πρόγραμμα δράσης. Πιο συγκεκριμένα Κυριακή 1η Μάρτη και ώρα 10πμ γίνεται έκτακτη γενική συνέλευση του ενιαίου συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και νήσων στην αίθουσα της ένωσης λογιστών, Κάνιγγος 27, στον 5ο όροφο.
  3. 8 Μάρτη, ώρα 13:00 πραγματοποιείται η μεγάλη χρονιάτικη καλλιτεχνική εκδήλωση για την ενίσχυση του ενιαίου συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και νήσων με την στήριξη και της ΣΕΑΑΝ. Η εκδήλωση θα γίνει στο εκθεσιακό κέντρο του Περιστερίου πλησίον μετρό Ανθούπολη, θα πλαισιωθεί από πολλούς καλλιτέχνες και θα είναι αφιερωμένη στη παγκόσμια ημέρα της γυναίκας και ιδιαίτερα στον αγώνα για τα δικαιώματα της ανάπηρης γυναίκας, της μητέρας με ανάπηρο παιδί.
  4. Η ΣΕΑΑΝ θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις της ιδιαίτερα στα ΚΕΠΑ που η κατάσταση εκεί ξεπερνάει κάθε προηγούμενο με αποτέλεσμα όχι μόνο να βασανίζονται οι συνάδελφοί μας, αλλά να μένουν χωρίς κανένα εισόδημα και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, άνθρωποι με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας. Τη Δευτέρα 16 Φλεβάρη και ώρα 12μμ μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ, Αγίου Κωνσταντίνου 8. Διαμαρτυρόμαστε ενάντια στην προκλητική στάση της διευθύντριας του ΙΚΑ που επαναπέμπει για δεύτερη φορά στα ΚΕΠΑ συναδέλφισσα με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας. Η συναδέλφισσα αυτή έχει κριθεί για δεύτερη φορά από δευτεροβάθμια επιτροπή των ΚΕΠΑ ότι είναι δικαιούχος σύνταξης αναπηρίας, όμως η διευθύντρια του ΙΚΑ ζητάει να μείνει η συναδέλφισσα χωρίς και αυτή τη πενιχρή σύνταξη αναπηρίας, γιατί έτσι απαιτούν οι «νόρμες» των περικοπών. Ντροπή και αίσχος!»

Με τον αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε,

μπορούμε να τους ανατρέψουμε!

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 18 Φεβρουάριος 2015 19:36)