Αρχική Δελτία Τύπου Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ 08/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ 08/2014

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος πλ. Βάθη, τηλ.: 2105221411, www.eskamea.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Τρίτη 26 Αυγούστου συνεδρίασε η γραμματεία της ΣΕΑΑΝ αφού εκτίμησε την πείρα από τις κινητοποιήσεις του καλοκαιριού ενάντια στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και στο Υπ. Εργασίας για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ΑΜΕΑ και τα μέτρα στήριξης των ανέργων, εξειδίκευσε παραπέρα τις αποφάσεις της πλατιάς σύσκεψης του Ιούλη για το Σεπτέμβρη.

 

Πιο συγκεκριμένα:

  1. Η πλατιά ανταπόκριση που βρήκαν οι πρωτοβουλίες της ΣΕΑΑΝ στα ΚΕΠΑ και η ενεργητική στήριξη των αναπήρων και των συγγενών τους που βρέθηκαν εκεί, η ανταπόκριση τους για εγγραφή στον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων ΑμεΑ και τη συμπλήρωση του δελτίου γνωριμίας με τη ΣΕΑΑΝ, επιβεβαιώνει την έκταση της σφαγής που γίνεται στα ΚΕΠΑ όπως έχει καταγγείλει η ΣΕΑΑΝ και την έμπρακτη αναγνώριση της συνεπούς και ανιδιοτελούς δράσης του αγωνιστικού ριζοσπαστικού αναπηρικού κινήματος με κριτήριο τις ανάγκες των αναπήρων και των οικογενειών τους από τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
  2. Πλήθος καταγγελιών που έχουν έρθει στη ΣΕΑΑΝ για αποφάσεις των ΚΕΠΑ επιβεβαιώνουν ότι μια σειρά μέτρα που προβλέπονται από την έκθεση του ΟΟΣΑ και του ΚΕΠΕ για το ασφαλιστικό γίνονται πράξη όλο και περισσότερο με εντολές και κατευθύνσεις της κυβέρνησης προς τα μελή των ΚΕΠΑ. Ακόμα και αυτός ο απαράδεκτος  κανονισμός εκτίμησης βαθμού αναπηρίας ΚΕΒΑ χρησιμοποιείται συμπληρωματικά, η ασφαλιστική ικανότητα που είναι κριτήριο για την απονομή αναπηρικής σύνταξης, δηλαδή το αν ο άλλος μπορεί να συνεχίσει το επάγγελμα που έκανε μετά από ένα ατύχημα για παράδειγμα, καταργείται στην πράξη αφήνοντας χιλιάδες χωρίς αναπηρική σύνταξη γιατί δεν παίρνουν το ανάλογο ποσοστό αναπηρίας. Το μορφωτικό επίπεδο και η λειτουργικότητα του ανάπηρου έχουν γίνει κριτήριο μείωσης του ποσοστού αναπηρίας με βάση τις κατευθύνσεις στα μελή των ΚΕΠΑ να χρησιμοποιούν και τον κώδικα διαβάθμισης της αναπηρίας του ΠΟΥ, χωρίς να υπάρχει έστω και νομική επικύρωση του (ΠΟΥ) που έχει αποδειχθεί ως ένας βασικός κεντρικός διεθνής οργανισμός για την προώθηση των μεγάλων συμφερόντων των φαρμακευτικών εταιρειών και την προώθηση της εμπορευματοποίησης της υγείας.

Πρωτοβουλίες της Σ.Ε.Α.ΑΝ. για το επόμενο διάστημα:

1) Κλιμάκωση παρεμβάσεων στα ΚΕΠΑ με έκδοση νέου ενημερωτικού υλικού, παρεμβάσεις στις υγειονομικές επιτροπές, οργάνωση συνέντευξης τύπου μπροστά στην είσοδο του ΚΕΠΑ Πειραιώς σε ημερομηνία που θα καθοριστεί σε επόμενες ημέρες. Ετοιμότητα για νέα κινητοποίηση στο Υπ. Εργασίας για τις απαντήσεις που οφείλει στα αιτήματα από προηγούμενη κινητοποίηση ο Κ. Κεγκέρογλου που μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί (για τα ΚΕΠΑ, τους απλήρωτους εργαζόμενους στα κέντρα ειδικής αγωγής, για τα μέτρα στήριξης των ανέργων ΑΜΕΑ).

2) 8 του Σεπτέμβρη πλατιά σύσκεψη για την ειδική αγωγή και τη νέα σχολική χρονιά, φορέων και επιτροπών αγώνα γονέων ΑΜΕΑ, αναπήρων, εργαζόμενους στην ειδική αγωγή, εκπαιδευτικών, λαϊκών επιτροπών και εργατικών σωματείων. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα σωματείου Λογιστών Κάνιγγος 27 5ος όροφος στις 7 το απόγευμα.

3) 11 Σεπτεμβρίου μαζικές παρεμβάσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τα ειδικά σχολεία, ενάντια στο νομοσχέδιο που ετοιμάζουν για την ειδική αγωγή που θα οδηγήσει και αυτά τα λίγα υπάρχοντα στο κλείσιμο και για το απαράδεκτο γεγονός ότι τα περισσότερα από αυτά και φέτος θα καθυστερήσουν να ανοίξουν ή θα υπολειτουργήσουν για ένα μεγάλο διάστημα λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό και των προβλημάτων στην μεταφορά.

4) Η σύσκεψη καλεί κάθε ανάπηρο, γονιό και κηδεμόνα, κάθε άνθρωπό καλής θέλησης που αναγνωρίζει τον ρόλο της ΣΕΑΑΝ σε αυτήν την δύσκολη εποχή, να συμβάλει με τον καλύτερο τρόπο στην οικονομική εξόρμηση της ΣΕΑΑΝ για το δίμηνο Σεπτέμβρη-Οκτώβρη για να μπορέσει το αγωνιστικό αναπηρικό και γονεϊκό κίνημα να έχει εκείνη την υποδομή και μέσα για να οργανώσει τον αγώνα ενάντια στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και ΕΕ για τα κέρδη των λίγων. Στα πλαίσια της οικονομικής εξόρμησης κυκλοφορεί λαχειοφόρος της ΣΕΑΑΝ που η κλήρωση γίνεται στις 21 του Οκτώβρη με το λαϊκό λαχείο.

5) Στα τέλη Σεπτέμβρη πλατιά σύσκεψη της γραμματείας της ΣΕΑΑΝ για το σχεδιασμό της δράσης μέχρι τέλους του χρόνου.

 

Τέλος οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για την συνεχιζόμενη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα από το κράτος του Ισραήλ με την στήριξη του ΝΑΤΟ της ΕΕ και των ΗΠΑ. Την Πέμπτη 4 Σεπτέμβριου στις 12μμ αντιπροσωπεία της ΣΕΑΑΝ θα επισκεφτεί την πρεσβεία της Παλαιστίνης για να εκφράσουν οι ανάπηροι της χώρας μας την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό που δοκιμάζεται.

 

Αύγουστος 2014

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 02 Σεπτέμβριος 2014 18:57)