ΔΕΛΤΥΟ ΤΥΠΟΥ
Αρχική Δελτία Τύπου Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΔΕΛΤΥΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΥΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος πλ. Βάθη, τηλ.: 2105221411, www.eskamea.gr, seaan@hotmail.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άγρια, αντιδημοκρατική, τρομοκρατική επιχείρηση χειραγώγησης και πνίξιμο κάθε αγωνιστικής φωνής διεκδίκησης στο χώρο των αναπήρων και των χρονίως πασχόντων.

Η ΕΣΑΜΕΑ αναδεικνύεται για μια ακόμα φορά ως ένας καλοδουλεμένος και καλοταϊσμένος μηχανισμός στήριξης της βάρβαρης αντιλαϊκής-αντιαναπηρικής πολιτικής της κυβέρνησης, των μεγαλοεπιχειρηματιών, της ΤΡΟΙΚΑ και της ΕΕ, για να στηριχθεί η ανταγωνιστικότητα, η κερδοφορία του κεφαλαίου. Όταν αφήνονται εκατοντάδες χιλιάδες φτωχόκοσμος, ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, ηλικιωμένοι, χωρίς τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείες, όταν πετσοκόβονται μισθοί, συντάξεις, επιδόματα αλλά και κόβονται τελείως μέσα από τα σφαγεία των ΚΕΠΑ(Κέντρα Εκτίμησης και Πιστοποίησης Αναπηρίας), όταν κυριολεκτικά κόσμος ξεπαγιάζει μες στον χειμώνα, οδηγείται στην πείνα και τον αργό θάνατο, για το σύστημα και τους μηχανισμούς του, κόμματα που το υπηρετούν, συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες μια ανάγκη υπάρχει: Να προλάβουν τον ΞΕΣΗΚΩΜΟ να πνίξουν κάθε ριζοσπαστική αγωνιστική φωνή που μπορεί να εμπνεύσει και να οργανώσει αυτό τον ΞΕΣΗΚΩΜΟ, που θα αμφισβητήσει την εξουσία τους και τα συμφέροντά τους.

Χτες η Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΣΑΜΕΑ ακύρωσε το Συνδυασμό της ΕΣΚΑΜΕΑ ως ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για το επερχόμενο Συνέδριο της. Την Πέμπτη υπάρχει καταστατικό Συνέδριο στην Εθνική Ομοσπονδία Κινητικά αναπήρων(ΕΟΚΑ) με στόχο της πλειοψηφίας να καταργηθεί η απλή αναλογική που υπάρχει στο καταστατικό και να προωθηθεί η κοινή δράση με τις επιχειρήσεις. Η πλειοψηφία της ΕΟΚΑ στηρίζεται από την ΕΣΑΜΕΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο μπλοκ. Παρασκευή και Σάββατο γίνεται το Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΕΣΑΜΕΑ, ένα συνέδριο πέρα για πέρα νόθο αφού σε ελάχιστες οργανώσεις-μέλη της υπάρχει η απλή αναλογική, οργανώσεις που εγγράφουν οποιονδήποτε δηλώσει ανάπηρος, με τις εικονικές εκλογές να κυριαρχούν όπως και στα προηγούμενα Συνέδρια και το κρατικό χρήμα να ρέει από διάφορες πλευρές άφθονο.

Οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες, οι γονείς και κηδεμόνες των ΑμεΑ που σέβονται τον εαυτό τους θα οργανώσουν την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, της ίδιας της ζωή τους παρά την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς που δέχονται καθημερινά.

Θα συγκρουστούν με αυτούς τους μηχανισμούς για να μην καταργηθεί η απλή αναλογική στο Συνέδριο της ΕΟΚΑ στις 7 του Φλεβάρη, για να φτάσουν οι γνήσιοι ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες ΑΜΕΑ που ζουν από το μισθό τους, την σύνταξη τους ή το επίδομά τους και δεν είναι τρόφιμοι των διάφορων μηχανισμών να φτάσουν στη κάλπη με το ψηφοδέλτιο της ΕΣΚΑΜΕΑ-Συνδικαλιστές της ΣΕΑΑΝ.

ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 20 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ!!!

4-2-2013

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ