ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, τηλ.: 210 52 21 411, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.goneisamea.gr.

Γονείς και κηδεμόνες ΑμεΑ παίρνουμε μαζικά μέρος στη

Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Κυριακή 23 Οκτώβρη 2022 στις 10:30πμ στην αίθουσα των Κλωστοϋφαντουργών (Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος)

Αποτιμάμε τους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, σχεδιάζουμε τη δράση μας, για το επόμενο τρίμηνο.

          Ένα μήνα μετά το «άνοιγμα» των δημόσιων ειδικών σχολείων και τα προβλήματα παραμένουν τεράστια. Πολλά από τα κτίρια ακατάλληλα έως επικίνδυνα, η υποχρηματοδότηση στις σχολικές επιτροπές θα αφήσει χωρίς θέρμανση τα σχολεία, τα παιδιά μας θα παγώσουν. Πάνω από 1000 παιδιά με αναπηρίες εξακολουθούν να μην πηγαίνουν σχολείο γιατί δεν υπάρχει μεταφορά και προσωπικό να τα υποδεχτεί. Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό, επιστημονικό, βοηθητικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι πολλές, ακόμα και αυτές οι προσλήψεις που έγιναν δεν είναι ικανές να καλύψουν όλα τα κενά που υπάρχουν.

Παίρνουμε την υπόθεση της ζωή μας, της ζωής των παιδιών μας

στα δικά μας χέρια!

Έχουμε πληγεί με τον πιο σκληρό τρόπο από την οικονομική κρίση και τις περικοπές, σε θεραπείες, μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και άλλες παροχές αλλά και από την υποβάθμιση και συρρίκνωση των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών.

Αν δεν υπήρχαν οι αγώνες που κάναμε μαζί με τη ΣΕΑΑΝ, με τα ταξικά συνδικάτα όλο το προηγούμενο διάστημα τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα.

Σήμερα οι οικογένειές μας και εμείς έχουμε να αντιμετωπίσουμε και ένα άνευ προηγουμένου κύμα ακρίβειας στα προϊόντα πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, την ενέργεια, τα καύσιμα κ.α., που καθιστά αδύνατη ακόμα και την κάλυψη στοιχειωδών καθημερινών αναγκών, ενώ τα μέτρα της κυβέρνησης είναι κοροϊδία, είναι εμπαιγμός, δεν απαντάνε στις στοιχειώδης ανάγκες μας την ίδια ώρα που μεγαθήρια της ενέργειας όπως η Motoroil καταγράφουν κέρδη πάνω από 1,5 δις ευρώ!!

Εναντιωνόμαστε στον πόλεμο, την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, στο Εθνικό Σχέδιο για την Αναπηρία που στο όνομα της «προσβασιμότητας», της δήθεν «ένταξης», του «εξορθολογισμού», της «λειτουργικότητας», της «καταπολέμησης των διακρίσεων» κόβουν αναπηρικά επιδόματα, συντάξεις και θεραπείες. Με τα ιδεολογήματα της «αποασυλοποίησης» και της «συμπερίληψης» θέλουν να κλείσουν τα Ειδικά Σχολεία αφού πρώτα τα απαξιώσουν!

Διεκδικούμε αυτό που αξίζει σε εμάς και τις οικογένειές μας!!

Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τα αναγκαία για να ζήσει.

Ασπίδα μας η αλληλεγγύη, κανένας μόνος του στη θύελλα! Όλοι μαζί είμαστε δυνατοί. Συζητάμε – συντονιζόμαστε – διεκδικούμε !!

 

Αθήνα, 11/10/22

Το ΔΣ του Ενιαίου.