ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την georg bill   
Παρασκευή, 21 Σεπτέμβριος 2012 14:39

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος πλ. Βάθη, τηλ.: 2105221411, www.eskamea.gr, seaan@hotmail.gr

 

ΑΝΑΠΗΡΟΙ, ΧΡΟΝΙΟΙ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ, ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ  ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΣ 10.30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ!

27 του Σεπτέμβρη οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους σε όλη την Ελλάδα στον δρόμο! Προσυγκέντρωση για την ΣΕΑΑΝ 9.30 ΠΛ ΒΑΘΗ.

 

Μας οδηγούν  στον μεσαίωνα.

Κόβουν μισθούς συντάξεις, επιδόματα, φάρμακα, θεραπείες, τεχνικά βοηθήματα, ιδιωτικοποιούν την υγεία, την πρόνοια. Η νέα σχολική χρονιά άρχισε με τα περισσότερα ειδικά σχολεία κλειστά γιατί δεν υπάρχουν τα αναγκαία μέσα μεταφοράς, το ανάλογο εκπαιδευτικό και άλλο υποστηρικτικό προσωπικό. Όλα αυτά για να στηριχθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου. Μας εκφοβίζουν με την χρεοκοπία αλλά εμείς έχουμε χρεοκοπήσει ήδη. Μας καλούνε να κάνουμε θυσίες για να παραμείνουμε στο ευρώ και την ΕΕ μα αυτοί της  συγκυβέρνησης  ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, της κυβερνώσας αριστεράς και οι άλλες δυνάμεις του Ευρωμονόδρομου μαζί με την ΕΕ μας έφεραν ως εδώ. Τα είχαν σχεδιάσει όλα αυτά και τα ήξεραν και τώρα τσακώνονται για το θεαθήναι ποιος μπορεί να μας δέσει καλύτερα και ποιο σχοινί είναι πιο γερό για να μας κρατήσει στον λάκκο των λεόντων.

 

Τέρμα πια στις αυταπάτες!

Δεν έφεραν οι ανάπηροι την κρίση, οι εργαζόμενοι ή οι μετανάστες, οι βιοπαλαιστές αυτής της χώρας όπως μας γανώνουν τα μυαλά κάθε μέρα τα παπαγαλάκια τους από τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών και μεγαλοεργολάβων. Οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που παράγουν τον πλούτο για να τον οικειοποιούνται μια χούφτα πλουτοκράτες. Μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές είναι αυτοί που θησαύριζαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και έχουν τα 600 δις € στην Ελβετία, και οι κυβερνήσεις τα τελευταία 3 χρόνια τους χάρισαν άλλα 200 δις €. Καλλιεργούν το μίσος ανάμεσα στα διάφορα τμήματα του λαού μας, στους εξαθλιωμένους αρτιμελείς και στους ανάπηρους που κοστίζουν όπως λένε στα κανάλια τους, φτάνοντας στο σημείο τα φασιστοειδή να μιλάνε για υποχρεωτική στείρωση και ευθανασία των αναπήρων. Αντιπαραθέτουν  τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους Έλληνες με τους μετανάστες, εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, θέλοντας να μας βάλουν να φαγωθούμε μεταξύ μας ,για να μείνει το σύστημά τους στο απυρόβλητο, για να μπορούν να μας ληστεύουν ανενόχλητοι. Κόβουν τα φάρμακα από τους καρκινοπαθείς και τους άλλους χρόνιους πάσχοντες, αφήνουν τα παιδιά με αναπηρίες χωρίς σχολείο, δεκάδες χιλιάδες ικανούς προς εργασία ανάπηρους να μαραζώνουν στην κόλαση της ανεργίας και έρχονται σήμερα, για να σώσουν την χώρα λέει, να κόψουν το μοναδικό μέσο επιβίωσης για δεκάδες χιλιάδες αναπήρους. Είναι επικίνδυνοι.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να τους ανατρέψουμε!

 

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!!!

Αλλάζουμε τους συσχετισμούς δύναμης. Παίρνουμε την υπόθεση των δικαιωμάτων μας στα δικά μας χέρια. Οργανωμένος ασυμβίβαστος μαζικός αγώνας ενάντια στις αιτίες και τους υπεύθυνους που μας έφεραν ως εδώ. Κερδοφορία των επιχειρήσεων και δικαιώματα των αναπήρων, των εργαζόμενων είναι σε αμείλικτο πόλεμο. Αγώνας με αυτές τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που μας έφεραν ως εδώ είναι καταδικασμένος στην πορεία να ηττηθεί αν δεν τις ανατρέψουμε, αν δεν τις απομονώσουμε. Υποκρίνονται όταν σήμερα εκ των υστέρων καλούν σε κινητοποιήσεις η ηγεσία της ΕΣΑΜΕΑ, όταν όλο το προηγούμενο διάστημα αποκοίμιζαν, καλλιεργούσαν αυταπάτες και αποπροσανατόλιζαν με τα αιτήματα περί δήθεν εξαιρέσεων των ΑΜΕΑ από τα σκληρά μεν αλλά αναγκαία κατ αυτούς μέτρα των μνημονίων. Το ίδιο κάνουν και σήμερα για να διασωθούν συνδικαλιστικά, λένε όχι στις περικοπές, συζητάνε πίσω από τις πόρτες για κάποιες από αυτές και την ίδια στιγμή με το περιβόητο γράμμα της ΕΣΑΜΕΑ στον πρωθυπουργό στις 5 Σεπτέμβρη που ανακοίνωσαν την πανελλαδική κινητοποίηση δηλώνουν ουσιαστικά στήριξη στα μέτρα της κυβέρνησης αρκεί δήθεν να υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις. «Ληστέψτε όλους τους άλλους, αλλά εμάς λυπηθείτε μας». Αλλά πως γίνεται να τσακιστεί η οικογένεια του ανάπηρου, να ιδιωτικοποιείται η υγεία, η πρόνοια ,η ειδική αγωγή και να μείνουν αλώβητα τα δικαιώματα των  ΑΜΕΑ; Συνειδητά εξαπατούν. Εγκαταλείψτε τους.

Πυκνώνουμε τις γραμμές της ΣΕΑΑΝ. Αλλάζουμε τους συσχετισμούς δύναμης ΠΑΝΤΟΥ. Γενικές Συνέλευσης των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων για την οργάνωση του αγώνα. Καθαιρούμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Παίρνουμε την υπόθεση οργάνωσης του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου στις 27 του Σεπτέμβρη στα δικά μας χέρια. Πρώτος σταθμός η μαζική συμμετοχή μας με τα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ στην Γενική Απεργία στις 26 του Σεπτέμβρη στις 10:30 το πρωί στην Πλ. Ομονοίας.

Αγώνας μέχρι τέλους για την ανατροπή, για μια άλλη εξουσία λαϊκή. Για να γίνει ο λαός συλλογικός νοικοκύρης στον τόπο του. Για να  γυρίσει ο πλούτος σε αυτούς που τον παράγουν. Με μονομερή διαγραφή του χρέους, με αποδέσμευση από την λυκοσυμμαχία της ΕΕ, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με εργατικό κοινωνικό έλεγχο. Για να έχει το κάθε παιδί το δικό του σχολειό και όλοι οι ικανοί προς εργασία, ανάπηροι ή μη, να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά συμβάλλοντας στην αύξηση του κοινωνικού προϊόντος γα να απολαμβάνουν και οι ίδιοι τα αποτελέσματα της δουλειάς τους. Με πολιτική πρόληψης της αναπηρίας, με αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υψηλής ποιότητας υγεία-πρόνοια-ειδική αγωγή με απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

1. Ενάντια στην κατακρεούργηση των επιδομάτων, ούτε 1€ δεν θα δεχτούμε περικοπή.

2. Εδώ και τώρα έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1000€ για όλες τις οικογένειες των ΑΜΕΑ για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν στοιχειωδώς τις επιπτώσεις από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και την κρίση.

3. Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ του 2009 ύψος.

4. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα φάρμακα και στα τεχνικά βοηθήματα των ΑΜΕΑ. Κανένας φόρος στα εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. 25000€ αφορολόγητο εισόδημα για τον ανάπηρο, 50000€ για την οικογένεια και 5000€ για κάθε παιδί. Όχι στα χαράτσια και την φοροληστεία.

5. Να ανοίξουν κανονικά όλα τα ειδικά σχολεία με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, πλήρως στελεχωμένα,  χωρίς τροφεία, με λυμένο το θέμα της μεταφοράς των παιδιών με δημόσια ασφαλή μέσα και εξειδικευμένο προσωπικό.

6. Δωρεάν παροχή όλων των απαραίτητων τεχνικών βοηθημάτων για την εκπαίδευση, την αποκατάσταση και την καθημερινή ζωή του αναπήρου.

7. Άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση καταβολή όλων των οφειλόμενους σε ασθενείς, ανάπηρους και χρόνιους πάσχοντες αλλά και στους υγειονομικούς.

8. Κανένας χωρίς τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείες. Κανένα σπίτι χωρίς τα αναγκαία τρόφιμα ή ρεύμα επειδή δεν έχει να πληρώσει. Να ανοίξουν οι υποδομές των δημόσιων ιδρυμάτων πρόνοιας για την εξασφάλιση της σίτισης των άνεργων αναπήρων, των ανίκανων προς εργασία και των ηλικιωμένων.

Κανένας μόνος του στην θύελλα!!!

Όλοι για έναν και ένας για όλους!!!

 ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ, ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΟΜΟΝΟΙΑΣ!

27 του Σεπτέμβρη κανένας ανάπηρος στο σπίτι του, κανένας ανάπηρος για δουλειά!

Όλοι στο δρόμο!

9:30 το πρωί με τα μπλοκ της ΣΕΑΑΝ στην πλατεία Βάθη, (Χαλκοκονδύλη κάτω από τα γραφεία της ΣΕΑΑΝ) στις 10:00 στην Ομόνοια!

Σεπτέμβρης 2012

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 25 Σεπτέμβριος 2012 08:24