ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την georg bill   
Πέμπτη, 13 Σεπτέμβριος 2012 12:47

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος πλ. Βάθη, τηλ.: 2105221411, www.eskamea.gr, seaan@hotmail.gr

 

Όλοι στον Αγώνα!!!

Τα βάρβαρα μέτρα συγκυβέρνησης και ΕΕ δεν θα περάσουν!!!

Η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ προχωράει σε σφοδρή επίθεση ενάντια στα δικαιώματα και τις ζωές μας. Έχουν αποφασίσει την μείωση 33% των ήδη πενιχρών προνοιακών επιδομάτων και σχεδιάζουν την επιβολή εισοδηματικών(περιουσιακών και άλλων) κριτηρίων. Κατακρεουργούν τις κοινωνικές δαπάνες για την υγεία, την πρόνοια, την ειδική αγωγή για να μεταφέρουν κονδύλια στη στήριξη της κερδοφορίας των μονοπωλίων, για να δημιουργήσουν νέους χώρους επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς.

 

          Το ίδιο διάστημα οι χρόνιοι πάσχοντες, οι ανάπηροι και οι οικογένειές μας έχουμε περιέλθει σε τραγική κατάσταση καθώς αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε από την τσέπη μας για τα φάρμακα,  και τις αναγκαίες εξετάσεις και θεραπείες, ακόμα και γι’ αυτά που υποτίθεται ότι καλύπτονται από τον κανονισμό γκιλοτίνα του ΕΟΠΥΥ. Αφού έχει φτάσει αυτός ο οργανισμός να μας οφείλει πάνω από τα 100.εκατ. €, ενώ κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς θεραπείες, με τεράστιο κόστος για τις ζωές μας, καθώς αδυνατούμε πια να ανταπεξέλθουμε. Αυτή η πολιτική ανοίγει τους σύγχρονους καιάδες. Δεν θα σταματήσουν πουθενά, εάν εμείς με τον συλλογικά οργανωμένο αγώνα μας δεν απαντήσουμε στην βαρβαρότητα.

Αποδείχθηκε περίτρανα αυτό για το οποίο έγκαιρα το αγωνιστικό γονεϊκό και αναπηρικό κίνημα είχε προειδοποιήσει!

 Οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ και της ΕΣΑΜΕΑ είναι συνένοχες στο έγκλημα. Χρόνια τώρα αλλά και πρόσφατα καλλιεργούσαν αυταπάτες. Συνειδητά εξαπατούσαν. Για αυτό στήριξαν τα σφαγεία των ΚΕΠΑ, την απογραφή και τον κανονισμό καρμανιόλα τον ΚΕΒΑ. Ήξεραν για το σχέδιο κατακρεούργησης των επιδομάτων και όμως σφύριζαν αδιάφορα αρνούμενοι όλο το προηγούμενο διάστημα να οργανώσουν κινητοποιήσεις. Και τώρα υποκριτικά διαμαρτύρονται για να εκτονώσουν και να επανεγκλωβίσουν την δυσαρέσκεια του κόσμου. Η πανελλαδική κινητοποίηση που έχουν ανακοινώσει για τις 27/09 δεν πρέπει να αφεθεί στα χέρια τους αλλά να αξιοποιηθεί με την μαχητική και μαζική παρουσία στα μπλοκ της ΣΕΑΑΝ και του ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ. Άλλωστε κάτω από την όξυνση των προβλημάτων, την πίεση του κόσμου αλλά και της μαχητικής κινητοποίησης της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου στις 30/08 αναγκάστηκαν και την προκήρυξαν για να την χρησιμοποιήσουν σα μέσο εκτόνωσης, αφήνοντας στο απυρόβλητο την πολιτική της συγκυβέρνησης, της τρόικα και της ΕΕ. Είναι επικίνδυνοι απομονώστε τους!

Σε όλα αυτά η μόνη απάντηση είναι ο συλλογικός, οργανωμένος αγώνας σε αγωνιστική συμπαράταξη με το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα,  την ΣΕΑΑΝ και την κοινωνική συμμαχία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Μπορούμε  και πρέπει με τον αγώνα μας να ακυρώσουμε στην πράξη τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, κεφαλαίου και ΕΕ.

 

Κανένας μόνος του στη θύελλα! Ενημερώστε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε συνάδελφος ώστε έγκαιρα, συλλογικά, οργανωμένα να παρέμβουμε και να τα αντιμετωπίσουμε στο τηλ: 210 5221411 ή στο email: seaan@hotmail.gr 

 

Αγώνας τώρα:

1. Ενάντια στην κατακρεούργηση των επιδομάτων, ούτε 1€ δεν θα δεχτούμε περικοπή.

2. Εδώ και τώρα έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1000€ για όλες τις οικογένειες των ΑΜΕΑ για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν στοιχειωδώς τις επιπτώσεις από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και την κρίση.

3. Άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση καταβολή όλων των οφειλόμενων σε ασθενείς, ανάπηρους και χρόνιους πάσχοντες αλλά και στους υγειονομικούς. Να μη μείνει κανείς χωρίς τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείες. Να σφραγιστούν τώρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλα τα βιβλιάρια υγείας των ανασφάλιστων ΑΜΕΑ.

4. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία πρόνοια και ειδική αγωγή με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Όλοι στις 27/09/2012 στο πανελλαδικό συλλαλητήριο πρωσυγκέντρωση στις 9:30 Π.Μ. στην Χαλκοκονδύλη Πλατεία Βάθης !!!

 

 

Η Γραμματεία Χρονίων Παθήσεων της ΣΕΑΑΝ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 25 Σεπτέμβριος 2012 08:26