Αρχική

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

ΕΝΙΑΙΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, τηλ. και  φαξ: 210 52 21 411, e – mail:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.    www.goneisamea.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Γονείς και κηδεμόνες, ανάπηροι, μαθητές.
Το χρόνιο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία όχι μόνο δεν έχει λυθεί αλά εξακολουθεί να δυσκολεύει γονείς και μαθητές.

    Η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ συνεχίζουν την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων μεταφέροντας το πρόβλημα από το Υπουργείο Παιδείας στην τοπική αυτοδιοίκηση που λόγω ελλείψεις χρηματοδότησης από το κράτος αδυνατεί να ανταπεξέλθει ρίχνοντας με την σειρά τους την ευθύνη της μεταφοράς των παιδιών στους γονείς βάζοντας τους το δίλημμα  ή πληρώνουν το κόστος της μεταφοράς ή τα παιδιά δεν πάνε σχολείο.
Στόχος αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής  είναι η εκπαίδευση και ειδική αγωγή να περάσει εξολοκλήρου στα χέρια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας μέσω των ΜΚΟ
Την ώρα που οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πλήττονται βάναυσα μέτρα της κυβέρνησης (χαράτσια, μειώσεις  μισθών, συντάξεων και περικοπές επιδομάτων και θεραπειών), καλούνται να βάλουν το χέρι ποιο βαθιά στην τσέπη για την μεταφορά και εκπαίδευση των παιδιών τους.

    Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ (ΕΣΑΜΕΑ, ΠΟΣΓΑΜΕΑ) έβαζαν και συνεχίζουν να βάζουν πλάτη στις εντολές της ΕΕ της τρόικα και της συγκυβέρνησης που εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές.
Με αφορμή την οικονομική κρίση και τα μέτρα των 11,5 δις € της κυβέρνησης το Υπ. Παιδείας προχωρά σε μείωση δαπανών στην εκπαίδευση και ειδική αγωγή προχωρώντας σε απολύσεις και μείωση εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα την συρρίκνωση της δημόσιας ειδικής εκπαίδευσης δίνοντας σαν μόνη διέξοδο τα ιδιωτικά σχολεία χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές..
Οι παραπάνω αποφάσεις οδηγούν τα υπάρχοντα σχολεία άλλα σε κλείσιμο (ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ) και άλλα να ζητούν τροφεία από τους γονείς (ΘΕΟΤΟΚΟΣ).

    Καλούμε γονείς και εκπαιδευτικούς σε ενιαίο μέτωπο ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που υπαγορεύει η ΕΕ και εφαρμόζει η κυβέρνηση, σε ετοιμότητα και συστράτευση με τον ενιαίο σύλλογο γονέων ΑΜΕΑ την ΣΕΑΑΝ και τις λαϊκές επιτροπές διεκδικώντας.

1) Άμεση χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό στα σχολεία της ειδικής αγωγής.

2) Ενιαίος δημόσιος φορέας μεταφοράς των μαθητών.

3) Καμιά απόλυση, μαζικές προσλήψεις σε εκπαιδευτικό και ειδικό επιστημονικό προσωπικό.

4) Δημόσια και δωρεάν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και ειδική αγωγή.  

Το ΔΣ 

Η Πρόεδρος          Ο Γραμματέας 

              Σοφια Σαριδάκη      Μιχάλης Λαλαδάκης