Αρχική

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΑΑΝ 02-08-2012

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)
Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος πλ. Βάθη, τηλ.: 2105221411,
www.eskamea.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοινή πλατιά σύσκεψη τη ΣΕΑΑΝ και του ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ την Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012. Η επιτυχία έχει να κάνει με την ενιαία θέληση των φίλων, των μελών και των στελεχών της ΣΕΑΑΝ και του ΕΝΙΑΙΟΥ να ανταποκριθούν στην μεγάλη ευθύνη τους να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση του αγώνα των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων, των γονέων και κηδεμόνων για την απόκρουση της βάρβαρης επίθεσης της κυβέρνησης, της ΤΡΟΙΚΑ, της ΕΕ ενάντια στα δικαιώματα των αναπήρων, ενάντια στην ίδια την ζωή τους, την οικογένεια τους.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη, αφού άκουσαν την εισήγηση και τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε κατά την διάρκεια της συζήτησης κατέληξαν στα παρακάτω συμπεράσματα:

1) Η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και της κυβέρνησης να καταβληθούν τα επιδόματα των ΑΜΕΑ μέσα στον Αύγουστο από τα κονδύλια που ήταν να δοθούν στους δήμους, γίνεται σίγουρα κάτω από την πίεση που έχουν ασκήσει οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες, οι γονείς και κηδεμόνες, το αγωνιστικό ριζοσπαστικό αναπηρικό κίνημα.
2) Όμως ταυτόχρονα η απόφασή τους τα λεφτά για τα επιδόματα να δοθούν μέσα από τα προβλεπόμενα κονδύλια για τους δήμους για τον μήνα Αύγουστο και όχι από τα κονδύλια που είχαν προβλεφθεί στον κρατικό προϋπολογισμό για τα επιδόματα των ΑΜΕΑ έχει τις εξής πλευρές: A) Η πρόφαση του υπουργού ότι η επιλογή του αυτή έχει να κάνει με «ηθική του υποχρέωση» θέλει να συγκαλύψει την ουσιαστική στάση πληρωμών για τις κοινωνικές δαπάνες από το κράτος. Β) Θέλει να παρουσιαστεί η κυβέρνηση ως φιλεύσπλαχνη (!!!) απέναντι στους αναπήρους, υποκρισία στην νιοστή. Γ) Ακόμα αυτό που θέλουν να πετύχουν είναι να αντιπαραθέσουν τους αναπήρους και τις οικογένειες τους με τα άλλα λαϊκά στρώματα που περιμένουν και αυτά μέσα από την λειτουργία των ανεπαρκέστατων υπηρεσιών των δήμων, την κάλυψη ενός μικρού έστω μέρους των δικών τους αναγκών σε αυτή την δύσκολη στιγμή. Πρακτικά αυτό που θα κάνουν είναι να λένε στους γονείς που τα παιδιά τους θα διώχνονται από τους παιδικούς σταθμούς πως δεν υπάρχουν χρήματα για την λειτουργία των σταθμών γιατί δοθήκαν για να πληρωθούν τα επιδόματα των ΑΜΕΑ. Μια άλλη έκδοση του κοινωνικού αυτοματισμού ή εκφασισμού.

      Όμως λεφτά υπάρχουν και δίνονται αφειδώς για την στήριξη της επιχειρηματικότητας, όπως τα 200 δις ευρώ που έχουν χαρίσει οι κυβερνήσεις στις τράπεζες.

Πριν από καιρό αντιπαρέθεταν το ένα τμήμα των εργαζομένων έναντι του άλλου, «για όλα έφταιγαν οι δημόσιοι υπάλληλοι» κλπ ενώ με τα μέτρα τους τσακίστηκαν όλοι. Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν το «όλοι μαζί τα φάγαμε», «και οι 300 φταίνε», παραπέρα αντιδραστικοποίηση της προπαγάνδας με το «ένοχοι είμαστε όλοι». Τελευταία γεύονται και οι ανάπηροι και οι γονείς και κηδεμόνες μια ακόμα πιο αντιδραστική και φασίζουσα προπαγάνδα. «Τα ασφαλιστικά ταμεία τα χρεοκόπησαν οι ανάπηροι-μαϊμού, όλοι οι ανάπηροι είναι μαϊμού, το κράτος χρεοκόπησε από τις κοινωνικές παροχές, από τις παροχές στα ΑΜΕΑ, από τους ανάπηρους-μαϊμού». Οι ανάπηροι καλούνται και ξανακαλούνται σε επιτροπές και συνεχώς πρέπει να αποδεικνύουν ότι δεν είναι ελέφαντες. Τη ίδια στιγμή οι καλοπληρωμένοι δημοσιογράφοι των καναλιών των μεγαλοεπιχειρηματιών, των εφοπλιστών και των εργολάβων γιομίζουν τις εκπομπές και τις σελίδες των εφημερίδων τους με ρεπορτάζ για τους ανάπηρους-μαϊμού όταν δεκάδες χιλιάδες ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες λόγω των περικοπών αλλά και της καθυστέρησης των επιδομάτων δεν μπορούν να εξασφαλίσουν το φαγητό της ημέρας πόσο μάλλον τα φάρμακα ή τις αναγκαίες θεραπείες.


                                     ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗΣ!!!
Η ΣΕΑΑΝ και ο ΕΝΙΑΙΟΣ  καλούν όλους τους ανάπηρους, τους χρόνιους πάσχοντες και τις οικογένειες τους στην ύψιστη δυνατή ετοιμότητα γιατί δεν ξέρουμε αν τελικά θα καταβληθούν τα επιδόματα σε όλους ανεξαιρέτως. Αφού είναι γνωστό πως ένα μεγάλο μέρος των συναδέλφων έχει να πάρει επίδομα από τον προηγούμενο Μάρτη. Έτσι κι αλλιώς είναι γνωστός ο σχεδιασμός τους για την κατάργηση των επιδομάτων των ΑΜΕΑ προκειμένου να δίνεται επίδομα μόνο σε αυτούς που ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας. Ένα μέρος αυτού του σχεδιασμού μπορεί να υλοποιηθεί με τα μέτρα εξοικονόμησης 11,5 ή 16 δις €, μέτρα που συμφώνησε η τρικομματική κυβέρνηση με την ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ.

                                 Πρωτοβουλίες της ΣΕΑΑΝ το επόμενο διάστημα:
 Έκδοση ενημερωτικού υλικού
 Συσκέψεις και περιοδείες και μες στον Αύγουστο
 Επαναφορά του θέματος των κινητοποιήσεων σε όλα τα όργανα του αναπηρικού και γονεικού κινήματος.

Αν δεν πληρωθούν τα επιδόματα ή αποφασιστούν και νέα αντιλαϊκά μέτρα μες στον Αύγουστο θα υπάρξει αγωνιστική απάντηση σε συνδυασμό με το ταξικό, εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, τις Λαϊκές επιτροπές, την κοινωνική Συμμαχία.

Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την επιτυχία τις Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΕΝΙΑΙΟΥ στις 7 Σεπτέμβρη, ενώ θα ακολουθήσει νέα, πλατιά σύσκεψη της ΣΕΑΑΝ.

Προϋπόθεση για να αντιμετωπίσουμε με επάρκεια, αξιοπρέπεια και όρους νίκης την βάρβαρη αυτή επίθεση στις ζωές μας είναι η επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης-Λαχειοφόρου της ΣΕΑΑΝ που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τέλος οι συμμετέχοντες εκφράζουν την αμέριστη αλληλεγγύη τους στους αγωνιστές Χαλυβουργούς και το Σωματείο τους που δέχονται την βάρβαρη επίθεση του κράτους του Μάνεση και της τάξης του, των ΜΜΕ, των ΜΑΤ και του πειθήνιου υπηρέτη τους, την δικαιοσύνη με τον αριστερό της προϊστάμενο. Ο Χαλυβουργοί ήταν και θα είναι Νικητές. Είμαστε αποφασιστικά στο πλευρό τους, η νίκη τους θα είναι νίκη όλων μας.

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
03/08/2012

Τελευταία Ενημέρωση (Σάββατο, 04 Αύγουστος 2012 14:38)