ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤH ΣΤΑΣH ΕΡΓΑΣΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 06 Απρίλιος 2012 08:16
Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής
(Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α.)

Χαλκοκονδύλη 13, 104 32 Αθήνα
τηλ.: 2105238148, 6973929817 fax: 2105230819, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΟΛΟΙ ΣΤH ΣΤΑΣH ΕΡΓΑΣΙΑΣ (10:00 – 14:00) ΚΑΙ ΣΤHN ΠΑΡΑΣΤΑΣH ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ (11:00) ΤΗ  ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Προχωράμε σε στάση εργασίας τη Δευτέρα 9 Απριλίου 2012 από τις 10:00 έως τις 14:00 και σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 11:00 έξω από το Οικοτροφείο αυτιστικών παιδιών «Άγιος Νικόλαος» (Ανθηρού και Ιτιάς, Παιανία) σε συμπαράσταση στους απολυμένους συναδέλφους μας απαιτώντας την επαναπρόσληψη τους.

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση του οικοτροφείου που προχωρά για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες σε απολύσεις εργαζομένων. Η Διοίκηση επικαλείται «οικονομικούς λόγους» ενώ το προηγούμενο διάστημα είχε προβεί σε προσλήψεις προσωπικού. Οι  εναλλαγές αυτές στο προσωπικό πηγαίνει ενάντια σε κάθε επιστημονικό δεδομένο που αναδεικνύει την ανάγκη σταθερότητας του προσωπικού που φροντίζει άτομα με αυτισμό. Οι συχνές εναλλαγές - που φαίνεται να βολεύουν τη Διοίκηση ώστε να μην αποκτούν δικαιώματα οι εργαζόμενοι - εκθέτουν σε κίνδυνο τα άτομα με αυτισμό δημιουργώντας τους ανασφάλειες και φοβίες και όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για το ξέσπασμα κρίσεων. Φαινομενικά η Διοίκηση φροντίζει για την ύπαρξη του απαραίτητου επιστημονικού προσωπικού, το οποίο στη συνέχεια αρχίζει να ξεφορτώνεται ενώ παράλληλα ασκεί την εξουσία της πάνω στο προσωπικό αυτό μη επιτρέποντας την ορθή εφαρμογή του όποιου επιστημονικού έργου με τις παρεμβάσεις της και την τρομοκράτηση των εργαζομένων.

Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση για τη χρήση συστήματος καμερών σε όλους τους χώρους του οικοτροφείου με το πρόσχημα της ασφάλειας των παιδιών που φιλοξενούνται εκεί. Φαίνεται πως δεν σέβεται ούτε την ίδια την αξιοπρέπεια των ατόμων που φιλοξενούνται στο οικοτροφείο. Τα άτομα αυτά παρότι συχνά και λαθεμένα αναφερόμαστε σ’ αυτά ως παιδιά, είναι ενήλικες και έχουν δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή και στη μη έκθεση αυτής. Η ύπαρξη καμερών καταπατά τα όποια δικαιώματά τους. Οι κάμερες, δε, χρησιμοποιούνται και για την παρακολούθηση,  την αξιολόγηση και τον εκφοβισμό των εργαζομένων. Οι συνάδελφοί μας εκεί καταγγέλλουν πως οι προηγούμενες απολύσεις (12/2011) έγιναν ακριβώς γιατί όπως τους είπαν μέλη της Διοίκησης μία από τις απολυμένες συναδέλφισσες «δεν χάιδευε τα παιδιά στο κεφάλι πριν τον ύπνο» και «τραβήχτηκε όταν ένα από τα παιδιά προσπάθησε να την ακουμπήσει» ενώ είχε τα κόπρανά του στα χέρια του.

Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση για την τρομοκράτηση των εργαζομένων στη διάρκεια του αγώνα τους για την επαναπρόσληψη των τριών συναδέλφων τους. Η Διοίκηση προχώρησε σε ομαδική απειλή περί κυρώσεων στους εργαζόμενους που θα συμμετάσχουν.

Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση για την τρομοκράτηση των γονιών που συμπαραστάθηκαν στους εργαζόμενους και τους απείλησε με εκδίωξη του παιδιού τους από το οικοτροφείο. Γονείς οι οποίοι προκαταβολικά έδωσαν 10.000€ για να έχει θέση το παιδί τους στο οικοτροφείο και συνεχίζουν να πληρώνουν έως και 1.000€ το μήνα.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων που βιώνουν την τρομοκρατία καθημερινά στο χώρο δουλειάς τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΚΑΜΕΡΩΝ

Η κατάσταση αυτή είναι άλλο ένα παράδειγμα των αποτελεσμάτων της απουσίας δημόσιων δομών πρόνοιας και ειδικής αγωγής, κεντρικά σχεδιασμένων που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία ή/και ψυχική ασθένεια και των οικογενειών τους και θα τις καλύπτουν με βάση τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.

Είναι άλλο ένα παράδειγμα των αποτελεσμάτων της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του χώρου όπου ο κάθε ιδιώτης, εταιρεία ή διοίκηση δήθεν φιλανθρωπικού σωματείου ή ΜΚΟ  δημιουργεί τη δική του επιχείρηση.

Δείχνει με τον πιο χειροπιαστό τρόπο το που μας έχουν οδηγήσει αλλά και που μας πηγαίνουν οι μέχρι σήμερα κυβερνητικές επιλογές. Δείχνουν την συνεχιζόμενη κατακρήμνιση της υγείας και της πρόνοιας και της προσφοράς τους στο βωμό του κέρδους των επιχειρήσεων. Δείχνουν το δρόμο της εξαθλίωσης για τους ανθρώπους με αναπηρία ή/και ψυχική ασθένεια, των οικογενειών τους και των εργαζομένων που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Οι φτωχές λαϊκές οικογένειες, οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν από την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Γι’ αυτό παλεύουμε για:

Δημόσια και δωρεάν υγεία – πρόνοια – ειδική αγωγή για όλους όσους την έχουν ανάγκη με βάση τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα με παράλληλη απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης.

Άμεση κάλυψη των αναγκών όλων των δομών από τον κρατικό προϋπολογισμό στην προοπτική ένταξής τους στο δημόσιο.

Κατάργηση κάθε πληρωμής από τις οικογένειες ή/και τους εξυπηρετούμενους.

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

ΤΟ Δ.Σ.