ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 05 Απρίλιος 2012 08:33
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΙΛΙΟY
ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΙΛΙΟY, ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Κ.Β. Η ΜΗΤΕΡΑ
ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ 

Χαλκοκονδύλη 37,2ος ορ., Αθήνα, τηλ. & φαξ: 2105221411,
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Site: www.eskamea.gr www.goneisamea.gr

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ

Όλοι την Πέμπτη, 5 του Απρίλη στις 11 π.μ, στη συγκέντρωση στον χώρο του Ε.Ι.Α.Α και στο συμβολικό αποκλεισμού της λεωφόρου Χασιάς. 

Συντονίζουμε τον αγώνα μας.

 Εργαζόμενοι του Κέντρου Βρεφών «Η Μητέρα», του ΕΙΑΑ, του Ιδρύματος «Η Θεοτόκος», εργαζόμενοι των ειδικών σχολείων του Ίλιου, γονείς και κηδεμόνες, μαθητές, ανάπηροι, κάτοικοι της περιοχής.

 ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

Ενιαίο μέτωπο ενάντια στην πολιτική που συρρικνώνει και εμπορευματοποιεί την Υγεία, την Πρόνοια και την Ειδική Αγωγή 

ΚΑΤΩ η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, η τρόικα, η ΕΕ και τα κόμματα του κεφαλαίου.

Παλεύουμε ενάντια στο κλείσιμο των ιδρυμάτων της περιοχής μας, για να μη συρρικνωθεί παραπέρα το Κ.Β. Μητέρα και για να μην αφεθεί η προστασία του εγκαταλελειμμένου παιδιού στους διάφορους εμπόρους των ΜΚΟ.

Για να μην περάσει η αποκατάσταση ολοκληρωτικά στα χέρια των μεγαλοεπιχειρηματιών με τη συρρίκνωση και την ολοκληρωτική του άλωση από τις εταιρείες του ΕΙΑΑ.

Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ειδικής αγωγής και τη διάλυση των ειδικών σχολείων του Ιλίου, για να σταματήσουν οι γονείς να πληρώνουν για τις ανάγκες εκπαίδευσης και αποκατάστασης των ανάπηρων παιδιών τους.

Κάτοικοι των λαϊκών οικογενειών του Ιλίου, του Καματερού και των Αγ. Αναργύρων τα προβλήματα της υγείας, της πρόνοιας, της παιδείας και της ειδικής αγωγής είναι πρώτα απ’ όλα υπόθεση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, των ριζοσπαστικών, λαϊκών οργανώσεων, της αντιμονοπωλιακής κοινωνικής συμμαχίας, των λαϊκών επιτροπών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενοι των ιδρυμάτων πρόνοιας της περιοχής, εργαζόμενοι και εκπαιδευτικοί των ειδικών σχολείων του Ίλιον, γονείς και κηδεμόνες, μαθητές, ανάπηροι,

Η επίθεση στη ζωή μας, στις οικογένειές μας, στα δικαιώματά μας γενικεύεται. Με πρόσχημα την κρίση και το δημόσιο χρέος που οι ίδιοι δημιούργησαν κυβέρνηση, μεγαλοεπιχειρηματίες, ΕΕ και τρόικα, θέλουν να την φορτώσουν σε εμάς για να τσακίσουν δικαιώματα που χρειάστηκαν σκληρούς αιματηρούς αγώνες δεκαετιών για να κατακτηθούν. Περικόπτουν μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, βάζουν χαράτσια, μειώνουν τις δημόσιες κοινωνικές δαπάνες για  υγεία, πρόνοια, παιδεία, ειδική αγωγή. Καταργούνται οι κλαδικές συμβάσεις, βάζουν τροφεία, κόβουν θεραπείες, φάρμακα τεχνικά βοηθήματα, ενώ έρχεται και νέα μείωση στους μισθούς στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ανοίγει έτσι ο δρόμο για δεκάδες χιλιάδες απολύσεις τα επόμενα χρόνια. Και όλ’ αυτά για να μεταφέρουν κονδύλια, για να μαζέψουν χρήμα προκειμένου να στηρίξουν το μεγάλο κεφάλαιο, δεν τους φτάνουν τα 600 δις ευρώ που έχουν καταθέσεις στην Ελβετία, θέλουν να ρίξουν ακόμα περισσότερο την τιμή της εργατικής δύναμης. Μας επιβάλουν μισθούς και εργασιακά δικαιώματα Κίνας και Αφρικής, θέλουν να μας γυρίσουν στον μεσαίωνα.

Προχωρούν ακόμα και στο κλείσιμο τμημάτων, κλινικών, νοσοκομείων και ιδρυμάτων πρόνοιας, κάνουν συγχωνεύσεις. Όπως, η μετατροπή του Ε.Ι.Α.Α. σε παράρτημα του ΚΑΤ με το κλείσιμο τμημάτων, την μετατροπή του σε νοσοκομείο επιχείρηση με πρώτο βήμα την κατάργηση του εργαστηριακού τομέα, με παραπέρα συρρίκνωση του ιδρύματος και τις όποιες παροχές που έδινε μέχρι τώρα, για να δοθεί πιο εύκολα στα χέρια των επιχειρήσεων, που ήδη κάνουν παρτυ στο χώρο.

Με τη παραπέρα υποβάθμιση των υπηρεσιών του Κέντρου Βρεφών «Η ΜΗΤΕΡΑ» για την ενίσχυση της δράσης των ιδιωτών στο τομέα της προστασίας του εγκαταλελειμμένου και χωρίς οικογένεια παιδιού, με αποφάσεις και σχέδια που θ’ ανοίξουν ακόμη περισσότερο τον δρόμο για την εμπορία παιδιών στην χώρα μας. Ενώ οι ελλείψεις προσωπικού, καθιστούν προβληματική την λειτουργία του ιδρύματος, η Διοίκηση συμπράττοντας στο έγκλημα αυτό κατέφυγε στη λύση της επαιτείας, ζητώντας από την «κοινωνία» να συνδράμει εκτός όλων των άλλων και στη λειτουργία του «Μητέρα» για την αγορά αναγκαίων αγαθών όπως πετρέλαιο, τρόφιμα, κλπ. Οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα ΘΕΟΤΟΚΟΣ, μένουν απλήρωτοι για μήνες και οι γονείς πιέζονται πέρα από αυτά που πληρώνουν τα ασφαλιστικά τους ταμεία να πληρώνουν και από την τσέπη τους τροφεία κάθε μήνα.

Ενώ το κράτος στο όνομα της κρίσης περικόπτει και αυτή τη μικρή του συνεισφορά, οι απολύσεις είναι στην ημερήσια διάταξη (ΚΕΑΤ, ΕΡΜΗΣ, στο οικοτροφείο για παιδιά με αυτισμός «ο Αγ. Νικόλαος,» δομές ψυχικής υγείας) κ.λ.π. ιδρύματα και ειδικά σχολεία χωρίς υλικά, με ελάχιστο προσωπικό οδηγούνται ουσιαστικά στο κλείσιμο.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 

 • Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας υγεία-πρόνοια-παιδεία-ειδική αγωγή.
 • Απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δράσης, ανοιχτής ή συγκαλυμμένης μέσω των διαφόρων Μ.Κ.Ο.
 • ʼμεση ίδρυση δημόσιων και δωρεάν κέντρων αποκατάστασης με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε όλη την χώρα.
 • Όχι στη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών, πρόνοιας και ιδρυμάτων, των δημόσιων κέντρων αποκατάστασης και ειδικής αγωγής. Καμία πληρωμή για φάρμακα, θεραπείες και τεχνικά βοηθήματα. Να σταματήσουν οι γονείς να πληρώνουν για τις ανάγκες εκπαίδευσης και αποκατάστασης του ανάπηρου παιδιού τους. Να βρουν το δικό τους σχολείο τα 185.000 παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες που είναι σήμερα εκτός ειδικής αγωγής.
 • Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Όχι στο σφαγιασμό μισθών και συντάξεων.
 • Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα σε όλους τους εργαζόμενους στην πρόνοια και στην ειδική αγωγή. Καμία απόλυση – μονιμοποίηση όλων.
 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τις ανάγκες ανάπτυξης αυτών των ιδρυμάτων.
 • Να μην κλείσει κανένα κέντρο, χρηματοδότηση των λειτουργικών τους αναγκών 100% από το κράτος με την προοπτική ένταξή τους στο δημόσιο.
 • Δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες ολόπλευρης στήριξης της οικογένειας του βαριά αναπήρου, της ανάπηρης γυναίκας, της μητέρας με ανάπηρο παιδί.
 • Δημόσιες υιοθεσίες από δημόσια ιδρύματα με απαγόρευση της εμπλοκής των ιδιωτών ή οποιασδήποτε Μ.Κ.Ο. στη διαδικασία των υιοθεσιών.
 • Όχι στα χαράτσια και την φοροληστεία. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Κανένα σχολείο χωρίς πετρέλαιο. Συσσίτια για όλα τα παιδιά στα σχολεία.

 

Εργαζόμενοι του Κέντρου Βρεφών Η Μητέρα, του ΕΙΑΑ, γυρίστε την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των σωματείων σας, που για μία ακόμα φορά έδειξαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετούν, απορρίπτοντας την πρόταση για κοινό μέτωπο πάλης του ταξικού, εργατικού αλλά και του αναπηρικού κινήματος, κόντρα στα κοινά προβλήματα της πρόνοιας και της ειδικής αγωγής, φοβούμενοι!! όπως είπαν «πως θα χρωματιστούν.»

Αλήθεια η δράση των εταιρειών στον χώρο της αποκατάστασης και των διαφόρων Μ.Κ.Ο. και της  εμπορίας παιδιών τι χρώμα έχει;!!

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας, αλλάζουμε τους συσχετισμούς δύναμης παντού, απομονώνουμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, στο εργατικό και το αναπηρικό κίνημα. Φτιάχνουμε επιτροπή αγώνα εργαζομένων του χώρου μας κάτω από το πλαίσιο του Π.Α.ΜΕ. 

Ενισχύουμε τις Λαϊκές Επιτροπές της περιοχής μας. Συστρατευόμαστε μαζικά με την Σ.Ε.Α.ΑΝ. και τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και νήσων, με την μεγάλη κοινωνική συμμαχία των αντιμονοπωλιακών δυνάμεων, όπως προσδιορίζεται από το κοινό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ. Γιατί μονοπώλια και δικαιώματα των εργαζόμενων, των αναπήρων, και των χρονίως πασχόντων, των λαϊκών οικογενειών δεν συμβιβάζονται. Δυναμώνουμε τον αγώνα για την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής, για να ανοίξει ο δρόμος για μια ανάπτυξη που θα υπηρετεί αποκλειστικά τις λαϊκές ανάγκες.

Όλοι στον δρόμο του αγώνα, μπορούμε να νικήσουμε!

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 05 Απρίλιος 2012 14:35