ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27/03 ΣΤΙΣ 12:00 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 27 Μάρτιος 2012 08:51

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27/03 ΣΤΙΣ 12:00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΟΧΙ στο κλείσιμο των κέντρων ειδικής αγωγής (Ερμής, Αμυμώνη).

ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση του χώρου του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού και της παλιάς  αμερικανικής βάσης.

ΟΧΙ στις απολύσεις και την τρομοκρατία των διοικήσεων.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, συναγωνιστές-συναγωνίστριες, οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Η άγρια επίθεση της μαύρης κυβέρνησης του κεφαλαίου ,της ΤΡΟΙΚΑ, της Ε. Ε, ενάντια στα δικαιώματά μας, στις ζωές μας, στα παιδιά μας, στις οικογένειές μας γενικεύεται.

Όσοι είχαν αυταπάτες ότι την πρόνοια, την ειδική αγωγή, τα ΑΜΕΑ, τους χρόνιους πάσχοντες, θα τους εξαιρέσουν από την επίθεσή τους πρέπει γρήγορα να πάρουν θέση στον αγώνα για την απόκρουση αυτής της βάρβαρης λαίλαπας. Όσοι συνεχίζουν να καλλιεργούν αυταπάτες, συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και παπαγαλάκια του συστήματος είναι επικίνδυνοι, αποτελούν μηχανισμούς της εξουσίας τους και πρέπει να απομονωθούν.

Πάνω από 6.000 εργαζόμενοι στους χώρους μας παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, οι απολύσεις είναι στην ημερήσια διάταξη (ΚΕΑΤ, ΕΡΜΗΣ, δομές ψυχικής υγείας) ενώ οι εργαζόμενοι στο είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Ιδρύματα και ειδικά σχολεία χωρίς υλικά, με ελάχιστο προσωπικό οδηγούνται ουσιαστικά στο κλείσιμο. Οι αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑΜΕΑ βρίσκονται  στο σφαγείο των ΚΕΠΑ και του νέου ΚΕΒΑ (κανονισμός εκτίμησης βαθμού αναπηρίας).

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!

Με πρόσχημα την επιχειρηματική αξιοποίηση του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού οδηγούν στο κλείσιμο το κέντρο ειδικής αγωγής «Ερμής» που καλύπτει σήμερα 80 παιδιά με νοητική στέρηση  και εγκεφαλική παράλυση από τα 120 που κάλυπτε πριν 3 χρόνια γιατί τα 40 εκδιώχθηκαν επειδή οι γονείς τους δεν είχαν να πληρώσουν και το κέντρο «Ίρις» για 40 τυφλά, πολυανάπηρα παιδιά. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για πολλούς μήνες, αντιμετωπίζουν την εργοδοτική τρομοκρατία, ενώ η διοίκηση του «Ερμή» εκδικητικά αρνήθηκε να καταβάλει το μέρος των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που κάνουν επίσχεση και  ξεκίνησε τις απολύσεις.  Οι γονείς σε αυτά τα κέντρα εκτός από αυτά που καταβάλουν μέσω των ασφαλιστικών τους ταμείων πληρώνουν 300 και 400 ευρώ το μήνα από την τσέπη τους. Οι διοικήσεις αυτών των κέντρων στήριξαν την πολιτική των κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια, βρέθηκαν απέναντι από τις ανάγκες των παιδιών, των γονιών τους αλλά και των εργαζομένων. Η όψιμη αντίδρασή τους για την εκδίωξη των κέντρων από τις εγκαταστάσεις τους είναι υποκριτική και δεν τους απαλλάσσει από τις ευθύνες τους.

Υπάρχει διέξοδος!

Είναι ανάγκη να προχωρήσουμε σε ενιαίο, συντονισμένο αγώνα για να μην πέσουν στον καιάδα οι εργαζόμενοι και τα ΑΜΕΑ αλλά αυτοί, ο ανταγωνισμός τους και η κερδοφορία που θέλουν να υπηρετήσουν. Πρέπει να μας γίνει συνείδηση, κανένας μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Τα προβλήματα του κάθε χώρου, κάθε τμήματος των εργαζομένων, των λαϊκών οικογενειών πρέπει να γίνει ζητήματα του λαϊκού κινήματος. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας! Ένας για όλους και όλοι για έναν. Σήμερα κλείνουν τον «ΕΡΜΗ», την «Αμυμώνη»(Ίρις) αύριο το δικό σου κέντρο. Σήμερα απολύουν στο ΚΕΑΤ και τον «ΕΡΜΗ» αύριο μπορεί να είσαι και εσύ. Ο καλά οργανωμένος αγώνας όπως ήταν στο ΚΕΑΤ με ενιαία γραμμή και θέληση, μαθητές, γονείς, εργαζόμενοι, αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, λαϊκές επιτροπές μας δίνει δύναμη και πείρα για να απλωθεί και σε άλλους χώρους της πρόνοιας και της ειδικής αγωγής.      

Κάτοικοι των γύρω δήμων κάντε δική σας υπόθεση το να μην περάσει ο χώρος του παλιού αεροδρομίου του ελληνικού στα χέρια των μονοπωλιακών συμφερόντων. Το έχουμε όλοι ανάγκη να γίνει ένας μεγάλος πνεύμονας πρασίνου με δωρεάν αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους ψυχαγωγίας για το λαό και την νεολαία. Χρόνια ήθελαν να διώξουν τα ειδικά σχολειά γιατί ρίχνουν την τιμή της γης, λένε οι έμποροι της ζωής μας. Νομίζουν ότι βρήκαν την ευκαιρία. Να τους διαψεύσουμε. Ενιαία είναι η επίθεση που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι, οι γυναίκες, οι ανάπηροι των λαϊκών οικογενειών, ενιαία πρέπει να είναι και η απάντηση.

Προχωρούμε σε ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την Τρίτη 27 του μήνα στις 12:00 το μεσημέρι έξω από την παλιά αμερικάνικη βάση του ελληνικού με συμβολικό αποκλεισμό της λεωφόρου Βουλιαγμένης. Κάνουμε δική μας υπόθεση την επιτυχία και την μαζικότητα της!

Εργαζόμενοι, ΑΜΕΑ, Χρόνιοι Πάσχοντες, Γονείς και Κηδεμόνες μια γροθιά.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Μπορούμε να τους ανατρέψουμε!

Να μην κλείσει  καμία υπηρεσία πρόνοιας, κανένα ίδρυμα, κανένα κέντρο ειδικής αγωγής. Όχι στο κλείσιμο ΕΡΜΗ, Ίρις(Αμυμώνη)-Κάτω τα χέρια από το ΚΕΑΤ

 Μαχητικά διεκδικούμε:

  • Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων.
  • Να καλυφθούν όλες οι λειτουργικές ανάγκες των δομών από τον κρατικό προϋπολογισμό με προοπτική ένταξης τους στο δημόσιο.
  • Όχι στις απολύσεις στα κέντρα ειδικής αγωγής-μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων.
  • Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας - πρόνοιας - παιδείας - ειδικής αγωγής με ταυτόχρονη απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης.
  • Καμία περικοπή σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα
  • Να βρουν σχολείο τα 185.000 παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες που βρίσκονται εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27/03 ΣΤΙΣ 12:00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

 
Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής και νήσων
Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων(Σ. Ε. Α. ΑΝ. )
Σωματείο εργαζομένων στις μονάδες, τα ιδρύματα και τα σχολεία ειδικής Αγωγής(Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α.)
Σύλλογος Εργαζομένων ΕΡΜΗ
Επιτροπές Αγώνα Ελληνικού, Αργυρούπολης, Γλυφάδας
ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 03 Απρίλιος 2012 16:26