Συνεχίζουμε τον αγώνα μας… PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 13 Μάρτιος 2012 08:48
Μαθητική κοινότητα Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών Καλλιθέας

Καλλιθέα 12/03/2012

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας…

Σήμερα στη Γ.Σ. της μαθητικής κοινότητας ,με ομόφωνη απόφαση,  προχωρήσαμε σε κατάληψη των κεντρικών εγκαταστάσεων του ΚΕΑΤ με τη στήριξη της ΣΕΑΑΝ.

Κάποιοι νόμιζαν, κυβέρνηση και διοίκηση, ότι επειδή είμαστε παιδιά μπορούν να μας κοροϊδεύουν. Είναι γελασμένοι. Αξιοποιούσαμε τον χρόνο για να συσσωρεύσουμε πείρα, δίναμε τον αγώνα μας με  διάφορους τρόπους και αφήναμε τον χρόνο να τους αποκαλύπτει.

Στην αρχή της χρονιάς μας εγγυήθηκαν ότι όλα είχαν εξασφαλιστεί… βιβλία, καθηγητές, ανακαίνιση του παλιού κτιρίου… και όλα «μέλι γάλα»! Παρολαυτά, δεν τους πιστέψαμε και επιβεβαιωθήκαμε! Οι καθηγητές μας κάνουν επίσχεση γιατί είναι απλήρωτοι για ένα χρόνο, κι έχουν δίκιο! Το ίδιο κι άλλοι εργαζόμενοι του ΚΕΑΤ, τους καταλαβαίνουμε!

Χώρους να διαβάσουμε , να κουβεντιάσουμε, να ψυχαγωγηθούμε, δεν έχουμε. Όμως, το παλιό κτίριο ερειπώνει  γιατί δε δίνονται λεφτά ώστε να ανακαινιστεί. Αλλά για κάποιους χρόνια αρεστούς στις διοικήσεις, μπόρεσαν να διαμορφώσουν χώρους για να κάνουν, πρόβες με τα συγκροτήματα τους και να μπαινοβγαίνουν στο χώρο ανενόχλητοι.

Βιβλία φυσικής και μαθηματικών δεν υπάρχουν! Η συμμαθήτριά μας της θετικής κατεύθυνσης δεν έχει τα βιβλία της. Τα παιδιά με μερική όραση δεν έχουν βιβλία σε μεγέθυνση.

Δυνατότητα για εξωσχολικές δραστηριότητες όπως σκάκι, χορός, θέατρο αλλά και μουσική που χρόνια οι τυφλοί μαθητές διδάσκονταν στο ΚΕΑΤ δεν κάνουμε γιατί λέει λεφτά δεν υπάρχουν! Όμως, από την άλλη μαθαίνουμε κι ακούμε ότι δις ευρώ χαρίζονται στις τράπεζες!

Λεφτά δεν έχουν ούτε για το φαγητό μας! Αφού πολλές φορές τρώμε το φαγητό της προηγούμενης μέρας και το βράδυ το ίδιο με του μεσημεριού. Χωρίς να υπάρχει η βασική μέριμνα για ένα διαιτολόγιο με βάση την ηλικία μας και τις διατροφικές μας ανάγκες.

Για Γυμνάσιο Λύκειο τυφλών ούτε κουβέντα! Όταν το ζητάμε εμείς , οι γονείς μας και το αγωνιστικό, αναπηρικό κίνημα, μας λένε καθυστερημένους! Προσπαθούν να μας πείσουν ότι το σωστό είναι να πηγαίνουμε στα κοινά σχολεία γιατί έτσι θα κοινωνικοποιηθούμε. φαίνεται μας περνάνε για άγρια ζώα! Μα για ποια κοινωνικοποίηση  μας μιλάνε όταν δεν έχουμε καθόλου ελεύθερο χρόνο μιας και είμαστε αναγκασμένοι να παρακολουθούμε δύο πλήρη σχολικά ωράρια, ένα στο κοινό σχολείο και ένα στα φροντιστηριακά μαθήματα, όταν έχουμε καθηγητές, για να μπορούμε στοιχειωδώς να παρακολουθούμε την ύλη του σχολείου; Γιατί δεν μας αφήνουν τουλάχιστον, το δικαίωμα της επιλογής, φτιάχνοντας  Γυμνάσιο -Λύκειο για τυφλούς.

ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!
Για ποια κοινωνικοποίηση μιλάνε όταν η πλειοψηφία των συναδέλφων μας είναι για χρόνια άνεργοι και το πολύ πολύ να δουλέψουν κάποια στιγμή ως τηλεφωνητές ! Λες και γεννηθήκαμε για να πεθάνουμε μπρος σε μια τηλεφωνική κονσόλα… ποια κοινωνικοποίηση έχουν εκατοντάδες παιδιά σαν εμάς που δεν πάνε καθόλου σχολείο; Ή είναι απλοί ακροατές στο τελευταίο θρανίο κάποιας τάξης; Ποια κοινωνικοποίηση μπορούμε να έχουμε όταν οι γονείς μας, όχι μόνο δεν έχουν καμιά στήριξη για να μας βοηθήσουν αλλά είναι άνεργοι, απολυμένοι, υποαπασχολούμενοι ,μ ε σακατεμένους μισθούς.

Δε δεχόμαστε μια ζωή χωρίς δικαιώματα, χωρίς μέλλον, μες τη μιζέρια. Με τους γονείς μας να μαραζώνουν γιατί δεν υπάρχει κανένα μέλλον γι’ αυτούς και εμάς. Δε θα δεχτούμε να μας χρησιμοποιήσετε ως ντεκόρ στην ψευτοφιλανθρωπία σας για να ληστεύετε καλύτερα τον κόσμο!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Άμεση χρηματοδότηση του ΚΕΑΤ με βάση τις δικές μας ανάγκες εκπαίδευσης και δημιουργικής παραμονής, αλλά και των υπολοίπων παιδιών που το έχουν ανάγκη και σήμερα βρίσκονται εκτός του ΚΕΑΤ
  • Να καταβληθούν τώρα τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους καθηγητές μας και τους άλλους εργαζόμενους του ΚΕΑΤ. Να μην απολυθεί κανένας, να μονιμοποιηθούν όλοι.
  • Άμεση ίδρυση Γυμνάσιου – Λύκειου για τυφλούς με σύγχρονες προδιαγραφές Και καθηγητές
  • Να επισκευαστεί το παλιό κτίριο και να δοθεί στη χρήση των μαθητών
  • Ολοκληρωμένο εθνικό τυπογραφείο στο πλαίσιο του ΚΕΑΤ με σκοπό την παραγωγή όλων των απαραίτητων βιβλίων και βοηθημάτων σε γραφή braille και σε μεγέθυνση
  • Στελέχωση του ΚΕΑΤ με ειδικούς ώστε να υπάρχουν προγράμματα δημιουργικών δραστηριοτήτων
  • Δωρεάν παροχή σε όλους τυφλούς όλων των απαραίτητων τεχνικών βοηθημάτων για την εκπαίδευση και την καθημερινή μας ζωή
  • Δουλειά για όλους τους άνεργους συναδέλφους μας

ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΤΩ! ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ! ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ!

ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Η ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΔΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ!ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ Τους στηρίζουν ΄πως οι συνδικαλιστες του συλλόγου των τυφλών που ψήφισαν τις απολύσεις και στηρίζουν την απαράσεκτη κατάσταση που επικρατεί στο ΚΕΑΤ.

Δίπλα μας είναι ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, η ΣΕΑΑΝ, ο σύλλογος εργαζομένων, η λαϊκή επιτροπή της Καλλιθέας και όλοι όσοι το προηγούμενο διάστημα διεκδίκησαν δημόσια και δωρεάν Υγεία ,Πρόνοια, Παιδεία, ειδική αγωγή.

Το προεδρείο της μαθητικής κοινότητας

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 03 Απρίλιος 2012 16:27