ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Τρίτη 13 του Μάρτη PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 09 Μάρτιος 2012 16:08

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Τρίτη 13 του Μάρτη και ώρα 18:00 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του ΚΕΑΤ(Θησέως 210 και Σπάρτης Καλλιθέα)πλατιά Σύσκεψη για την πρόνοια, την ψυχική υγεία και την ειδική αγωγή.

 

Προς: Φορείς Εργαζομένων, ΑΜΕΑ, γονέων και κηδεμόνων της πρόνοιας, της ψυχικής υγείας και της ειδικής αγωγής, Λαϊκή επιτροπή και φορείς της περιοχής της Καλλιθέας

 

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, συναγωνιστές-συναγωνίστριες οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Η άγρια επίθεση της μαύρης κυβέρνησης του κεφαλαίου ,της ΤΡΟΙΚΑ, της Ε. Ε, ενάντια στα δικαιώματά μας, στις ζωές μας, στα παιδιά μας, στις οικογένειές μας γενικεύεται. Ένα το δίλλημα μπροστά μας: Ή δεχόμαστε τις αλυσίδες της εξαθλίωσης και του διασυρμού  Ή επιλέγουμε το όπλο του ασυμβίβαστου ενωμένου αγώνα ενάντια στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης μεγαλοεπιχειρηματιών, ΤΡΟΙΚΑΣ, Ε.Ε.

 

Όσοι είχαν αυταπάτες ότι την πρόνοια, την ειδική αγωγή, τα ΑΜΕΑ, τους χρόνιους πάσχοντες, τους ηλικιωμένους θα τους εξαιρέσουν από την επίθεσή τους πρέπει γρήγορα να πάρουν θέση στον αγώνα για την απόκρουση αυτής της βάρβαρης λαίλαπας. Όσοι συνεχίζουν να καλλιεργούν αυταπάτες, συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και παπαγαλάκια του συστήματος είναι επικίνδυνοι, αποτελούν μηχανισμούς της εξουσίας τους και πρέπει να απομονωθούν, να τσακιστούν.

 

Πάνω από 6.000 εργαζόμενοι στους χώρους μας παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, οι απολύσεις είναι στην ημερήσια διάταξη(ΚΕΑΤ, ΕΡΜΗΣ, δομές ψυχικής υγείας)ενώ οι εργαζόμενοι στο είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Ιδρύματα και ειδικά σχολεία χωρίς υλικά, με ελάχιστο προσωπικό οδηγούνται ουσιαστικά στο κλείσιμο. Οι αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑΜΕΑ βρίσκονται  στο σφαγείο των ΚΕΠΑ, της απογραφής και του νέου ΚΕΒΑ. Στους φοιτητές και μαθητές ΑΜΕΑ ορθώνεται ένας τοίχος μπροστά τους, μια ζωή δίχως μέλλον.

 

Η πρόνοια καταργείται και επίσημα από κρατική ευθύνη, φεύγει από τo υπουργείο υγείας και περνάει στο υπουργείου εργασίας για να φορτωθεί στα ήδη καταληστεμένα ασφαλιστικά ταμεία και να αφεθεί στις διάφορες ΜΚΟ που θα διαχειρίζονται τα διάφορα προγράμματα καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού όπως τα λένε. Από τη μια σε καταληστεύουν και από την άλλη σου μοιράζουν σουπίτσα για να ξεγελάσεις την πείνα σου. Φιλανθρωπία με το αζημίωτο!

 

Υπάρχει διέξοδος!

Είναι ανάγκη να ανταλλάξουμε σκέψεις αλλά και να συνδιαμορφώσουμε σχέδιο και απόφαση για ενιαίο συντονισμένο αγώνα για να μην πέσουν στον καιάδα οι εργαζόμενοι και τα ΑΜΕΑ αλλά αυτοί, ο ανταγωνισμός τους και η κερδοφορία που θέλουν να υπηρετήσουν.  Στους εκβιασμούς της κυβέρνησης που μας καλεί να δεχτούμε τα μέτρα της ή αλλιώς θα χρεοκοπήσουμε, απαντάμε απλά πως εμείς έχουμε ήδη χρεοκοπήσει. Αυτοί με την πολιτική τους τα δισεκατομμύρια των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων και την εξουσία τους θέλουν να διασφαλίσουν.

 

Εργαζόμενοι, ΑΜΕΑ, χρόνιοι πάσχοντες Γονείς και κηδεμόνες μια γροθιά. Συντασσόμαστε με το ΠΑΜΕ στους χώρους δουλειάς, με την κοινωνική συμμαχία εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων, μικρομεσαίων αγροτών, νεολαίας, γυναικών και με τις λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

 

 

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων τυφλών  μαθητών ΚΕΑΤ

 Σύλλογος εργαζομένων ΚΕΑΤ

Μαθητική Κοινότητα ΚΕΑΤ

Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής και νήσων

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ. )

 

 

 

Πληροφορίες: 6977325257, 6932656021, 6976880304

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 03 Απρίλιος 2012 16:27