ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την georg bill   
Πέμπτη, 27 Δεκέμβριος 2012 18:48

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος πλ. Βάθη, τηλ.:2105221411, www.eskamea.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Ανακοίνωση - καταγγελία

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Στα κρατητήρια του Α.Τ. Μοσχάτου, πέρασε την προηγούμενη νύχτα ο Τούρκος ανάπηρος αγωνιστής Τζαφέρ Κούρτ, που του έχει αναγνωριστεί από την χώρα μας το καθεστώς του πολιτικού πρόσφυγα.

Ο τούρκος αγωνιστής ανάπηρος μένει για χρόνια στην Ελλάδα και έχει μείνει ανάπηρος από τα βασανιστήρια που υπέστη στις τούρκικες φυλακές από το αντιδραστικό καθεστώς της Άγκυρας. Στη χώρα μας συμμετέχει ενεργά στους αγώνες του λαού μας και παίρνει δραστήρια μέρος στις αγωνιστικές δραστηριότητες και κινητοποιήσεις της ΣΕΑΑΝ.

Η σύλληψη του με χαλκευμένες κατηγορίες παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Πιο συγκεκριμένα:

Ο συνάδελφος μας εδώ  και ενάμιση μήνα, μετά από παρέμβαση μελών της ΣΕΑΑΝ απέκτησε ένα ειδικό ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο για αναπήρους για να μπορεί να μετακινείται λόγω του σοβαρού κινητικού προβλήματος που αντιμετωπίζει (τετραπληγία).

Πριν δεκαπέντε μέρες εκλήθη η αστυνομία από συγκεκριμένο ένοικο της πολυκατοικίας που διαμένει στο Μοσχάτο, γιατί δήθεν το αναπηρικό αμαξίδιο του συναδέλφου εμπόδιζε τη διέλευση. Παρόλο που το πλήρωμα του περιπολικού που επισκέφτηκε το χώρο, κάτω και από την παρέμβαση της ΣΕΑΑΝ, αναγνώρισε το δίκιο του ανάπηρου συναδέλφου, κάποιοι ανεγκέφαλοι ένοικοι συνέχιζαν τις νύχτες να κάνουν δολιοφθορές στο αμαξίδιό του.

Χθες το βράδυ, δρώντας με ύπουλο τρόπο, ο συγκεκριμένος ένοικος προκάλεσε επεισόδιο εις βάρος του συναδέλφου, αφού πρώτα χτύπησε το αμαξίδιό του και στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία, κατηγορώντας τον ότι τον απείλησε με μαχαίρι. Από εδώ και πέρα ξεκινούν τα σοβαρά ερωτηματικά για τη στάση των αστυνομικών υπαλλήλων του Α.Τ. Μοσχάτου, που δέχτηκαν ως δεδομένες τις καταγγελίες του ενοίκου, πέρασαν χειροπέδες στο συνάδελφο, μπήκαν στο σπίτι του χωρίς εισαγγελική εντολή μαζί με τον καταγγέλλοντα και, αφού  πήραν ένα μαχαίρι από την κουζίνα, τον κατηγόρησαν ότι με αυτό είχε απειλήσει τον ένοικο.

Αφού μετέφεραν υποβασταζόμενο τον ανάπηρο συνάδελφό μας στο αστυνομικό τμήμα, τον κράτησαν όλη τη νύχτα στο κρατητήριο για να παραπεμφθεί στο αυτόφωρο, αποδέχτηκαν με εξαιρετική ευκολία την ψευδή μήνυση του συγκεκριμένου ενοίκου, που φάνηκε να έχει πολύ καλές σχέσεις με τα στελέχη του συγκεκριμένου αστυνομικού τμήματος, αφού τον άφησαν ελεύθερο παρόλο που κατατέθηκε μήνυση σε βάρος του από τον ανάπηρο τούρκο αγωνιστή για ψευδή καταμήνυση. Ο τούρκος αγωνιστής ανάπηρος πολιτικός πρόσφυγας, αφού ταλαιπωρήθηκε μέχρι την άλλη μέρα το μεσημέρι, τελικά παραπέμφθηκε απο τον εισαγγελέα σε τακτική δικάσιμο για τον Απρίλη του 2013.

Προειδοποιούμε ότι τέτοιες μεθοδεύσεις δεν πρόκειται να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των αγωνιστών της ΣΕΑΑΝ και ούτε θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθούν σαν αδύναμος κρίκος οι μετανάστες ανάπηροι και πολιτικοί πρόσφυγες που ζουν στην χώρα μας που συμμετέχουν οργανωμένα στο αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα αλλά και στο γενικότερο λαϊκό κίνημα.

Τα κίνητρα αυτής της στημένης υπόθεσης γρήγορα θα αποκαλυφθούν και οι εμπνευστές και τα εκτελεστικά όργανα αυτής της βάναυσης συμπεριφοράς απέναντι στον Τούρκο ανάπηρο αγωνιστή θα παραδοθούν στην κοινή καταδίκη.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ

· Ίσα δικαιώματα σε Έλληνες και μετανάστες ανάπηρους και πολιτικούς πρόσφυγες.

· Όχι στην ξενοφοβία και το φασισμό που αποτελεί όπλο της πλουτοκρατίας ενάντια στα δικαιώματα Ελλήνων και ξένων εργαζομένων, ενάντια στους ανάπηρους Ελληνες και μετανάστες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

27/12/2012

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 31 Δεκέμβριος 2012 14:46