ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΚΕΚ-ΑΜΕΑ ΟΑΕΔ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την georg bill   
Δευτέρα, 17 Δεκέμβριος 2012 17:53

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)
Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος πλ. Βάθη, τηλ.: 2105221411, www.eskamea.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. @hotmail.gr 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισες, συνάδελφοι καταρτιζόμενοι του ΚΕΚ ΑΜΕΑ ΟΑΕΔ.

Ζούμε τις ποιο άγριες μέρες, βιώνουμε στο πετσί μας τα ποιο σκληρά και βάρβαρα μέτρα που, μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, εφαρμόζει η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, μέτρα που μας οδηγούν κυριολεκτικά στον καιάδα.  

 

Με τις απογραφές και τις επανεξετάσεις που μας έβαλαν να κάνουμε, δήθεν για να βρουν τους ανάπηρους «μαϊμού», με τα Κέντρα Πιστοποίησης της Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) και λεπίδι τον Κανονισμό Εκτίμησης του Βαθμού Αναπηρίας (ΚΕΒΑ), μας έκοψαν επιδόματα, συντάξεις, μας αναγκάζουν να πληρώνουμε τα φάρμακα μας, τις θεραπείες μας και περιμένουμε να πάρουμε τα λεφτά μας από τον διαλυμένο ΕΟΠΥΥ που καθυστερούν μήνες και όταν έρθουν θα είναι τα μισά από όσα πληρώσαμε.

 Σαν να μην μας έφταναν όλα αυτά έχουμε και από πάνω τους αβάσταχτους φόρους και τα χαράτσια που καλούμαστε να τα πληρώσουμε εμείς και η οικογένειές μας.

Την ίδια στιγμή έχουμε την ανεργία να καλπάζει και ειδικά στους ανάπηρου να ξεπερνά το 95% ρημάζοντας την ζωή μας και των οικογενειών μας. 

Συνάδελφοι μην τους πιστεύετε, ότι αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία. Με την νέα χρονιά έρχονται καινούρια ποιο σκληρά, είναι αποφασισμένα, είναι συμφωνημένα.

Γιατί, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να στηρίξουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών, μεγαλεμπόρων, εφοπλιστών και τραπεζιτών.

Ότι κόβουν από τους μισθούς, τις συντάξεις, τα επιδόματα, τις δαπάνες για την  υγεία, την παιδεία, χαρίζονται απευθείας σ’ όλους αυτούς. Έτσι μαζεύτηκαν τα 200δις € και δόθηκαν στις τράπεζες απ’ όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία 3 χρόνια, μ’ αυτόν τον τρόπο συγκεντρώθηκαν και με την εκμετάλλευση της δουλειάς των γονιών μας και των δικών μας ανθρώπων τα 600δις € που έχουν στις Ελβετικές τράπεζες.

Το σχέδιο για την συρρίκνωση ή και το κλείσιμο της σχολής από τους κυβερνόντες δεν έχει περάσει, το ότι η σχολή είναι ακόμα ανοιχτή και προσφέρει, μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, κάτι για εμάς τους ανάπηρους είναι αποτέλεσμα μακρόχρονων και δυναμικών αγώνων της Μαθητικής Κοινότητας του ΚΕΚ ΑΜΕΑ μαζί με την ΣΕΑΑΝ.

Το λένε ωμά και ξεδιάντροπα κυβέρνηση, ΕΕ, επιχειρηματίες, και το αναπαράγει η φασιστική χρυσή αυγή, ότι οι ανάπηροι στοιχίζουν και θέλουν κυριολεκτικά να μας γυρίσουν στον μεσαίωνα.

Σ’ αυτό το βάρβαρο τους έργο, χρόνια τώρα στηρίζονται και από τις εμφανιζόμενες αναπηρικές οργανώσεις ΕΣΑΜΕΑ, ΟΜΚΕ, Ομοσπονδία Κωφών και άλλες, γιατί έχουν εξασφαλίσει τους εαυτούς τους με πακτωλό επιχορηγήσεων, κάνουν τα πάντα και στην σχολή μας ακόμα, για να μας έχουν υπό έλεγχο.

Ακόμα και όταν για τα μάτια του κόσμου, κινητοποιούνται το κάνουν για να εκτονώσουν την πίεση που δέχονται από τον κόσμο,  για να περνάει η κυβερνητική πολιτική πιο εύκολα.

Θα το κάνουν και με τους ανθρώπους τους μέσα στην σχολή που είχαν στηρίξει και παλιότερα τις προσπάθειες της κυβέρνησης για το κλείσιμο της.

Θα προσπαθήσουν και με ταξίματα, ψιθύρους και με χαρτάκια που θα σας δώσουν στις εκλογές για να ελέγξουν την Μαθητική Κοινότητα για να μην διεκδικεί, και να σας κρατήσουν μακριά από την ΣΕΑΑΝ.

Απομονώστε τους, γυρίστε τους την πλάτη.

Τα βλέπετε στο φως της ημέρας τα στελέχη της ΣΕΑΑΝ που σταθερά είναι μέσα στην σχολή, πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις, εμπιστευτείτε τους.

Αγωνιστικά διεκδικούμε:

  •  Καμία περικοπή σε φάρμακα επιδόματα.
  • Κανένας χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Δουλεία για όλους.
  • Μαζικές προσλήψεις ΑΜΕΑ.
  • Επίδομα ενεργείας 1.120€ για όσο κρατάει η ενεργεία.
  • Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και όλα τα απαραίτητα επειδή δεν έχει να πληρώσει.
  • Κάτω τα χέρια από την σχολή μας.
  • Σύγχρονη αναβαθμισμένη εκπαίδευση με αναλυτικά προγράμματα σπουδών και δουλεία για όλους με την αποφοίτηση μας.

 Κόντρα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις πάρε την υπόθεση στα δικάσου τα χέρια, κάνε το βήμα, συσπειρώσου στην ΣΕΑΑΝ για ένα καλύτερο αύριο.

Σας Ευχόμαστε Καλή Αγωνιστική Χρόνια και καλές γιορτές.

 ΑΘΗΝΑ 17/12/2012

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 21 Δεκέμβριος 2012 10:59