ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την georg bill   
Σάββατο, 24 Νοέμβριος 2012 13:33

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος πλ. Βάθη, τηλ.: 2105221411, www.eskamea.gr, seaan@hotmail.gr

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Ανάπηροι, γονείς και κηδεμόνες, αγωνιστικά μπροστά !

 

Τετάρτη 28 Νοέμβρη στις 11.π.μ. συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών πρωσυγκεντρωση της ΣΕΑΑΝ στις 10:00πμ Στην Πλ. Κοραή (Στάση Μετρό Πανεπιστήμειο).

Διαδηλώνουμε ενάντια στις περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, στις πληρωμές στα φάρμακα και στις θεραπείες, Ενάντια στην εμπορευματοποίηση της υγείας, της πρόνοιας της ειδικής αγωγής. Αντιπαλεύουμε τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα της τρικομματικής κυβέρνησης, της τροϊκα, του κεφαλαίου και της ΕΕ.

 

Γυρίζουμε την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΕΣΑΜΕΑ, ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, στηρίγματα αυτής της βάρβαρης πολιτικής που για του κόσμου τα μάτια έρχονται σήμερα σαν εξαπατημένες παρθένες να διαμαρτύρονται γιατί οι ανάπηροι εξαιρέθηκαν των εξαιρέσεων.

Συνειδητά εξαπατούν, είναι συνυπεύθυνοι είναι επικίνδυνοι. Ήξεραν ότι πέρασαν τα σχέδια για το πετσόκομμα των επιδομάτων, και από το καλοκαίρι ότι ήταν στο πακέτο των μέτρων, και αν δεν έσπαγε η ΣΕΑΑΝ  τον τοίχο της σιωπής με την δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο οικονομικών που συγκρούστηκε με τα ΜΑΤ και ανάγκασε τον Στουρνάρα να δεχτεί την αντιπροσωπία και αν στην συνέχεα με αιφνιδιαστική κινητοποίηση δεν μπλόκαρε την τροϊκα στο Υπουργείο Εργασίας με το φιάσκο του Τομσεν δεν θα αναγκαζόταν και η ΕΣΑΜΕΑ καθυστερημένα να κινητοποιηθεί.

Έτσι και τώρα όταν ψηφίστηκαν τα μέτρα το έκαναν γαργάρα γιατί λέει εξαιρεθήκαμε, ενώ ήξερα ότι προσωρινά και για λόγους τακτικής είχε γίνει και έτσι δεν πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις στις 6 και 7 Νοέμβρη στην 48ωρη απεργία και έρχονται σήμερα να ανακαλύπτουν την αναλγησία της κυβέρνησης. Λες και τα υπόλοιπα μετρά δεν έπλητταν την οικογένεια του ανάπηρου, λες και είναι θέμα αναλγησίας κάπου υπουργού και όχι μία συνειδητή ταξική πολιτική στήριξης της κερδοφορίας του κεφαλαίου εξαθλιώνοντας εργαζόμενους, ανάπηρους, χρόνιους πάσχοντες από τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Να γιατί εμείς λέμε χρόνια τώρα ότι μ’ αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες οι αγώνες είναι καταδικασμένοι να ηττηθούν, να λειτουργούν σαν βαλβίδα εκτόνωσης του συστήματος για να διευκολύνετε η βάρβαρη αντιλαϊκή αντιαναπηρική πολιτική. Να γιατί υπάρχει η ανάγκη να καθαιρεθούν να απομονωθούν αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, να εξυγιανθεί και να εκδημοκρατιστεί το αναπηρικό συνδικαλιστικό κίνημα, για να δυναμώσει η ΣΕΑΑΝ η γνήσια αγωνιστική φωνή του αναπηρικού κινήματος, να συμπαραταχθούμε οι ανάπηροι οι γονείς και κηδεμόνες των λαϊκών οικογενειών με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, την κοινωνική συμμαχία, για να μπορέσουμε να τους σταματήσουμε, για να τους ανατρέψουμε. Κάνουμε ο καθένας από μας υπόθεση του την επιτυχία των κινητοποιήσεων, στις 28 Νοέμβρη στο Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και στις 3 Δεκέμβρη στις 9:30 π.μ. στην Ομόνοια. Τιμάμε αγωνιστικά τα θύματα του πογκρόμ των αναπήρων που έγινε από τα τάγματα ασφαλείας και τους ναζί στις 30 του Νοέμβρη του ’43 με δεκάδες εκτελεσμένους και χιλιάδες βασανισμένους.

 

Αγωνιστικά διεκδικούμε:

- Καμία περικοπή σε μιστούς συντάξεις επιδόματα.

- Ούτε 1€ για την πλουτοκρατία.

- Επαναφορά μιστών και συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο.

- Άμεση οικονομική ενίσχυση μπροστά στις γιορτές όλων των οικογενειών των αναπήρων και των χρονίως πασχόντων από το κράτος με 1.000 €

- Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και πρόνοια.

- Καμία πληρωμή για φάρμακα θεραπείες τεχνικά βοηθήματα.

 

Νοέμβρης  2012                                              Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 30 Νοέμβριος 2012 10:36