ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΚ ΤΥΦΛΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την georg bill   
Σάββατο, 03 Νοέμβριος 2012 14:32

ΕΣΚ ΤΥΦΛΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ

Χαλκοκονδύλη 37 2ος όροφος, τηλ.2105221411, αυτόματος τηλεφωνητής : 2105226146, ιστοσελίδα: www.eskamea.gr, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα αντιλαϊκά μέτρα δεν θα περάσουν.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να τους ανατρέψουμε !

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Στις  10-11 Νοέμβρη 2012 στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και στις 11 Νοέμβρη 2012 στις έδρες των υπόλοιπων Περιφερειακών Ενώσεων του Συλλόγου, ψηφίζουμε αποφασιστικά με ευθύνη. Με γνώμονα τα συλλογικά μας συμφέροντα, των τυφλών και των αναπήρων από τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες.

Κάνουμε το βήμα ρίχνουμε αποφασιστικά στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της ΕΣΚ τυφλών, των συνδικαλιστών της ΣΕΑΑΝ

 Mε τη ψήφο σου στην ΕΣΚ στείλε μήνυμα καταδίκης και αντεπίθεσης

Μήνυμα καταδίκης στην πολιτική της συγκυβέρνησης (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ), της Ε.Ε. και των συνδικαλιστών που στήριξαν και στηρίζουν την πολιτική τους.

 

Μην ανέχεστε την βάρβαρη πολιτική που διαλύει τα δημόσια νοσοκομεία. Που ψάχνεις φάρμακα και σου λένε να τα φέρεις από το σπίτι σου. Που άλλο φάρμακο κρίνει ο γιατρός πως πρέπει να πάρεις και άλλο εγκρίνει ο ΕΟΠΥΥ, στο όνομα των περικοπών. Που χρειάζεσαι εργαστηριακές εξετάσεις αλλά πρέπει να πληρώσεις συμμετοχή, η οποία συνεχώς αυξάνεται. Που χρειάζεται να κάνεις μια επέμβαση αλλά πρέπει να περιμένεις για μήνες στις λίστες και να πληρώσεις για τα ανάλογα υλικά. Αυτή η πολιτική στο ΚΕΑΤ αφήνει τα παιδιά χωρίς την ανάλογη φροντίδα γιατί δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό, που σταμάτησε την ολοήμερη λειτουργία του δημοτικού λόγω έλλειψης προσωπικού αλλά και μάγειρα και τραπεζοκόμου. Ακόμα και ο δάσκαλος μουσικής που στα πιο δύσκολα χρόνια υπήρχε σήμερα είναι στα αζήτητα.

Μην ανέχεσαι την πολιτική που με τα ΚΕΠΑ προχωράει σε σφαγή επιδομάτων και συντάξεων αφού το μορφωτικό επίπεδο έγινε κριτήριο για το ποσοστό αναπηρίας με τον λεγόμενο ΚΕΒΑ, (κανονισμό εκτίμησης του βαθμού αναπηρίας,) ενώ έπονται κι άλλα. Τις περικοπές των επιδομάτων και των παροχών θα τις προχωρήσουν σε σύνδεση με τα εισοδηματικά κριτήρια, τη λεγόμενη λειτουργικότητα και τα περιουσιακά στοιχεία. Περικοπές που είναι σε ευθεία σύνδεση, μέσω της μείωσης του ποσοστού αναπηρίας, με το κόψιμο κι άλλων παροχών αλλά και το σταμάτημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Καμία θυσία για την πλουτοκρατία !

Συνάδελφοι προχωράει άμεσα η ψήφιση του νέου πακέτου αντιλαϊκών μέτρων και η κυβέρνηση, η ΕΕ, η ΤΡΟΙΚΑ και τα παπαγαλάκια τους στα Μ.Μ.Ε. μας εκβιάζουν να τα δεχτούμε αλλιώς θα χρεοκοπήσουμε. Μα εμείς έχουμε χρεοκοπήσει ήδη. Εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια δεν θα βάλουν πετρέλαιο για τον χειμώνα. Αδυνατούμε να εξασφαλίσουμε πλέον τα στοιχειώδη. Και δεν θα σταματήσουν αν ο λαός με τον αγώνα του δεν τους σταματήσει, δεν τους ανατρέψει.

Ό,τι έκοψαν από μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και αυτά που μάζεψαν από τους διάφορους φόρους, τα χάρισαν απευθείας στις τράπεζες (200 δις € μόνο τα τελευταία 3 χρόνια). Ενώ άλλες δεκάδες δις € χαρίζουν στους άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες, βιομήχανους, εφοπλιστές, μεγαλοκλινικάρχες δήθεν για την «ανάπτυξη».

Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται όμως προϋποθέτει  εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους, με τον λαό εξαθλιωμένο και τους ανάπηρους των φτωχών λαϊκών οικογενειών κυριολεκτικά στον Καιάδα.

Η ανάπτυξή τους σημαίνει να μην έχει καμία ευθύνη το κράτος για την Yγεία-Πρόνοια, την Παιδεία, Ειδική Αγωγή. Να αναπτυχθούν παντού επιχειρήσεις, άντε και λίγη φιλανθρωπία, εθελοντισμός και ΜΚΟ για να ξεπλένει τα εγκλήματα του το κεφάλαιο και όσοι το υπηρετούν.

Έρχονται ακόμη χειρότερα, γιατί αυτές είναι οι απαιτήσεις του κεφαλαίου, για να στηριχτεί η κερδοφορία του.

Με την ψήφο σου στην ΕΣΚ, άλλαξε την κατάσταση στο Σύλλογο

Γύρισε την πλάτη σου στην ως τώρα πλειοψηφία της διοίκησης του συλλόγου, στον συνδυασμό της Π.Δ.Σ., γιατί συνεχώς υμνολογούσε και στήριξε όλα αυτά τα χρόνια την πολιτική ‘όλων των κυβερνήσεων που εξασφαλίζοντας αμύθητα πλούτη στους επιχειρηματίες, έφερε την κρίση και επέβαλε την κατακρεούργηση των δικαιωμάτων μας.

Αν δεν υπήρχαν αυτές οι πλειοψηφίας στις συνδικαλιστικές οργανώσεις όπως και στον σύλλογό μας αλλά και στην ΕΣΑΜΕΑ, στην ΓΣΕΕ και  την ΑΔΕΔΥ, αλλιώς θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε την άγρια αντιλαϊκή επίθεση με τις περικοπές στους μισθούς,  στις συντάξεις, στα επιδόματα, τη φοροληστεία, στην παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας – Πρόνοιας, της Παιδείας και της Ειδικής  Αγωγής.

Ποια είναι όμως τα βασικά επιχειρήματα που όλοι οι τυφλοί και ανάπηροι θα έχετε ακούσει από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες στην προσπάθεια να σας κρατήσουν μακριά από τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

1)  ΛΕΝΕ: «Εμείς δεν μπορούμε να σταματήσουμε τα γενικότερα μέτρα της κυβέρνησης, θα προβάλουμε να εξαιρεθούν οι τυφλοί από  τα μέτρα.»

Η στάση τους θυμίζει κάποιους που όταν κινδυνεύει το χωριό τους από πυρκαγιά, αντί να τρέξουν μαζί με όλο τον κόσμο για να μη φτάσει η φωτιά στο χωρίο, κάθονται στο σπίτι τους και ζητάνε μία πυροσβεστική στην αυλή τους.

Αυτό που θέλουμε να πούμε, είναι ότι όταν εξελίσσετε μία τέτοια ενιαία και σφοδρή επίθεση σε όλες τις πλευρές της ζωής μας και συνολικά του λαού, χρειάζεται να ξεσηκωθούν οργανωμένα όλοι για να έχει αποτέλεσμα η πάλη. Τις ξεχωριστές κινητοποιήσεις, αυτούς που μιλούν για εξαιρέσεις δεν τους φοβάται καμία κυβέρνηση, κανένα σύστημα. Αντίθετα, τους αξιοποιεί στη λογική του «διαίρει και βασίλευε». Αυτή τη λογική προωθούν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού όχι μόνο στους ανάπηρους αλλά στις ΔΕΚΟ, στους χώρους του δημοσίου κλπ

Είναι δυνατόν όμως συνάδελφοι όταν ιδιωτικοποιείται η υγεία, διαλύονται τα νοσοκομεία, τα ειδικά σχολεία, όταν η ανεργία έχει μπει σε κάθε σπίτι, να μην θιχτεί ο ανάπηρος; Άλλωστε στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ο ανάπηρος στηρίζεται από την οικογένειά του, αλλά όταν η οικογένεια εξαθλιώνεται πως θα τον στηρίξει;

Είναι φανερό ότι ακόμα και αν εξαιρέσουν τους ανάπηρους από ένα μέτρο πχ από τη μείωση του επιδόματος, αυτό θα είναι προσωρινό για να εκτονώσουν την οργή και την αγανάκτηση. Αφού είναι γνωστό ότι τις περικοπές στους ανάπηρους τις έχουν συναποφασίσει στην ΕΕ εδώ και χρόνια. Κανένα από τα δικαιώματα μας δεν μπορούμε να τα εξασφαλίσουμε, καμία παραχώρηση δεν θα δεχτούν οι κυβερνήσεις, η Ε.Ε., οι επιχειρηματίες αν δεν πιεστούν συνολικά, με μαζικό, αποφασιστικό, ενιαίο αγώνα.

2) ΛΕΝΕ: «δεν φταίει η πολιτική της Ε.Ε. για την κατάσταση και των ανάπηρων αλλά το ότι αυτή δεν εφαρμόζεται»

Δεν πρέπει να ξεχάσουν οι τυφλοί ότι χρόνια τώρα η ηγεσία του συλλόγου και της ΕΣΑΜΕΑ συνειδητά παραπλανούσε και εφησύχαζε τους ανάπηρους. Μπορεί οι πολλοί να μην ήξεραν τι ακριβώς ερχόταν, όμως αυτοί από την θέση που ήταν ήξεραν από πρώτο χέρι ποιες ήταν οι αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ και τι θύελλα μέτρων θα ερχόταν. Αλλά εφησύχαζαν τους ανάπηρους ότι κανείς δεν θα θιχτεί. Ήξεραν τουλάχιστον τα τελευταία 3 χρόνια για τα σχέδια κατάργησης των επιδομάτων. Το είχαμε θέσει επανειλημμένα στο ΔΣ αλλά αντιμετωπίσαμε τη χλεύη. Ενώ στον τηλεφωνητή του συλλόγου, μέσα από ανακοίνωσή τους, καλούσαν τους συναδέλφους «να κλείσουν τα αυτιά τους σε αυτούς που κινδυνολογούν και σπέρνουν ανυπόστατες «φήμες»

Ακόμη και τώρα λένε ότι το πρόβλημα είναι ότι παραβιάζονται οι οδηγίες και οι κατευθύνσεις της Ε.Ε. για τους ανάπηρους, κρύβοντας ότι η πολιτική της Ε.Ε και αυτοί που τη στηρίζουν είναι η μήτρα του κακού γιατί υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και των ευρωπαϊκών μονοπωλίων σε βάρος των εργαζομένων και των αναπήρων.

3) ΛΕΝΕ: Είμαστε ανάπηροι δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα εσείς της ΕΣΚ θέλετε να είμαστε κάθε μέρα στους δρόμους.

Πρώτα απ’ όλα αυτά που είχαμε κατακτήσει ως τώρα, τα κατακτήσαμε με κινητοποιήσεις, με τους τυφλούς στον δρόμο και με την συμπαράσταση των εργαζομένων. Όμως πλέον τα καταργούν όλα, και από την άποψη αυτή η θέση μας είναι στον δρόμο του αγώνα. Άλλωστε οι ανάπηροι είχαν πάντα και τη δικιά τους συμβολή στους αγώνες του λαού μας ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους όπως τα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης. Η συμμετοχή των αναπήρων στον αγώνα με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων, το ΠΑΜΕ, τις ριζοσπαστικές λαϊκές οργανώσεις, την κοινωνική συμμαχία θα διευκολύνει ούτως ώστε τα αιτήματά μας να γίνουν και αιτήματα όλου του αγωνιζόμενου λαού, θα δεχτούμε την αλληλεγγύη στον αγώνα μας, αλλά και ταυτόχρονα θα αποκαλύψει τη βαρβαρότητα του συστήματος και την αναγκαιότητα της ανατροπής του σε ευρύτερες μάζες που σήμερα έχουν αυταπάτες ότι στα πλαίσια της διαχείρισης του συστήματος, της επιχειρηματικότητας, μπορουν να βρουν λύση τα λαϊκά προβλήματα.

Δεν είναι μόνο ότι προσπαθούν να σπείρουν την ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία, τη μιζέρια στους ανάπηρους, αλλά ακόμη και εκεί που εξαναγκάζονται έστω και καθυστερημένα να κάνουν κάποιες κινητοποιήσεις τις υπονομεύουν οι ίδιοι. Δεν τις προετοιμάζουν, φροντίζουν να μην αναδεικνύουν τους υπεύθυνους και τις αιτίες των προβλημάτων για να μπορούν να κρατάνε τις κινητοποιήσεις στα όρια που συμφέρουν τις κυβερνήσεις, τα κόμματά τους, τους επιχειρηματίες, το σύστημα.

Το πώς στηρίζουν τους τυφλούς φάνηκε από το γεγονός ότι στο ΚΕΑΤ, όπου οι ίδιοι συνέβαλαν με την ψήφο τους στην διάλυση του κέντρου, έφτασαν στο σημείο να στηρίξουν (Μαργιόλας και Μαρκοστάμος) τη διοίκηση στο να κληθούν επανειλημμένα μαθητές και γονείς στα αστυνομικά τμήματα γιατί διεκδικούσαν τα αυτονόητα, δηλαδή βιβλία, καθηγητές, σχολείο κ.λ.π. Πρόκειται για μαθητές που μπήκαν από τους πρώτους στις πανεπιστημιακές σχολές φέτος γιατί ήταν αριστούχοι αλλά είναι  και στην 1η γραμμή του αγώνα για τα δικαιώματα των τυφλών, των αναπήρων, του λαού μας γενικότερα.

4) ΛΕΝΕ: «μην ακούτε την ΕΣΚ και τη ΣΕΑΑΝ, κομματικοποιούν τον Σύλλογο, είναι του ΚΚΕ, θέλουν να μας διασπάσουν».

Ο καθένας έχει μια πολιτική τοποθέτηση. Και αυτοί έχουν. Είναι στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, του φασιστικού ΛΑΟΣ. Αλλά αυτή την ταυτότητα προσπαθούν να την κρύψουν για να ψαρεύουν στα θολά νερά. Για να ξεχάσουμε ότι στηρίζουν και στηρίζονται από αυτά τα κόμματα και τις  αντιλαϊκές κυβερνήσεις τους.

Αυτό που δεν θέλουν να απαντήσουν είναι ποια από τις θέσεις που προτείνει η ΕΣΚ είναι ενάντια στα συμφέροντα των τυφλών; ΚΑΜΙΑ. Αντίθετα με τις δικές τους θέσεις  και με τη δική τους στάση πάνε τα πράγματα από το κακό στο χειρότερο.

Όταν μιλάνε για «ενότητα» εννοούν την ενότητα για να στηρίξουμε όλοι μαζί και να υπηρετήσουμε την αντιλαϊκή πολιτική. Χαρακτηριστικά είναι τα γράμματα της ΕΣΑΜΕΑ στους τρεις πρωθυπουργούς που η ΠΔΣ υποστηρίζει. Και στα 3 γράμματα με παραλλαγές εύχονται «επιτυχία» στο έργο της κυβέρνησης για την «σωτηρία της χώρας». Έφτασαν στο σημείο να «μαλώνουν» την κυβέρνηση γιατί παραβιάζει το μνημόνιο που είχε δήθεν ως πρόβλεψη, την προστασία των ευπαθών κοινωνικά ομάδων!!!

Στην ίδια επιστολή έβαλαν και τη λίστα των εξαιρέσεων που ζητάνε, στη λογική «ας καεί ο κόσμος μπας και σωθούμε εμείς», που συνδυάζεται με τη λογική «να σε σφάξω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι να γιάνεις».

Τολμούν να μιλούν για κομματικοποίηση αυτοί που είχαν κάνει για χρόνια τον Σύλλογό μας προέκταση των γραφείων του ΠΑΣΟΚ. Τώρα βέβαια που το σύστημα αλλάζει φρουρά έχουμε αναδείξει ξανά ως διαμεσολαβητή των αιτημάτων μας, τον κύριο Κουρουμπλή που ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εισηγήθηκε το νόμο για τη διάλυση της πρόνοιας και είχε ψηφίσει το 1ο μνημόνιο και τον εφαρμοστικό νόμο. πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ που τώρα μετακόμισε στον «αριστερό» ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης όταν μιλάνε «περί ενότητας», εννοούν την ενότητα όλων ενάντια στις δυνάμεις που συσπειρώνονται με την ΕΣΚ, όπως στο μονοπαραταξιακό προεδρείο στην εκτελεστική γραμματεία της ΕΟΤ, τα όργια που διέπραξαν στην καταστατική συνέλευση και το εκλογικό πραξικόπημα στο συνέδριο της ΕΟΤ. Εκεί για παράδειγμα ενώ με το σύστημα της απλής αναλογικής που το καταστατικό προβλέπει, η ΕΣΚ με 19% θα έπρεπε να έχει 4 έδρες. Όμως, με το έτσι θέλω έκλεψαν 2 έδρες στο όνομα της ενότητας και του ακομμάτιστου. Είναι υποκριτές!  Είναι επικίνδυνοι !

ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ ΔΥΝΑΜΗΣ !

Αγαπητές Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, η ψήφος στην Π.Δ.Σ. θα ερμηνευτεί από την κυβέρνηση και τις δυνάμεις του συστήματος ότι μπορούν να μας έχουν ακόμη στο χέρι. Θα μπορούν να μπλοκάρουν σε μεγάλο βαθμό το αντιπάλεμα της αντιλαϊκής πολιτικής. Γιατί αν δεν αλλάξει η κατάσταση στους συλλόγους και στα σωματεία όσο και να αναπτύσσονται κάποιοι αγώνες θα είναι καταδικασμένοι να εκφυλιστούν, να χειραγωγηθούν, αν αυτές οι δυνάμεις παραμένουν πλειοψηφία στα όργανα του κινήματος.

Τα μεγάλα προβλήματα των τυφλών και των αναπήρων μπορούν να λυθούν πραγματικά μόνο με αγώνες που στοχεύουν σε ριζικές αλλαγές και όχι μικροδιορθώσεις.  Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να έχει το κάθε παιδί το δικό του σχολειό και όλοι οι ικανοί προς εργασία, ανάπηροι ή μη, να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά συμβάλλοντας στην αύξηση του κοινωνικού προϊόντος γα να απολαμβάνουν και οι ίδιοι τα αποτελέσματα της δουλειάς τους μιας και η χώρα μας έχει τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες που μένουν αναξιοποίητες. Σε μια τέτοια οργάνωση της κοινωνίας μπορεί να εξασφαλιστεί πολιτική πρόληψης της αναπηρίας, με αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υψηλής ποιότητας υγεία-πρόνοια-ειδική αγωγή με απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης. Όλα αυτά μπορούν να πραγματοποιηθούν όσο ο αγώνας μας στοχεύει στη διαγραφή του χρέους, την  αποδέσμευση από την ΕΕ, την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Στον αγώνα για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι θα είναι λαϊκή περιουσία και θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:
 1. Ενάντια στην κατακρεούργηση των επιδομάτων, ούτε 1€ δεν θα δεχτούμε περικοπή.
 2. Εδώ και τώρα έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1000€ για όλες τις οικογένειες των ΑΜΕΑ για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν στοιχειωδώς τις επιπτώσεις από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και την κρίση.
 3. Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και του ΚΕΒΑ. Να καταβάλλεται κανονικά το επίδομα αναπηρίας ή η αναπηρική σύνταξη για όσο διάστημα  καθυστερούν οι επιτροπές να εξετάσουν τα αιτήματα ή να επανεξετάσουν την χορήγησή τους.
 4. Ένα και ενιαίο επίδομα αναπηρίας για όλους τους ανάπηρους και τους χρόνιους πάσχοντες, 700€ για εργαζόμενους και συνταξιούχους και 1120€ για άνεργους και ανίκανους προς εργασία.
 5. Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών ύψος.
 6. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα φάρμακα και στα τεχνικά βοηθήματα των ΑΜΕΑ. Κανένας φόρος στα εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. 25000€ αφορολόγητο εισόδημα για τον ανάπηρο, 50000€ για την οικογένεια και 5000€ για κάθε παιδί. Όχι στα χαράτσια και την φοροληστεία.
 7. Όχι στη διάλυση του ΚΕΑΤ. Άμεση χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για πλήρη ανάπτυξη των σχολών σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη. Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων που οφείλονται στους εργαζόμενους και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
 8. Προσλήψεις μόνιμου ειδικού εκπαιδευτικού, ειδικού-υποστηρικτικού και βοηθητικού προσωπικού με βάση τις ανάγκες.
 9. Ίδρυση ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου για τυφλούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
 10. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα και εξασφάλιση όλων των αναγκαίων πιστώσεων για την ανακαίνιση του παλαιού κτηρίου του ΚΕΑΤ στην Καλλιθέα και η δημιουργία νέων κτηριακών εγκαταστάσεων για την σχολή τυφλών Θεσσαλονίκης.
 11. Κατάργηση των διδάκτρων στα ΙΕΚ Τηλεφωνικής. Δικαίωμα εισαγωγής σε όλους τους ικανούς προς εργασία τυφλούς ακόμα κι αν δεν έχουν τελειώσει το Λύκειο. Ίδρυση νέων σύγχρονων δημόσιων και δωρεάν ειδικών επαγγελματικών σχολών για τυφλούς. Με ευθύνη του κράτους να διορίζονται όλοι μετά την αποφοίτησή τους.
 12. Μαζικές προσλήψεις τυφλών, αναπήρων, χρονίως πασχόντων και γονιών και κηδεμόνων ΑΜΕΑ με μόνιμη, σταθερή δουλειά με ευθύνη του κράτους. Δουλειά για όλους τους ικανούς προς εργασία ανάπηρους. Όχι στην ανεργία που ρημάζει τις ζωές μας.
 13. Δωρεάν παροχή όλων των απαραίτητων τεχνικών βοηθημάτων για την εκπαίδευση, την αποκατάσταση και την καθημερινή ζωή του αναπήρου.
 14. Ίδρυση δημόσιου τεχνολογικού ινστιτούτου για την έρευνα, την παραγωγή αλλά και την εισαγωγή εκεί που επιβάλλεται, και την δωρεάν διάθεση σε όλους τους ανάπηρους και τους χρόνιους πάσχοντες όλων των απαραίτητων τεχνολογικών βοηθημάτων αλλά και τεχνητών μελών.
 15. Άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση καταβολή όλων των οφειλόμενων σε ασθενείς, ανάπηρους, χρόνιους πάσχοντες αλλά και στους υγειονομικούς.
 16. Καμιά συμμετοχή σε φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, τεχνικά βοηθήματα. Κανένας χωρίς τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείες. Κρατική διανομή τροφίμων και ειδών ένδυσης σε ανέργους, απολυμένους και μικροσυνταξιούχους. Καμία διακοπή  ρεύματος, νερού ή σταθερού τηλέφωνου επειδή δεν έχουν να πληρώσουν. Να ανοίξουν οι υποδομές των δημόσιων ιδρυμάτων πρόνοιας για την εξασφάλιση της σίτισης των άνεργων αναπήρων, των ανίκανων προς εργασία και των ηλικιωμένων.
 17. Ολοκλήρωση όλων των διαγωνισμών του νόμου 2643 που εκκρεμούν ακόμα, της ειδικής προκήρυξης για τυφλούς τηλεφωνητές αλλά και αυτόν του ιδιωτικού τομέα και άμεση τοποθέτηση στις θέσεις εργασίας όλων των επιτυχόντων χωρίς κανέναν αποκλεισμό ή εξαίρεση.
 18. Πάγωμα όλων των δανείων προς τα ΑΜΕΑ και τις οικογένειες των φτωχών λαϊκών οικογενειών. Κανένα σπίτι σε πλειστηριασμό. Διαγραφή των δανείων σε άνεργους, αυτοαπασχολούμενους που έχουν αναγκαστεί να κλείσουν το μαγαζί τους και σε αυτούς που αδυνατούν πλέον να πληρώνουν τις δόσεις λόγω των περικοπών.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Υπάρχει διέξοδος!

Φτάνει όλοι αυτοί που πλήττονται από αυτή την πολιτική για την στήριξη των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, η νεολαία και οι γυναίκες των φτωχών λαϊκών οικογενειών να συγκροτήσουν ένα πανίσχυρο μέτωπο, μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία, για να τους σταματήσουμε, για να τους ανατρέψουμε!

Παίρνουμε τη θέση μας στον αγώνα, περήφανα και αποφασιστικά ψηφίζουμε ΕΣΚ τυφλών!

1/11/2012

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 30 Νοέμβριος 2012 10:35