ΣΕΜΙΣΕΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την georg bill   
Σάββατο, 13 Οκτώβριος 2012 17:01

Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής

(Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α.)

Χαλκοκονδύλη 13, 104 32 Αθήνα

τηλ.: 2105238148, 6973929817 fax: 2105230819, e-mail: semisea@yahoo.gr

 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ, ΓΟΝΕΩΝ και ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ, ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΨΥΧΙΚΑ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ

Τρίτη 16/10/2012 στις 16:00 στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος, Αθήνα)

Μετά και την τελευταία μας κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας χρειάζεται άμεσα να κλιμακώσουμε τη δράση μας. Το Υπουργείο νίπτει τας χείρας του για τις απολύσεις και την καταβολή των δεδουλευμένων. Οι φορείς, ως ιδιωτικές πρωτοβουλίες, έχουν την ευθύνη λειτουργίας. Αν δεν έχουν τα αναγκαία κονδύλια θα απολύουν και θα λειτουργούν με το προσωπικό που μπορούν να πληρώνουν. Έτσι θα επαναλειτουργήσει λένε και το Σικιαρίδειο … που μέχρι στιγμής πάντως παραμένει κλειστό… Θα πρέπει, μας είπαν, να διεκδικήσουμε τα οφειλόμενα από τον καταχρεωμένο ΕΟΠΠΥ.

Με τα νέα μέτρα που επιβάλλει η Τρόικα ως εκπρόσωπος της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, εκπρόσωποι δηλαδή των μονοπωλίων και της πλουτοκρατίας, κάνουν δούλους εμάς και τα παιδιά μας. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.  

 

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΜΟΝΗ.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

Ελάτε να οργανώσουμε την απάντησή μας σε όσα μας ετοιμάζουν. Να οργανώσουμε τη Γενική Απεργία στις 18 Οκτώβρη. Να οργανώσουμε τη δράση μας για την επαναλειτουργία του Σικιαριδείου, των μονάδων στο Περιβολάκι, την επαναπρόσληψη των εργαζομένων.  

Οι εργαζόμενοι, οι ανάπηροι, οι ψυχικά πάσχοντες και οι οικογένειές τους από τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έχουν τίποτα να χάσουν από την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Χρειάζεται μαζί με ταξική ενότητα και λαϊκή συμμαχία να απαιτήσουμε:

  • Να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις.
  • Άμεση επαναλειτουργία των φορέων που παραμένουν κλειστοί (Σικιαρίδειο, Περιβολάκι).
  • Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων, άμεση κάλυψη των αναγκών όλων των δομών από τον κρατικό προϋπολογισμό στην προοπτική ένταξής τους στο δημόσιο.
  • Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες πρόνοιας και ειδικής αγωγής, που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία ή/και ψυχική ασθένεια και των οικογενειών τους και θα τις καλύπτουν με βάση τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, κατάργηση κάθε πληρωμής από τις οικογένειες ή/και τους εξυπηρετούμενους, είτε άμεσα είτε έμμεσα (δωρεές, ασφαλιστικά ταμεία κλπ).  
  • Επαναφορά μισθών στο προ του 2009 επίπεδο. Αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες. Κανένας συνάδελφος με μπλοκάκι. Κανένας συνάδελφος με ωράριο λάστιχο.

 

  • Να μην ψηφιστούν τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.
  • Να καταργηθούν τώρα όλες οι αντιλαϊκές συμφωνίες, τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις.
  • Μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση τώρα από την ΕΕ.

 

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

 

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

 

ΤΟ Δ.Σ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 17 Οκτώβριος 2012 09:26