ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ 2020
Αρχική Ανακοινώσεις ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ 2020

 

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

Χαλκοκονδύλη 37, Αθήνα, 2ος όροφος, τηλ. 210-5221411, www.goneisamea.gr, info@goneisamea.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η κυβέρνηση κράτησε ανοιχτά τα Ειδικά Σχολεία ως έκφραση ευαισθησίας απέναντι στα ΑμεΑ.

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.

Βεβαίως και πρέπει να είναι ανοιχτά τα Ειδικά Σχολεία και τα Κέντρα Ειδικής Αγωγής. Αυτό όμως δεν αθωώνει τη κυβέρνηση για τις τεράστιες ευθύνες της, που δεν έχει πάρει κανένα μέτρο ουσιαστικής προστασίας από τη πανδημία των παιδιών, των εργαζομένων και των οικογενειών μας.

Από το Μάρτη του 2019 –πριν τη πρώτη καραντίνα-, το αγωνιστικό γονεϊκό κίνημα, ο Ενιαίος μαζί με τη ΣΕΑΑΝ, και τους εργαζόμενους της Ειδικής Αγωγής ΠΟΜΕΕΑ, ΣΕΜΙΣΕΑ, είχαμε αναδείξει τα προβλήματα και είχαμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις όμως η Κυβέρνηση και δεν ήθελε να ακούσει (αφού αρνήθηκε κάθε συνάντηση), αλλά και δεν αξιοποίησε στους 7 μήνες από τη προηγούμενη καραντίνα, για να πάρει συγκεκριμένα μέτρα, για να προστατέψει τα παιδιά μας, τους εργαζόμενους, που δουλεύουν σε αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες.

Το ίδιο έκανε και για την υγεία που την άφησε αθωράκιστη, για τα νοσοκομεία που τα άφησε χωρίς γιατρούς, εργαζόμενους και κρεβάτια ΜΕΘ. Το ίδιο και για τα ιδρύματα βαριά αναπήρων, για τα γηροκομεία που μετατράπηκαν σε υγειονομικές βόμβες. Ενώ προειδοποιήσαμε και ήξεραν τη τραγική διεθνή εμπειρία από τέτοιες ανάλογες καταστάσεις. Ομοίως για τα σχολεία της Γενικής Εκπαίδευσης, που πριν ένα μήνα δεν ήταν εστία μετάδοσης και μόλις φούντωσε η πανδημία τα έκλεισαν!!

Στην πλατεία 9 άτομα είναι εστία μετάδοσης ενώ 30 μαθητές σε μια τάξη, ο ένας πάνω στον άλλο με την υπογραφή της κας Υπουργού και του κ. Καθηγητή δεν είναι εστία μετάδοσης. Το ίδιο ισχύει και για τα ΜΜΜ που 80 και 100 άτομα δεν μεταδίδουν τον ιό ενώ οι συγκεντρώσεις σε αραιή διάταξη για το Πολυτεχνείο και για τα μέτρα προστασίας από τη πανδημία θα γέμιζαν κορονοϊό την Αθήνα.

Τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών να είναι καλά κ ας καεί ο κόσμος όλος.

Γι αυτό άνοιξαν και τον τουρισμό χωρίς κανένα μέτρο και απλώθηκε ο ιός σε όλη την Ελλάδα, φωτιά που άναψε και τείνει να πάρει καταστροφικές διαστάσεις. Έχουν το θράσος να ενοχοποιούν το λαό για τις κινητοποιήσεις όπως του Πολυτεχνείου, την απεργία, που λαμβανονται όλα τα μέτρα προστασίας. Ενοχοποιούν τις κινητοποιήσεις και δεν ντρέπονται για τη διασπορά. Βροντάνε τενεκέδες για να κρύψουν τις πομπές τους αυτοί και τα παπαγαλάκια τους στα κανάλια και στα άλλα μέσα ενημέρωσης. Καλοταϊσμένοι κοντυλοφόροι όπως λέει ο λαός.

Γονείς και κηδεμόνες, επικίνδυνο να κλειστούν τα παιδιά μας στο σπίτι. Δεν πρέπει να αρκεστούμε όμως να πηγαίνουν στο Ειδικό Σχολείο και στο κέντρο Ειδικής Αγωγής, όπως να ναι.

Δεν μας κάνουν χάρη. Είναι υποχρέωση του κράτους να λειτουργήσει τα Ειδικά Σχολεία, τα κέντρα ειδικής αγωγής, τα ΚΔΑΠ, τα ιδρύματα με όλα τα πραγματικά κ επιστημονικά επιβαλλόμενα μέτρα προστασίας. Ταυτόχρονα να μπορούν να εξασφαλίζουν τη κατάλληλη εκπαίδευση και τις θεραπείες τους.

Τα Ειδικά Σχολεία στη πλειοψηφία τους είναι υπεράριθμα, λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό, τα παιδιά μας μεταφέρονται το ένα πάνω στο άλλο στα λεωφορεία, ενώ τεστ δεν γίνονται. Τόλμησε η ΕΣΑμεΑ για να καλύψει και με αυτόν τον τρόπο τη κυβέρνηση, πετώντας κυριολεκτικά τη μπάλα στην εξέδρα λέγοντας αυτή και η ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ ότι το αίτημα για τεστ και στα παιδιά τα στιγματίζει!! Μα τα μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ σε εργαζόμενους και μαθητές/ ωφελούμενους, είναι ο μόνος τρόπος σε μικρές κοινότητες να εντοπιστούν έγκαιρα τυχόν κρούσματα κ να αποφευχθεί η διασπορά.

ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ για:

  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας και Ειδικής Αγωγής και να αναλάβει το κράτος την ευθύνη μέσα από ένα ενιαίο σχέδιο, να γίνεται η καλύτερη αξιοποίηση των υποδομών, των μέσων, των εργαζομένων και των επιστημόνων του χώρου.
  • Να ανοίξουν νέες δομές Ειδικής Αγωγής και Πρόνοιας, Ειδικά Σχολεία, ΚΔΑΠ, Ιδρύματα, για να υπάρξει η αναγκαία αραίωση του πληθυσμού για την αποφυγή του συγχρωτισμού.
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους αλλά και στους μαθητές-ωφελούμενους-περιθαλπόμενους των ιδρυμάτων κάθε βδομάδα.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, συμβασιούχων και των επικουρικών. Για να μπορούν τα παιδιά στα πλαίσια του Ειδικού Σχολείου και του Κέντρου Ειδικής Αγωγής να δέχονται και τη κατάλληλη εκπαίδευση και να κάνουν τις αναγκαίες θεραπείες (εργοθεραπεία, λογοθεραπεία κτλ) για να μην αναγκαζόμαστε εμείς και τα παιδιά μας να είμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ στο δρόμο, και να μην διασπάται η επιστημονική παρέμβαση στο παιδί μας. Βεβαίως, και να μην εξαντλούμαστε οικονομικά.
  • Δημόσιο σύστημα μεταφοράς των παιδιών από και προς τα σχολεία και τα κέντρα με ειδικό προσωπικό, και με την ανάλογη αραίωση για να μην γίνουν τα λεωφορεία εστία μετάδοσης.

Με βάση το παραπάνω πλαίσιο καλούμε τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των Ειδικών Σχολείων, των κέντρων Ειδικής Αγωγής, το κάθε γονιό και κηδεμόνα ξεχωριστά να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζόμενων της ειδικής αγωγής στον αγώνα για να προστατέψουμε τα παιδιά μας, τις οικογένειες μας, από τη βαρβαρότητα της πολιτικής της κυβέρνησης που πετάει ψίχουλα στα παιδιά μας, στις οικογένειες μας, και όλο ξεφουρνίζει καρβέλια στις παροχές, τα δισεκατομμύρια, τις επιδοτήσεις, στους μεγαλοεπιχειρηματίες, στους εμπόρους της αναπηρίας, στους επιχειρηματικούς ομίλους. Καταδικάζουμε την ηγεσία της ΕΣΑμεΑ και της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ που για μια ακόμα φορά στο όνομα των προνομίων τους, της εξασφάλισης της θέσης τους στο τραπέζι της εξουσίας χτίζουν άλλοθι στην αθλιότητας της κυβέρνησης.

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ! ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.

Με κριτήριο τη προστασία των παιδιών μας, των οικογενειών μας, αυτά που η επιστήμη επιβάλλει, οργανώνουμε τον αγώνα μας.

Έχουμε κάθε συμφέρον να πετύχει η μεγάλη απεργία στις 26 Νοέμβρη.

Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ

 

 

Τελευταία Ενημέρωση (Κυριακή, 29 Νοέμβριος 2020 12:12)