ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΜΕΑ, ΣΕΑΑΝ & ΕΙΝΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΑΜΕΑ ΜΑΡΤΗΣ 2020
Αρχική Ανακοινώσεις ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΜΕΑ, ΣΕΑΑΝ & ΕΙΝΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΑΜΕΑ ΜΑΡΤΗΣ 2020

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΜΕΑ, ΣΕΑΑΝ & ΕΙΝΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΑΜΕΑ ΜΑΡΤΗΣ 2020

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α.) ΤΜΗΜΑ ΓΣΕΕ.

Αναγνωρισμένη με την υπαριθμό 2111/79 απόφαση Πρωτοδικείου Αθήνας

Χαλκοκονδύλη 37, 104 32, ΑΘΗΝΑ | ΤΗΛ./FAX: 210 5221411 | ΚΙΝ: 6973929817 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. www.pomeeablogspot.gr fb Πομεεα

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

Χαλκοκονδύλη 37, Αθήνα, 2ος όροφος, τηλ. 210-5221411, www.goneisamea.gr, info@goneisamea.gr

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, 210-5221411, www.eskamea.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

ΚΟΙΝΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΤΟΜΟΥ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Καταδικάζουμε απερίφραστα την πρόσφατη πράξη αστυνομικής βίας σε βάρος νεαρού ατόμου με αναπηρία.

Ο νεαρός έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από άνδρες της αστυνομίας στον Πύργο.
Είχε βγει για να πετάξει τα σκουπίδια και να περπατήσει κοντά στο σπίτι του όταν τον πλησίασαν οι αστυνομικοί για έλεγχο. Ο νεαρός είναι άτομο με εμφανή και βαριά νοητική αναπηρία. Στο περιστατικό αυτό βλέπουμε επίσης να επαναλαμβάνεται και το σύνηθες φαινόμενο σε παρόμοιες περιπτώσεις: ούτε το τοπικό αστυνομικό τμήμα, ούτε η εισαγγελεία δέχθηκαν την υποβολή μήνυσης από τη μητέρα του νεαρού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συνάνθρωποί μας έχουν πέσει θύματα αστυνομικής βίας με βάση τα πρόσφατα μέτρα για τον κορονοϊό. Πρόσφατο άλλωστε είναι και το συμβάν με τον ηλικιωμένο που χτύπησαν άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας στην Αθήνα γιατί αρνήθηκε να δείξει τη βεβαίωση κυκλοφορίας του.

Τα μέτρα καταστολής και αστυνομοκρατίας που έχουν ενταθεί με αφορμή την ανάγκη αντιμετώπισης της πανδημίας δεν πρέπει με κανένα τρόπο να νομιμοποιούνται στη συνείδησή μας. Είναι η συνέχεια του δόγματος Νόμος και Τάξη της ΝΔ και της χρήσης αστυνομικής βίας από τα ΜΑΤ ακόμα και απέναντι στους συνταξιούχους απο τον ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα από τέτοιες δράσεις – ακόμα κι αν ηχούν ακραίες ή παράλογες όταν αφορούν ηλικιωμένους ή ΑμεΑ, περιπτώσεις στις οποίες το φταίξιμο συνήθως ρίχνεται στον “αμόρφωτο” αστυνομικό που τελικά δεν τιμωρείται ποτέ – οι κυβερνώντες θέλουν να εμπεδώσουμε τον τρόμο και να σιωπήσουμε.

Η τρομοκρατία είναι το όπλο της κυρίαρχης τάξης για την καθυποταγή των λαϊκών μαζών. Δεν σιωπούμε. Δεν τρομοκρατούμαστε. Μένουμε δυνατοί. Ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια στην αστυνομική βία και τρομοκρατία.

 

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 27 Απρίλιος 2020 06:34)