ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ ΕΝΙΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Αρχική Ανακοινώσεις ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ ΕΝΙΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ ΕΝΙΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

 

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

Χαλκοκονδύλη 37, Αθήνα, 2ος όροφος, τηλ. 210-5221411, www.goneisamea.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37 2ος όροφος, 210-5221411, www.eskamea.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΕΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Ο ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ

 

ΤΡΙΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 11πμ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ (ΖΕΡΒΑ 14)

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ

ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ 5μμ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΣΤΑΔΙΟΥ 29)

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με τη μεταφορά των εργαζομένων και των περιθαλπόμενων του ιδρύματος χρόνιων παθήσεων Γλυφάδας στο ΠΙΚΠΑ Βούλας και σε άλλα ιδρύματα κλείνουν της Γλυφάδας και τελματώνουν κυριολεκτικά τα υπόλοιπα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δίνει ένα ακόμα χτύπημα στα Ιδρύματα Πρόνοιας Αττικής.

Το πρόβλημα με το κτίριο της Γλυφάδας ήταν γνωστό από χρόνια όπως και οι ελλείψεις προσωπικού, η εντατικοποίηση της δουλειάς, οι απαράδεκτες συνθήκες περίθαλψης στη Γλυφάδα και στο ΠΙΚΠΑ αλλά και σε όλα τα ιδρύματα Πρόνοιας. Το κλείσιμο ιδρυμάτων, η μείωση των θέσεων εργασίας και των περιθαλπόμενων είναι μια διαδικασία που κρατάει από καιρό. Αυτό το έγκλημα αποασυλοποίηση - αποιδρυματοποίηση το βαφτίζουν. Πριν ακόμη προκύψει το θέμα της μεταφοράς ήταν απαράδεκτη η κατάσταση στη Γλυφάδα και το ΠΙΚΠΑ. Ιδρύματα έκλεισαν και με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του Σκαραμαγκά το 2018 αλλά και το Α και Β θεραπευτήριο στο Χαϊδάρι με κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το 2012-2013. Αυτή είναι η πολιτική Πρόνοιας των κομμάτων του κεφαλαίου και της ΕΕ. Συρρίκνωση των δημόσιων κοινωνικών δαπανών και υπηρεσιών για ένα ελάχιστο πακέτο παροχών στους πιο εξαθλιωμένους. Για να ελέγξουν τις κοινωνικές εκρήξεις παίρνουν από τους φτωχούς για να δώσουν στους φτωχότερους. Την ίδια στιγμή εξασφαλίζουν κονδύλια «για τα επενδυτικά προγράμματα» ενώ ταυτόχρονα ανοίγει ο δρόμος στην επιχειρηματική δράση στον τομέα της αποκατάστασης και της φροντίδας των βαριά αναπήρων. Αν έχεις να πληρώσεις καλώς!

Αυτή την πολιτική στηρίζει χρόνια η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ και της ΕΣΑμεΑ στον τομέα της Υγείας αλλά και της Πρόνοιας. Κάνουν σόου με τα προβλήματα χωρίς να λένε ποιος κερδίζει από αυτά, ενώ στην πράξη διευκολύνουν ανεξαρτήτου κυβέρνησης να περάσει αυτή η πολιτική. Με τις ψήφους των στελεχών της ΠΟΕΔΗΝ και της ΕΣΑμεΑ έκλεισαν τα ιδρύματα στο Χαϊδάρι και στο Σκαραμαγκά.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

ο αγώνας για να είναι αποτελεσματικός πρέπει να συγκρούεται με τις αιτίες και τους υπεύθυνους των προβλημάτων και αυτούς που τους στηρίζουν κόμματα, συνδικαλιστές, κλπ. Αγώνες που βάζουν αιτήματα και στόχους με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων αλλά και των περιθαλπόμενων.

Είναι προς όφελος των περιθαλπόμενων να έχουν οι εργαζόμενοι μόνιμη και σταθερή δουλεία με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Πρώτα απ’ όλα τους εργαζόμενους, την εργατική λαϊκή οικογένεια συμφέρει και είναι ανάγκη να αναπτυχθούν Δημόσια Κέντρα Αποκατάστασης και Περίθαλψης βαριά αναπήρων. Η ΕΕ, οι Κυβερνήσεις και οι μεγαλοεπιχειρηματίες αντιμετωπίζουν τους ανάπηρους και τους χρόνια πάσχοντες σα κόστος, όταν αυτό αφορά τις Κρατικές δαπάνες και τις Δημόσιες Δομές. Όμως, «πετούν τη σκούφια» τους και βλέπουν σα κερδοφόρο εμπόρευμα τις ανάγκες των ΑμεΑ και των οικογενειών τους, ενισχύοντας την επιχειρηματική δράση σε αυτούς τους τομείς. Άσυλα όταν είναι δημόσια, Ευαγή Ιδρύματα όταν κάνουνε τη μπάζα τους όταν είναι ιδιωτικά.

Αγωνιστικά διεκδικούμε:

ü Να μπει τέρμα στη διάλυση του Χρόνιων Παθήσεων και του ΠΙΚΠΑ με πρόσχημα τη μεταφορά.

ü Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να δοθούν όλες οι απαραίτητες πιστώσεις για τη μεταφορά του Χρόνιων Παθήσεων Γλυφάδας σε νέες εγκαταστάσεις με σύγχρονες προδιαγραφές (άμα θέλουν μπορούν να τις βρουν και να τις δημιουργήσουν άμεσα).

ü Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών για να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και περίθαλψης στο Ίδρυμα Χρόνιων Παθήσεων Γλυφάδας και στο ΠΙΚΠΑ Βούλας.

ü Γενναία χρηματοδότηση συνολικά της Πρόνοιας και των ιδρυμάτων για αναβάθμιση των υπαρχόντων υποδομών και την ίδρυση νέων δημόσιων με δωρεάν υπηρεσίες και υψηλής ποιότητας στον τομέα της αποκατάστασης και της περίθαλψης βαριά αναπήρων και χρονίων πασχόντων.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ.

 

Τελευταία Ενημέρωση (Σάββατο, 26 Οκτώβριος 2019 16:09)