ΑΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΙΟΥΝΗΣ 2018
Αρχική Ανακοινώσεις ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΙΟΥΝΗΣ 2018

ΑΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΙΟΥΝΗΣ 2018

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος πλ. Βάθη, τηλ:2105221411, www.goneisamea.gr, info@goneisamea.gr

Γονείς και κηδεμόνες, δυναμώνουμε το Σύλλογο μας.

Στις 23 του Ιούνη με τις οικογένειες μας, με τους φίλους μας,

στηρίζουμε με τη συμμετοχή μας,

τη μεγάλη εκδήλωση του Ενιαίου και της ΣΕΑΑΝ στις 20:30 στα γήπεδα των ΤΕΦΑΑ

(Εθνικής Αντιστάσεως 41, πλησίον μετρό Δάφνης).

Σηκώνουμε τοίχο προστασίας για τις οικογένειες μας.

Οργανώνουμε τον αγώνα για να ακυρώσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης, της ΕΕ και των μεγαλοεπιχειρηματιών που προβλέπουν το ξεθεμελίωμα για ό,τι έχει απομείνει από τις κοινωνικές υπηρεσίες σε Υγεία, Πρόνοια και Ειδική Αγωγή, για να εξασφαλίσουν κονδύλια, για τη στήριξη της «αγίας» επιχειρηματικότητας!!!! για να στείλουν εμάς και τα παιδιά μας, τους ανθρώπους μας, πελάτες στις επιχειρήσεις τους.

· Γι’ αυτό κλιμακώνονται τα σφαγεία των ΚΕΠΑ, αφήνοντας ανάπηρους, χρονίως πάσχοντες, χωρίς στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επιδόματα και συντάξεις αναπηρίας.

· Γι’ αυτό προχώρησαν σε νέες περικοπές στην Ειδική Αγωγή αφήνοντας χιλιάδες παιδιά χωρίς θεραπείες και τους γονείς να περιμένουν για μήνες στα γκισέ του ΕΟΠΥΥ για να πληρωθούν. Τα παιδιά διώχνονται από τα κέντρα, οι γονείς είναι σε απόγνωση και οι ιδιοκτήτες, η κυβέρνηση, η ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ και η ΕΣΑΜΕΑ το «κάνουνε γαργάρα».

· Γι’ αυτό τα ειδικά σχολεία, που η κυβέρνηση «καμάρωνε» ότι άνοιξαν κανονικά, λειτούργησαν με περιορισμένο προσωπικό, αναπληρωτές στην πλειοψηφία τους, οι οποίοι μάλιστα εμφανιζόταν στα σχολεία μέχρι και τον Μάρτη.

· Γι’ αυτό καταργούν τα ΚΕΔΔΥ τα οποία είχαν δημιουργηθεί πάνω στα συντρίμμια των όποιων δημόσιων υπηρεσιών έγκαιρης διάγνωσης και παρέμβασης υπήρχαν για να λειτουργήσουν στην κατεύθυνση συρρίκνωσης των ειδικών σχολείων στο όνομα της δήθεν ένταξης και τώρα θα είναι πια «ατομική ευθύνη» και «ελευθερία επιλογής» ο επιστήμονας που θα κάνει τη διάγνωση.

· Γι’ αυτό διαφημίζουν την παράλληλη στήριξη σαν το μέγα εκσυγχρονιστικό βήμα για την ένταξη του ανάπηρου παιδιού στο κοινό σχολείο ανεξάρτητα αν αυτό ενδείκνυται επιστημονικά. Τελικά η κυβέρνηση αυτή και η προηγούμενη αρνείται να καλύψει όλα τα αιτήματα γιατί στοιχίζουν και στέλνει ένα δάσκαλο, πολλές φορές και ανειδίκευτο, για τρεις και πέντε μαθητές να γυρνάει από τμήμα σε τμήμα και από σχολείο σε σχολείο. Ενώ σε όποιον δεν ικανοποιείται, του λένε να πληρώσει ιδιωτική παράλληλη, που έχει φτάσει να είναι η πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Τα σχέδια τους για την παραπέρα διάλυση της Ειδικής Αγωγής δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν παρά το ντύσιμο τους με διάφορα πομπώδη λόγια περί αποϊδρυματισμού, αποασυλοποίησης και συμπερίληψης. Θέλουν να ξεφορτωθεί το κράτος την ευθύνη απέναντι στην εκπαίδευση και την αποκατάσταση του παιδιού.

Τα ειδικά σχολεία πλυντήριο των ανθρώπων της ολιγαρχίας!

Την ίδια στιγμή που το κράτος αποποιείται την ευθύνη του όλο και περισσότερο για την εκπαίδευση και αποκατάσταση του παιδιού με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες, κάποιοι διευθυντές των σχολείων, μαζί με στελέχη της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, με κατεύθυνση της κυβέρνησης, έχουν μετατρέψει τους χώρους των σχολείων σε πλυντήριο μεγαλοεφοπλιστών και μεγαλοεργολάβων που πουλάνε ευαισθησία, με το αζημίωτο, εντάσσοντας τις χορηγίες στο κόστος διαφήμισης και τα παιδιά μας μέσο προβολής για τα επενδυτικά τους σχέδια.

Αυτοί, που στο όνομα των συμφερόντων τους, έχουν κάνει πολλές οικογένειες να τους λείπει ακόμα και το μακαρόνι και το ρύζι, έχουν μετατρέψει τα ειδικά σχολεία σε αποθήκες τροφίμων για να ξεπλύνουν τα εγκλήματα τους.

Όλοι αυτοί θα παρελάσουν από τις εκδηλώσεις λήξης της σχολικής χρονιάς. Θα σε καλέσουν να κρατηθείς για το καλό του παιδιού σου μακριά από τον Ενιαίο, τη Σ.Ε.Α.ΑΝ. και τους αγώνες.

Γύρισε τους την πλάτη.

Το παιδί σου έχει ολόκληρη ζωή μπροστά του και θέλει ολόπλευρη στήριξη και εξασφάλιση, κυρίως για μετά όταν εμείς οι γονείς δεν θα μπορούμε να τα φροντίζουμε.

Γι’ αυτούς η ενασχόληση με την αναπηρία είναι κέρδος.

Για εσένα, αν τους ακολουθήσεις, είναι αγωνίες και βάσανα.

Το παιδί σου κι εσύ έχεις δικαιώματα, όπως όλα τα παιδιά και οι άνθρωποι των λαϊκών οικογενειών. Μόνο με τον συλλογικό αγώνα μπορούμε να τα κατακτήσουμε.

Στήριξε τους ανθρώπους του Ενιαίου στο σχολείο σου, δυνάμωσε - ζωντάνεψε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου σου, μετέτρεψε τον σε όπλο του αγώνα, μαζί με τον Ενιαίο, ΣΕΑΑΝ, το ταξικό αγωνιστικό κίνημα, για τα δικαιώματα του παιδιού σου, της οικογένειάς σου, πάρε τη θέση σου στον αγώνα.

Παλεύουμε και Διεκδικούμε:

Ø Να παρθεί πίσω το άρθρο για την κατάργηση των ΚΕΔΔΥ. Η κυβέρνηση έχει ακέραιη την ευθύνη. Να πάρει τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα, για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, για να ανοίξουν κανονικά, πλήρως στελεχωμένα όλα τα ειδικά σχολεία, τα τμήματα ένταξης και να καλυφθούν όλα τα αιτήματα, με επιστημονικά κριτήρια, με παράλληλη στήριξη, με τη νέα σχολική χρονιά.

Ø Άμεση ίδρυση όλων των αναγκαίων κρατικών δομών με δωρεάν υπηρεσίες στην πρώιμη διάγνωση και έγκαιρη παρέμβαση, στην εκπαίδευση, την ειδική αγωγή και την αποκατάσταση.

Ø Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, τεχνολογικά βοηθήματα με 100% κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ø Να μπει τέρμα στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και στο σύγχρονο σφαγείο που ετοιμάζουν, τον ΟΠΕΚΑ.

Ø Κάτω τα χέρια από τα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας.

Ø Άμεση καταβολή των οφειλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ στις οικογένειες των ΑμεΑ.

Ø Γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό στον ΕΟΠΥΥ για να εξασφαλιστούν δωρεάν όλες οι αναγκαίες θεραπείες για τα παιδιά μας χωρίς καμία καμιά επιβάρυνση της οικογένειας.

Ø Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στα προ των περικοπών επίπεδα.

Ø Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα φάρμακα, στις θεραπείες, στα τεχνολογικά βοηθήματα.

Νισάφι πια είμαστε στον 21ο αιώνα!!! Για την στήριξη των κερδών τους δεν θα μας γυρίσουν στο Μεσαίωνα.

Δουλέψαμε και δουλεύουμε όλοι εμείς οι άνθρωποι της βιοπάλης, εμείς που παράγουμε τον πλούτο αυτής της χώρας. Μπορούμε και πρέπει να χτίσουμε μια πανίσχυρη συμμαχία για να κατακτήσουμε μια άλλη κοινωνία, μια άλλη ανάπτυξη για εμάς και τα παιδιά μας.

Μια κοινωνία που στο κέντρο της θα έχει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και όχι τα κέρδη των ολίγων.

Μια κοινωνία με αποκλειστικά:

· Με δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας, Ειδικής Αγωγής, που να ενσωματώνουν τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας.

· Με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη, την πρώιμη διάγνωση και την έγκαιρη παρέμβαση, την εκπαίδευση και αποκατάσταση των παιδιών μας.

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ.

ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ.