Αρχική Ανακοινώσεις ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 15/12/2013

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 15/12/2013

ΕΝΙΑΙΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, τηλ. και  φαξ: 210 52 21 411, e - mail: seaan@hotmail.gr, www.goneisamea.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας! Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013, 10:00 π. μ. στην Αίθουσα Λογιστών, Κάνιγγος 27, 5ος όροφος!!!

Θέματα:

1) Εξελίξεις στα ζητήματα υγείας, ασφάλισης και ειδικής αγωγής και οι θέσεις του Συλλόγου μας

2) Πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα

Τέρμα πια στην εξαθλίωση και τον εμπαιγμό! Αγώνας για τα δικαιώματα μας, για την ζωή μας!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, για τα κέρδη των ολίγων οδηγούν τα πράγματα στο απροχώρητο. Νέα χαράτσια στα φάρμακα, θεραπείες στο κρεβάτι του Προκρούστη, στα ΚΕΠΑ γίνεται κυριολεκτικά μακελειό. Τα ειδικά σχολεία υπό διάλυση, τα κέντρα ειδικής αγωγής διώχνουν παιδιά επιβάλλοντας τροφεία, ενώ η κυβέρνηση τα αποχαρακτηρίζει από κέντρα εκπαίδευσης σε κέντρα στήριξης, υλοποιώντας την βασική κατεύθυνση της ΕΕ για την ειδική αγωγή. Η ανεργία και η ανέχεια ρημάζει τις οικογένειες μας. Ήδη πολλοί από μας αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη στα παιδιά τους, σε λίγο ακόμα περισσότεροι. Νέα κρεατομηχανή ετοιμάζουν να στήσουν στα ικριώματα των ΚΕΠΑ για να είναι πιο δραστικές, πιο αιματηρές οι περικοπές.

Αυτά που είχαν καταγγείλει με τον πιο επίσημο τρόπο εδώ και καιρό ο ΕΝΙΑΙΟΣ και η ΣΕΑΑΝ επιβεβαιώθηκαν πέρα για πέρα. Στις 16 του Σεπτέμβρη δημοσιεύτηκε, η κατά παραγγελία της ελληνικής κυβέρνησης, έκθεση του ΟΟΣΑ «για την κοινωνική πολιτική και τις παροχές στα ΑΜΕΑ» και οι κατευθύνσεις για την Ελλάδα. Αυτοί που δεν πήραν χαμπάρι για τίποτα είναι η ηγεσία της ΕΣΑΜΕΑ και της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, γιατί τους μπούκωσαν με νέες επιχορηγήσεις από τα κρατικά και ευρωπαϊκά ταμεία. Η έκθεση του ΟΟΣΑ με τον πιο ωμό τρόπο λέει ότι πρέπει να κοπούν οι αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα στους μισούς τελείως και στους άλλους στο μισό του σημερινού ύψους των επιδομάτων και των συντάξεων, ίσα ίσα για μια σουπίτσα για να μην πεθάνουν από την πείνα. Πρώτα σε σακατεύουνε, μετά εμπορεύονται τις ανάγκες σου, σε λίγο θα σκοτώνουν τα παιδιά μας γιατί «κοστίζουν» όπως λένε.

Τι προβλέπει συγκεκριμένη έκθεση του ΟΟΣΑ; Κωδικοποιημένα τα παρακάτω: Επίδομα ή αναπηρική σύνταξη θα παίρνουν οι ανάπηροι και οι χρόνιοι πάσχοντες με οικογενειακό εισόδημα κάτω των 9600? το χρόνο. Αν έχεις περιουσιακά στοιχεία δεν θα μπορείς να παίρνεις καθόλου επίδομα αναπηρίας ή σύνταξη. Αν το παιδί σου χαρακτηρίζεται από τα ΚΕΠΑ ικανό προς εργασία, δεν θα μπορεί να παίρνει τίποτα (προσέξτε ένα μεγάλο μέρος των αναπήρων με βάση την επιστήμη μπορεί να κάνει μια εργασία). Λες και θα εξασφαλίσουν μόνιμη και σταθερή δουλεία για τα παιδιά μας και θα τους κόψουν το επίδομα ή τη σύνταξη;

Συναγερμός. Οργάνωση και Αγώνας!!!

Μανάδες, πατεράδες, συγγενείς και κηδεμόνες των ΑΜΕΑ, όλοι μαζί είμαστε δυνατοί. Στα ακόμα πιο δύσκολα που έρχονται αποκούμπι μας, οχυρό μας, ένας δυνατός, μαζικός Ενιαίος Σύλλογος. Ασπίδα μας το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, οι άνθρωποι της βιοπάλης, όλοι οι βασανισμένοι και αδικημένοι που αγωνίζονται ενάντια στην εξουσία των ολίγων, μεγαλοεπιχειρηματιών, μεγαλοεμπόρων, κυβέρνησης, ΕΕ, που ζουν και θησαυρίζουν από την δουλειά των πολλών και εμπορεύονται τις ανάγκες μας, τα ίδια μας τα παιδιά.

 

Κάνουμε δική μας υπόθεση τη μαζικοποίηση του Συλλόγου!

Παίρνουμε ευθύνη για τις αποφάσεις του και την υλοποίηση του προγράμματος δράσης με τη συμμετοχή μας στη Γενική Συνέλευση στις 15 του Δεκέμβρη και  αύριο στις δράσεις και στους αγώνες του Συλλόγου μαζί με τη ΣΕΑΑΝ.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος!

Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και νήσων

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 18 Δεκέμβριος 2013 21:52)