ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ 16/09/2013
Αρχική Ανακοινώσεις ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ 16/09/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ 16/09/2013

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, τηλ.- φαξ: 210 52 21 411,

www.goneisamea.gr, seaan@hotmail.gr

 

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά, δυστυχώς όμως, η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ τη θέλει ακόμα χειρότερη. Με βάση στοιχεία του ίδιου του Υπ. Παιδείας τη φετινή χρονιά θα προσληφθούν τουλάχιστον 660 λιγότεροι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στα ήδη υποστελεχωμένα Ειδικά Σχολεία, το απαραίτητο Βοηθητικό Προσωπικό αναμένεται από Νοέμβρη και μετά, και αν.... Ενώ οι μεταφορές παραμένουν στα χέρια των ιδιωτών. Μέσω της παράτασης συμβάσεων πολλά παιδιά πετιούνται εκτός δρομολογίων και πολλά άλλα καταταλαιπωρούνται με δρομολόγια που περνάνε μακριά από τα σπίτια, κάνοντας ακόμα και δυο ώρες για να φτάσουν στα σχολεία.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι η κατάσταση δεν είναι καλύτερη ούτε στα γενικά σχολεία. Ιδιαίτερα, με το ν/σ που ψηφίστηκε χθες το βράδυ στη Βουλή που αφορά και στη γενική και στην ειδική αγωγή, εισάγονται αντιδραστικές αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης και προχωρά η οικοδόμηση του σχολείου της αγοράς ένα βήμα παραπέρα. Φτάνουν στο σημείο μέσω της μαθητείας να εξασφαλίζουν τσάμπα εργατικό δυναμικό για τους εργοδότες από τα παιδιά μας με ή και χωρίς αναπηρία.

Όπως γίνεται φανερό, η επίθεση μεγαλοεπιχειρηματιών, κυβέρνησης, ΕΕ αλλά και όσων στηρίζουν αυτές τις πολιτικές είναι πολύ καλά σχεδιασμένη και συντονισμένη. Εξαπολύεται ταυτόχρονα σε Παιδεία, Υγεία (με το κλείσιμο νοσοκομείων και τμημάτων), Πρόνοια, εργασιακά δικαιώματα. Εμπορευματοποιούν τα πάντα, οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση. Τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες τα θέλουν κλεισμένα στα σπίτια τους γιατί για αυτούς η ειδική αγωγή είναι κόστος αλλά και ανάλογα το άτομο με ειδικές ανάγκες δεν μπορεί να είναι παραγωγικό σύμφωνα με τα κριτήρια του κέρδους τους. Αντίστοιχα, τα παιδιά της γενικής αγωγής τα θέλουν ημι-ειδικευμένο και ευέλικτο εργατικό δυναμικό, βορά για το κέρδος των επιχειρηματιών.

Γονείς και κηδεμόνες, τέρμα στην ανοχή και τη μοιρολατρία! Μετατρέπουμε την απόγνωση και την οργή μας σε απόφαση για συλλογικό αγώνα. Έχουμε δικαιώματα και εμείς και τα παιδιά μας. Χρειάζεται αγωνιστική, αποφασιστική απάντηση από κοινού όλων όσων πλήττονται από αυτήν την πολιτική.

Γι’ αυτό κι εμείς δυναμώνουμε τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων. Παίρνουμε αγωνιστικές αποφάσεις μέσα από τις Γ.Σ. των Συλλόγων Γονέων των Ειδικών Σχολείων. Συγκροτούμε παραρτήματα του Ενιαίου Συλλόγου σε όλες τις γειτονιές. Συμπαρατασσόμαστε με τη ΣΕΑΑΝ και με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών, το ΠΑΜΕ. Κάνουμε υπόθεση των Λαϊκών Επιτροπών τα ζητήματα της Ειδικής Αγωγής και των ΑΜΕΑ.

 

Λαϊκή Συμμαχία – Μέτωπο ενάντια στη βαρβαρότητα!

 

Όλοι τη Δευτέρα 16/9 στις 12.30 μμ. σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας

έξω από το Υπουργείο Παιδείας για την ειδική αγωγή

 

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΘΥΕΛΛΑ!!!

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 17 Σεπτέμβριος 2013 13:13)