ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2019
Αρχική Ανακοινώσεις Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2019

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37 2ος όροφος, 210-5221411, www.eskamea.gr,eskamea@otenet.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΙΝΔΥΝΟΣ – ΘΑΝΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

24 του Σεπτέμβρη στο απεργιακό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, το φακέλωμα της συνδικαλιστικής δράσης και τη χειραγώγηση των σωματείων και των συλλόγων από τη κυβέρνηση και τους εργοδότες

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

Η υπόθεση της οργάνωσης και της λειτουργίας των Σωματείων και των Συλλόγων, αφορά πρώτα απ ’όλα τους ίδιους τους εργαζόμενους και πρέπει αυτοί κατ’ αποκλειστικότητα να έχουν λόγο στην οργάνωση και τη λειτουργία των Σωματείων και των Συλλόγων.

Τα σχέδια του κεφαλαίου, των κομμάτων του, της Ε.Ε., για τη κατακρεούργηση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, για να περάσουν προϋποθέτουν την άλωση των συνδικάτων και τη χειραγώγηση τους.

Δεν τους αρκεί η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και η ΕΣΑμεΑ.

Θέλουν άμεσα Κυβέρνηση και εργοδότες, για να στηρίξουν τη κερδοφορία, να χτυπήσουν το πυρήνα της συνδικαλιστικής οργάνωσης, τη λειτουργία του σωματείου.

ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ.

Ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες ότι και αν κατακτήσαμε, στηριχθήκαμε πρώτα απ’ όλα στο ταξικό εργατικό κίνημα, που σε σκληρή αντιπαράθεση με το κεφάλαιο και τους μηχανισμούς του, πολλές φορές έχοντας αντιμετωπίσει και την ωμή καταστολή του Στρατού και της Αστυνομίας, μπόρεσε να κατακτήσει και να δημιουργήσει τις βάσεις για τα όποια κοινωνικά δικαιώματα απολαμβάνουν οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες και οι οικογένειες τους από τα φτωχά λαϊκά στρώματα στη χώρα μας αλλά και σε άλλες χώρες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χτύπησε το δικαίωμα στην απεργία.

Τα δικαστήρια ξεσαλώνουν βγάζοντας το 90% των απεργιών παράνομες. ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους εργοδότες έχουν στήσει τους μηχανισμούς της νοθείας σε μια σειρά Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία.

Έρχεται σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ να αποτελειώσει ότι έχει απομείνει στα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Δεν τους αρκούσαν να πιάνει ο Διευθυντής ‘‘από το αυτί’’, τον εργαζόμενο να πάει να ψηφίσει μέχρι το παραβάν όπως στα σουπερ μάρκετ. Θέλουν τώρα ο Διευθυντής από το γραφείο του με ένα ‘‘κλικ’’ να ψηφίζει για όλους τους εργαζόμενους. Γι’ αυτό κάτι ξέρουν και στην ΕΣΑμεΑ.

Έχουμε πείρα οι ανάπηροι και οι χρόνια πάσχοντες από τη νομιμοποίηση των μηχανισμών χειραγώγησης των οργανώσεων αναπήρων και γονιών στη χώρα μας.

Οι επιχειρηματίες της αναπηρίας, της ΕΕ και του κεφαλαίου

μαζί με τους μηχανισμούς των κομμάτων του συστήματος έχουν εδραιώσει

τη συνδικαλιστική μαφία στις οργανώσεις μας από χρόνια.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Πρωτοστατούμε, εργαζόμενοι ανάπηροι, γονείς και κηδεμόνες στην οργάνωση και τη περιφρούρηση της απεργίας στις 24 του Σεπτέμβρη.

Παίρνουμε μέρος στα απεργιακά συλλαλητήρια

με τη ΣΕΑΑΝ και τον ΕΝΙΑΙΟ.

ü Τολμάνε να μιλάνε για δημοκρατική λειτουργία των σωματείων αυτοί που χρόνια τώρα οργανώνουν στις οργανώσεις μαϊμού τη νοθεία στο αναπηρικό κίνημα αλλά και στο εργατικό.

ü Αυτοί που με το 22% του ελληνικού λαού, – γιατί αυτό το ποσοστό τους ψήφισε στις προηγούμενες εκλογές-, ελέγχουν το 58% των βουλευτών.

ü Αυτοί που με νόμο επέβαλαν ο Δήμαρχος του 20-25% να ελέγχει το 60% των οικονομικών επιτροπών των Δήμων.

ü Αυτοί που χρόνια τώρα ψηφίζουν νόμους και τροποποιήσεις σωρηδόν με 10 κ 15 βουλευτές στην αίθουσα.

Η δύναμη μας, η δύναμη της κοινωνικής εξέλιξης είναι ο εργαζόμενος άνθρωπος που συλλογικά σκέφτεται, συζητάει και αποφασίζει με βάση το κοινωνικό, ταξικό συμφέρον και αγωνίζεται γι’ αυτό.

Αυτό είναι που φοβούνται όπως ο διάολος το λιβάνι, δηλαδή, ότι ο άνθρωπος όταν συλλογικά συζητά και αποφασίζει μπορεί να φτάσει στο σημείο να νιώσει τη δύναμη ότι μπορεί έτσι συλλογικά να διαφεντεύει τη παραγωγή, να καθορίσει τα αποτελέσματα της και τη κατανομή, φτάνοντας μέχρι και τις κρατικές υποθέσεις με γνώμονα το συλλογικό, το ανώτερο ταξικό συμφέρον της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.

Τα κέρδη τους, το παρά τους και την εξουσία τους θέλουν να διασφαλίσουν και να διαιωνίσουν, τον άνθρωπο στο κέντρο της παραγωγής και της λειτουργίας του κράτους θέλουμε εμείς.

Είμαστε σε αμείλικτο πόλεμο για το σήμερα και το αύριο.

Μπορούμε να τους νικήσουμε φτάνει να το πιστέψουμε!

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

 

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 20 Σεπτέμβριος 2019 05:21)