ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣ
Αρχική Ανακοινώσεις Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣ

Δήλωση

Τασούλας Παπαδογιαννάκη εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής

Σχετικά με θέμα μεταφοράς του παραρτήματος ΑΜΕΑ Ανατολικής Αθήνας μονάδα Γλυφάδας.

Το ότι έχουμε φτάσει στο αμήν να συζητάμε στο ΔΣ θέμα της κατεπείγουσας μεταφοράς των περιθαλπομένων του ιδρύματος της Γλυφάδας σε άλλο χώρο λόγω έξωσης από τον ιδιοκτήτη, είναι αποκλειστικά υπεύθυνο το παρόν ΔΣ, αλλά και η προηγούμενη κυβέρνηση αλλά και η σημερινή γιατί το πρόβλημα είναι γνωστό από παλιά και η ακαταλληλότητα του κτιρίου αλλά και το ότι ο ιδιοκτήτης το θέλει για ιδία χρήση.

Βέβαια και οι κυβερνήσεις και αυτή και η προηγούμενη βολεύονταν από αυτή την κατάσταση γιατί και το ίδρυμα δεν λειτούργησε με βάση την αποστολή του ως κέντρο αποκατάστασης αλλά και γιατί μέσω της υποβάθμισης, της υποχρηματοδότησης και των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού, τους διευκόλυνε στη λογική που έτσι και αλλιώς διακήρυτταν στο κλείσιμο αυτών των ιδρυμάτων στο όνομα της αποασυλοποίησης και του αποιδρυματισμού. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί από τους εκπροσώπους της προηγούμενης αλλά και της σημερινής κυβέρνησης που έχουν ξανακυβερνήσει ότι η κατάσταση στη λειτουργία του ιδρύματος ήταν έστω και ικανοποιητική. Ήταν για πολλά χρόνια απαράδεκτη και πήγαινε από το κακό στο χειρότερο, προσβάλλοντας τους περιθαλπόμενους τις οικογένειες τους και τους εργαζόμενους.

Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της ΕΣΑΜΕΑ που εκπροσωπούνται εδώ. Ενώ ξέρουν την τεράστια ανάγκη από τέτοια ιδρύματα είτε ως κέντρο αποκατάστασης είτε ως φιλοξενία βαριά αναπήρων και χρονίως πασχόντων, στήριζαν και στηρίζουν την πολιτική όλων των κυβερνήσεων και των διοικήσεων του κέντρου. Κουβέντα δεν είπαν για τα προβλήματα και τις ανάγκες. Μόνο εδώ εμφανίζονται να λένε ότι στηρίζουν τους εργαζόμενους και τη λειτουργία του ιδρύματος. «Αλήθεια, ποια λειτουργία; Και προς τα έξω διακήρυτταν ούτε ένα ευρώ στα ιδρύματα , οι ανάπηροι στα σπίτια τους.»

Αλλά ας μας πουν αυτοί και οι κυβερνώντες ένας παππούς 85 χρονών πως μπορεί να φροντίσει το βαριά αυτιστικό του παιδί στο σπίτι που μπορεί να είναι και 60 χρονών ή ένα ζευγάρι που δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ πως μπορεί να φροντίζει τον κατάκοιτο γονιό του. Ως προς την ανάγκη κέντρων αποκατάστασης, εκπρόσωποι των κυβερνήσεων όλων των αποχρώσεων αλλά και της ΕΣΑΜΕΑ αφού οι δουλειές σας πάνε μια χαρά, έχετε διαλύσει τις ελάχιστες δημόσιες δομές. Άλλωστε έχουμε εμπειρία, η ΝΔ έκλεισε στο Χαϊδάρι μια τεράστια υποδομή και ο ΣΥΡΙΖΑ τον Σκαραμαγκά και ανάλογη συρρίκνωση στους περιθαλπόμενους συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα.

Η Ελλάδα έχει γεμίσει από ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης που γιγαντώθηκαν εν μέσω της κρίσης, από 0 κρεβάτια που είχαν πριν 15 χρόνια έχουν φτάσει σήμερα να ξεπερνάμε τα 1000 κρεβάτια ενώ τα ιδιωτικά κέντρα του εξωτερικού είναι γεμάτα από Έλληνες, αφού «δόξα το θεό» που πιστεύετε, είμαστε πρώτοι και στα εργατικά και στα τροχαία ατυχήματα. Εμείς σας το λέμε ξεκάθαρα ΚΟΦΤΕ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ.

Εσείς διορισμένοι από την προηγούμενη κυβέρνηση και εσείς της σημερινής. Κτίρια υπάρχουν δημόσια και ιδιωτικά, λεφτά έχετε να τα δώσετε για τους περιθαλπόμενους και τους εργαζόμενους. Εξασφαλίστε όλους τους εργαζόμενους και τους περιθαλπόμενους. Να προσληφθούν πολλοί περισσότεροι και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι και οι επικουρικοί, να ικανοποιηθούν οι εκατοντάδες αιτήσεις που υπάρχουν με οικογένειες σε απόγνωση και εσείς δε δίνετε λύση ως οφείλετε.

Εμείς με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με τους εργαζόμενους και με το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα θα δώσουμε τη μάχη μας με βάση τους παραπάνω άξονες και ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα κατανοήσει τα εγκλήματα που εξελίσσονται και τι πάτε να κάνετε.

Αθήνα,

30.8.2019

 

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 09 Σεπτέμβριος 2019 05:03)